עישון - לריאות או לא לריאות?

• פותח הנושא mwc
  • פורסם בתאריך

mwc

New member
עישון - לריאות או לא לריאות?

הייתי רוצה לפתוח שרשור אשר יגע בנושא העישון מכל הבחינות הפליסופיות הקיימות אשר יתחיל בדעה שלי בנושא עישון הוא דבר אשר עוזר בחיים, למה? סקרנות היא דבר אשר יכול להרוג אותנו מבפנים, כאשר אנו רואים מישהו מעשן אנחנו נעטפים בסקרנות מה היא הרגשתו? האם שווה להרוג את הבריאות המנטלית שלנו בשביל לא לקבל סרטן ריאות אשר אם היינו מעשנים אובסיסיבים היינו מקבלים רק בעוד 10-15 שנה וגם זה לא מובטח? האם שווה לשמור על הקטע של "אני לא מעשן אני גבר" ולהסתקרן מבפנים או שחבריך שכן מעשנים יצחקו עליך שאתה חנון רק בשביל לשמור על העקרונות שלך? נכון, עישון גם יכול להוביל להתמכרות וגם יוביל, אבל מעשן ראשוני אשר לוקח שאכטה בפעם הראשונה שלו עוד לא יודע לקחת לריאות ושלא לוקחים לריאות טעם הסיגריה הוא טעם מגעיל של עשן סמיך ובמילא הוא לא ירצה לעשן את זה ובכך הוא מילא את הסקרנות שלו וגם את ההסתלבטיות מפי חבריו תשיבו את הדעה שלכם בבקשה.. * הקטע נכתב בלשון זכר אך גם פונה אל הנקבה * מי שרוצה לסתור אותי והוא עישן כל סוג של דבר כלשהו כולל נרגילה - לא יכול

פגעסוס

Well-known member
עישון זה רע.

ע"פ מה שאתה אומר, כל אחד שייקח שאכטה מהסיגריה בפעם הראשונה לא ירצה לעשן יותר.... בפועל זה לא קורה!!! אני מעולם לא נגעתי בסיגריה/נרגילה/כל חומר עישון אחר, מעולם לא שאפתי עשן שלא בצורה פאסיבית, ואתה יכול להאמין לי שלא מסקרן אותי כהוא זה כיצד זה להרוס לעצמי את הריאות. חברי אכן בהתחלה צחקו עלי על כך שלא ישבתי איתם והרעלתי את עצמי. עברו כמה שנים מאז, היום רובם מכורים (2 הצליחו להפסיק וכל הכבוד להם), כולם אומרים שהם מצטערים על כך שהם התחילו בכלל, והם מעריכים את העובדה שלא עישנתי מעולם. זכור דבר קטן - סמים (כן, ניקוטין הוא סם!!!) הם התמכרות, והתמכרות היא חולשה!! ומשפט לסיום - "הסקרנות הרגה את החתול". GYXOIO

mwc

New member
תגובה

אז לפי שאתה בעצם אומר ניקוטין זה סם? אז אם הולכים לפי זה, גם אקמול זה סם ואני בטוח שלקחת אחד בחיים שלך,מזה גם אפשר להתמכר ידעת? ושכחתי להגיד אבל - לא יודע אם זה נוגע אליך גם שתייה חריפה יותר מסוכנת מסיגריות אז אם שתית פעם כמות כוהל של יותר מ- 40% הזקת לגוף שלך יותר מאשר סיגריות עושות

פגעסוס

Well-known member
ובכן...

גם באלכוהול לא נגעתי (מלבד פעם אחת בסוף האלף ששתיתי כוסית שמפניה). כמו כן אני משתדל להמנע מלקיחת כדורים כלשהם, אין כאב ראש שלא ניתן לפתור ללא שינה טובה (עד כמה האקמול פוגע בגוף? אני לא חושב שבאותה רמה של הסיגריות, וכן גם רמת ההתמכרות אליו פחותה בהרבה. וגם אקמול אני משתדל שלא לקחת אלא אם יש לי כאב ראש שלא ניתן לסבול אותו). GYXOIO

erezsh

New member
מחקרים על בריאות..

