עישון עופות - באיזה טמפ' וכמה זמן ?

עישון עופות - באיזה טמפ' וכמה זמן ?

בוקר טוב. בניתי לי מעשנת קטנה ואני רוצה להפעיל אותה. מה צריכה להיות הטמפ' ומה משך הזמן עם רוצים לעשן בה: - חלקי עוף - עוף שלם - דגים
 

milch

New member
עישון

לדעתי מבנה ה"אקרשטיין" מיותר. יש ברשת הרבה חומר על עישון מזון. עלים היא לא השיטה הנכונה ליצור עשן. על פחמים לוחשות מניחים חתיכות עץ ספוגות במים שתוך נסיון להדלק, יוצרות עשן. יש להמנע לחלוטין משימוש בעצי מחט בעלי תכולת שרף גבוהה שגורמים למרירות. כמו כן רצוי להשתמש במרינדות לפני העישון. תתחיל מכאן. אגב, המעשנת שלי בנויה מעץ בדרך לבנית מעשנת מדודי מים. אני מעשן גם גבינות, כמובן עישון קר. גבינות פטה/בולגרית, אדם/גאודה שלא לדבר על מוצרלה - אלה מעדנים ממש.
 

prizman

New member
מה ש milch כתב זו רק התחלה.

זה לא שבונים מעשנת ואח"כ בודקים איך היא עובדת אלא התהליך אמור להיות הפוך. יש הרבה מה ללמוד על עישון קר ועישון חם לפני שמנסים את זה בפועל.
 

prizman

New member
קטונתי.

רק התחלתי ללמוד את התחום, הבנתי עד כמה הוא מורכב, לא היה לי זמן להתעמק ונטשתי. אבל עשיתי את המאמץ וקראתי ברשת, זה לא מאוד פשוט.
 

danbaratz

New member
שלוש שעות ב130 מעלות

לעופות שלמים כמובן, אני לא עושה מרינדה. אני ממלא את העוף בלחם יבש, פלפל שחור ומלח גס, רוזמרין וחצי לימון. קושר את הרגליים ותולה עם הרגליים למעלה. באמת עדיף לא להישתמש בעלים אלא בשבבי עץ לחים או בנסורת, אם היא נקייה מפורמייקות ופלסטיקים. הכי טוב זה זימרות גפן שהושרו במים. אפשר גם להישתמש בבולי עץ חצי יבשים. סך הכול המעשנה נראית יופי, בניגוד למילצ' אני חושב שהאקרשטיין חיוניים בייחוד אם מבנה המתכת הוא חבית דקה. מה שכן הייתי משנה זה: הייתי פותח פתח למטה כך שתוכל להיתעסק עם האש ללא צורך להזיז את הבשר. סך הכול אתה נראה בדרך הנכונה.
 

בשלני

New member
עישון עוף , עישון דגים

עדיף לעשן עוף מחולק (לא גורם לייבוש, מנצל נכון יותר את זמן העישון). טמפ' מומלצת: 100 - 110 מעלות. זמן: כשלוש וחצי שעות. עישון דג: כשעתיים, 90 מעלות. באופן כללי, תמיד ניתן לשחק בין הטמפרטורה לזמן העישון. כמובן, להקפיד על מרינדה ותיבול נכון. ראה מתכונים ומידע על עישון בשר ועישון דגים: www.meat-smoker.co.il
 
למעלה