עישון בתנועה.

פרוכטמן

New member
עישון בתנועה.

אני רוצה לדעת מה קורה לגבי עישון בתנועה. האם זה נכון שלא עוצרים אותו? ומדריכים יודעים על "המחששה" אבל לא הולכים לשם במכוון?

דבר ראשון,

כבר סיפרו לנו בבוגרת מספיק פעמים שמדריכים דיברו על מחששות, והם יודעים עליהן. השאלה היא לא האם הם יודעים, השאלה היא למה לא מפסיקים את זה.. ודבר שני, אתה כבר יודע שהקומונרית שלך מעשנת. אז זה כבר רע.

danielgn3

New member
מה הקטע?

למה את צריכה לפרסם בפורום שהיא מעשנת? מה זה היה קשור בכלל? חוצמזה, אני לא מבינה מה הבעיה שלכם עם עישון בתנועה! שכל אחד יעשה מה שבא לו, די להיות תקועים אחד בתחת של השני! כל אחד יחליט לבד מה הוא רוצה לעשות עם החיים שלו... ואם מישהו החליט לעשן- שיעשן. אני לא רואה את הבעיה.

Amitus

New member
--->

"כל אחד יחליט לבד מה הוא רוצה לעשות עם החיים שלו... " תראה, לי אין שום זכות להגיד לקומונרית שלה להפסיק לעשן כי פשוט מידת הקשר בנינו וההבנות וההיכרות בנינו לא כאלה שאני יכולה לבוא אליה בדרישות כלפי החיים שלה, אבל היא כן יכולה לבוא לקומנרית שלה ולהגיד לה את זה דווקא משום שהקשר שלהן כן כזה.. אני חושבת שכמו שהקומונרית יכולה להגיד לה מה נכון שיהיה בחיים שלה, אם זה תנועה,הדרכה, קבוצה..כך היא בתור חניכה שלה ,שיש לה מה להגיד על העישון הזה, יכולה להגיד לה את דעתה. לא נראה לי שיש מקום לאיסור על עישון, או לראות קומונרים או מדריכים שמעשנים כאנשים רעים או לא יודעת מה..אין..עישון זה דבר שמאוד מאוד קשה להפסיק איתו ונראה לי שאם אתה בא מתוך ההבנה הראשונית הזאת אז גם הדרישה שלך תראה בהתאם.

טוב, אני הולך לגלות לך סוד

47% מהתנועה מעשנים, וזה כולל את תנועת הבוגרים. זה עצוב מאוד, אבל זאת האמת...

kogi6

New member
זה לא נראה לי..

אני חושב שאי אפשר לבוא בטענה של למה הקומונרים לא מפסיקים עם המחששות.. אי אפשר לאסור על בן אדם לעשן .. בגלל זה נכון שיש מחששות בכל מפעל אבל כל עוד זה לא באמצע הקן או באמצע הפעילות... אז זה בסדר.. אני לא אומר שנתחיל לעודד את כולם לעשן.. אבל כל עוד זה בצד או מאחורי הקן או משהו כזה.. אז זה בסדר..

baglemaster

New member
47% סחטיין על הדיוק!

ועכשיו ברצינות- היה כאן לפני כמה זמן דיון על עישון. לדעתי, עישון זה רע. זה גורם למוות בין הגדולים בעולם, ואנשים אפילו עושים עליך כסף קל (כי אתה מכור). צריך להוציא את זה מחוץ לחוק! זה רק פוגע, ואין בזה שום דבר טוב. למה מורים מדברים איתך על עישון ומעשנים בעצמם- כי קשה להם להפסיק. צריך לתת לכל אדם הזדמנות להיגמל בחינם, וזה כולל את חברי התנועה שלנו שנשבים בקסמיו המתעתעים של חומר כימי כלשהו. זה שבוגרי תנועה מעשנים, זה לא בסדר. זה שהם לא עושים כלום בעניין זה גם לא בסדר.

kogi6

New member
אני ממש לא אוהב את הגישה שלך..

מי החליט שעישון זה לא בסדר?..[אגב אני גם לא מעשן.. ] באותה מידה אותו בוגר תנועה שמעשן יגיד לך שזה לא בסדר שאתה נמצא כל כך הרבה בפורום של התנועה ושצריך להוציא את זה מהחוק.. אז נכון יש אנשים ש''נשבו בקסמיו המתעתעים של חומר כימי זה''.. אבל אף אחד אמר שזה לא בסדר.. אם אתה רוצה אל תעשן.. אתה לא יכול לבוא ולהגיד שצריך להוציא את זה מחוץ לחוק..אם אתה אומר ככה אז למה לא מוציאים אלכוהול מחוץ לחוק? אנשים גם מתמכרים לזה.. וזה גם לא עושה הכי טוב לגוף.. תחשוב על זה..

טוב שמע,

מי אמר שלרצוח אנשים זה לא בסדר? אני דווקא חושב שזה אחלה כלי להגיע למטרות שלך. וזה הרי לא משפיע עליך בשום צורה, זה רק מקדם אותך.. מי אמר שלנצל עובדים זה לא בסדר? הרי זה יוצר לך רווחים יותר גדולים.. מי אמר שדקטטורה זה לא בסדר? הרי אפשר להגיע ככה יותר מהר להשגים ולא להתברבר שעות על הא ודא. הפורום של התנועה לא פוגע בו בצורה פיזית וחברתית, בניגוד לסיגריות. הפורום של התנועה לא פוגע בו ובחבריו, והמצאות בפורום של התנועה לא נותנת OK לרצח של אנשים מסביב לעולם.. בניגוד לעישון סיגריות.

kogi6

New member
לא התכוונתי לזה..סתם הגזמת..