אלה מחקרים ששמעתי עליהם ואמיתותם לא ידועה: כמות אלכוהול קטנה פעם בכמה זמן יכולה להועיל. כאב ראש פוגם בבריאות. הרבה פחות מאקמול.

הודעה חשובה!!

אני הייתי כמעט במצב שלך ואת כ-ל כ-ך צודקת!!!!! היתמכרות היא חולשה זה נכון והסקרנות באמת הרגה את החתול והיא ממשיכה להרוג בכל יום אבא שלי מעשן כבר 30 שנה כמעט ואני לא מצליחה לגרום לו להפסיק :( מישהו יכול לתת לי עצה או לעזור לי?

אני חושבת

כל אדם צריך להיות אחרי למעשיו ואם הוא החליט שהוא רוצה לעשן אז החלטה שלו אבל גם הטעות שלו... הרי כולנו יודעים שעישון לא עושה אותנו בריאים וחזקים יותר. עישון הוא אחד הגורמים למוות, סרטן... מתוך ניסיון אני יודעת שעישון הוא מיותר בהחלט. מעולם לא עישנתי וגם אין בכוונתי לעשן אשמח מאוד לגלות שאני לא היחידה שחושבת כך אניטה

Henryf

New member
עישון

כולנו יודעים שהאדם הינו ייצור מסובך ויש בו רצונות נוגדים בו בזמן. האם הרצון להתאבדות לא מהווה חלק מהעישון? (זה לא היה בעבר כאשר הסכנות לא היו ידועות). אם היום יש בעישון חיפוש תת הכרתי למעט התאבדות, ככל שתטיפו יותר נגדו, ייעשנו יותר, כמו שיש נהגים מטורפים הנוסעים מהר יותר ככל שתטיפו להם שזה מסוכן יותר - כי את זה בדיוק הם מחפשים (תת הכרתית). הנרי

zorbit

New member
זה אפשרי../images/Emo91.gif

אני הפסקתי לעשן לפני חודשיים בערך, אחרי שעישנתי ארבע שנים. לעיתים קרובות יוצא לי לעשן נרגילה, אני יודעת שזאת מן רמאות עצמית שכזו ,אבל בכל מקרה נרגילה לא מדליקים כל שעה כמו סיגריות. בכל מקרה אני מאוד מקווה שאני לא יחזור לעשן.(אחרי הכל זאת לא הפעם הריאשונה שאני מפסיקה). אני ממליצה בחום לאנשים שכבר מיואשים מעצמם בכל זאת לנסות להפסיק,אחרי הכל זה אפשרי. אז אני מסכימה שלרוב מתחילים בגלל סקרנות, אבל תשתדלו להשאיר את זה בגדר הסקרנות בלבד, באמת שזה לא כזה תענוג להסריח מסיגריות ולהיחנק. אז לסיכום בהצלחה לי ולמנסים אחרים... אורלי

Henryf

New member
העישון בהיסטוריה.

בניגוד להווה, בעבר רוב המעשנים היו גברים. במחזה "לעשות רושם" של ברנרד שו מופיע הדיאלוג הבא: האשה: האם הינך מעשן? הגבר: כן! האשה: טוב מאד, גבר צריך שיהיה לו עיסוק כלשהוא בחייו.
הנרי

ohad007

New member
מרום היקר.....

נרגילה... אם כבר נגעת בנושא הנרגילה ברצוני לספר לך שאת הנרגילה לא מעשנים לראות ולמה??? כי את העשן משאירים בפה כך שהוא מתערבב עם הגת שלועסים בפה... נרגילה גם אי אפשר!!! לקחת לראות כי בשאיפה קטנה מהקסבה (לאלו שלא יודעים זה צינור הנרגילה שממנו שואפים) אתה לוקח כמות גדולה ואם תשאף לראות תחנק!!! יש לי משהו בנוסף להגיד לך בקשר לציטוט בחתימתך "הישועה באה מבפנים" הישועה ידידי באה מהגת!!!

למעלה