אבל זה שהוא מעשן פוגע בך?.. אולי אם הוא נמצא לידך אז כן אבל כל הקטע שדיברתי עליו זה שבשביל זה יש ''מחששות'' במפעלים ובקנים.. כדי שמי שמעשן יוכל ללכת לפינה ולעשן ולחזור פנימה.. זה כמו החוק שאסור לעשן בציבור.. למה שמי שכן מעשן יצטרך להיות בעונש ולצאת כל פעם מהקניון כדי לעשן?.. בשביל זה יעשו פינות עישון.. חצי בית קפה למעשנים וחצי ללא מעשנים... זה אף פעם לא יכול להיות חד משמעי..

invAsion

New member
כי מי שמעשן פוגע בעצמו וגם בי.

ואי אפשר להסתכל על חוק ששומר על הזכות שלי לחיים ולבריאות כמשהו ש"מעניש" אחרים: אם הוא בחר לעשן ולהרוס לעצמו את הבריאות - זו לחלוטין הבעיה שלו, אני לא חייב לסבול מזה. חוץ מזה, תעשה לי טובה, "חצי מעשנים וחצי לא"? ברור שזה לא משהו שאפשר לממש במציאות..

baglemaster

New member
תראה,

אתה תתן לחניכים שלך לשחק משחק לא בטוח או מסוכן? לא. אתה תשחק עם בני קבוצתך, שהם כבר גדולים ו"מבינים" משחק כזה? לא. עישון פוגע בבריאות. עישון גורם למוות. אין לך מה להגיד מול זה, ואתה רק מתחמק. לדעתי, אי אפשר להרשות לאנשים לנצל עובדים 'בשם החופש והדמוקרטיה'. כנ"ל לגבי עישון, שזה דבר שנוגד לחלוטין את קדושת חיי האדם. אם אני אראה אדם קופץ מבניין, אני אמנע ממנו להרוג את עצמו. אם אני אראה אדם שמעשן, אני אמנע ממנו להרוג את עצמו.

אין לי בעיה עם עישון

(כלומר, יש לי בעיה, אבל אני לא אלך לאנשים ואסביר להם למה זה רע, אנשים יפסיקו לעשן רק כי זה החלטה שלהם) אבל כן יש לי בעיה עם זה שבוגרים מעשנים באירועים תנועתיים, או למשל לוקחים הפסקות סיגריה במחששה. ואפשר לתרץ ולהגיד שהם כבר בוגרים וזה החלטה שלהם, אבל הם לא יכולים לצפות שאני יגיב ואלמד מהם על דוגמה אישית, או אישיות לדוגמה, שאני יודעת שהם מעשנים אחר כך ארבע קופסאות.

dvir391

New member
לפי דעתי

כל עוד העישון במפעלים של התנועה הוא רק במחששות ורק בטיולים של י' ומעלה אין טעם לנסות לעצור את זה. בעצם אף בוגר או קומונר לא יכול לקבוע לי אם אני יעשן או לא ובתור אחד שמעשן,בטיולים של התנועה אני מעשן רק במחששה שהוגדה כמחששה ע"י מרכזי הסמינר. אני חושב שרוב החניכים בתנועה משכבת י' ולמעלה הם כבר מספיק בוגרים בשביל לקחת את ההחלטה של "ללכת למחששה או לא" (ט'ניקים אל תעלבו אבל ככה זה) ולהבין שלא צריך לקחת מהבוגרים דוגמא לכל דבר.

baglemaster

New member
אני לא מסכים.

אדם שבוחר להיכנע ולפגוע במו ידיו בערכים בהם הוא מאמין הוא לא אדם בוגר. אתה צריך להבין שב- 'לא לקחת מהבוגרים כל דבר' מדובר גם בלהעמיד אותם על הטעות המרה שהם עושים! אי אפשר לתרץ עישון בתנועה בכך שהבוגרים עושים זאת!

תראו...

אני אישית לא מעשנת.. ומה לעשות גם כל דברים בחיים התנועה מושפעת גם מהדברים האלה.. ויש אנשים בתנועה שמעשנים , וגם בוגרים, קומונרים מדריכים.. וכיאלו זה הכי מאכזב ומנפץ בועה כזו שהמדריך שלך פתאום מתגלה כמעשן.. אבל זה לא אומר שהוא הופך לבנאדם רע, הוא לא מאמין בערכים שלו.. אל תגיזמו.. ניראלי להגיד שבן אדם משמעשן בוחר להיכנע ולפגוע במו ידיו בערכים בהם הוא מאמין זה לא אדם... כיאלו זה שהמדריך שלי נגיד {אניא ומרת נגיד} מעשן זה לא אומר שהוא לאמאמין בשיתוף ובחיי קבוצה.. ניראלי נכון להגיד שמדריך שמעשן לא יכול לדרוש מהחניכים שלא לעשן ! זה מרתיחומרגיז..

תיקון...

כמו כל הדברים בחברה... או לא מאמין בערכים שלו.. וניראלי שלהגיד שבנאדם שמעשן בוחר להכינע ולפגוע במו ידיו בערכים בהם הוא מאמין זה לא אדם- רציתי להגיד שזה הגזמה והיסחפות אני אישית לא מסכימה עם זה... כי זה שיש אנשים בקן שלי שמעשנים זה לא אומר שהם לא יכולים להיות בקבוצה שיתופית ולהאמין בסוצלאזים....

למעלה