עיתון ביידיש "דער טאג" - היום. עיתון מתחילת המאה הקודמת

hadi orr

New member
עיתון ביידיש "דער טאג" - היום. עיתון מתחילת המאה הקודמת

ולאחר גילגולים נסגר ב1971.
לא אני לא אוסף עיתונים אבל ראשית (התירוץ) הוא נכנס לאוסף יום העצמאות שלי אבל בעיקר בגלל הפירסומות.
אינפורמציה על העיתון מפורטת יותר תתקבל בברכה.
ושוב לא מצליח להבין מדוע לא עולה לפי הסדר. לא נורא

יש לך רק גיליון אחד? שלם? אני רוצה לעניין את אתר עיתונות

יהודית היסטורית שיעלו אותו, אם אין לך התנגדות.

hadi orr

New member
יש לי רק גליון אחד. שלם לחלוטין. מתחילתו עד סופו

היה עוד אחד עם חזית שבו היתה תמונה של בן גוריון ו-ויצמן. פרופסור שאול לדני שאוסף גם הרצל, גם בן גוריון וגם ויצמן קנה אותו. יש לו בעיה. היכן לשים? באוסף בן גוריון או באוסף ויצמן? אמרתי לו שימסגר ויתלה בסלון אבל יש לו בעיה בזה גם כן כי כבר אין לו קירות פנויים. בעיות של אספן. רב אספן.

בדקתי עם מייסד האתר ומנהלו, פרופ' צור. מאד מעוניין.

אם גם לדני יהיה מוכן להשאיל את שלו לסריקה, יהיה מעולה. נתאם. תודה.

hadi orr

New member
בכייף. אין בעיה כל עוד יפתחו ויסרקו בזהירות. אשאל את לדני

להתראות

hadi orr

New member
דיברתי עם פרופסור שאול לדני. גם הוא בהחלט מוכן להשאיל את

העיתון למטרה זו.
בסך הכל כולנו מנסים לשמר את העבר הכמעט עכשיווי וכל פעולה ציבורית (בנוסף לפעולות שלנו) מתקבלות בברכה ובהערכה.
תודיעי לי מתי הם ערוכים לקבל ואז אבקש ממנו שיביא לי וניתן לך את שני העיתונים ביחד.
התנאי היחיד הוא ביטוח מהרגע שיצא מביתנו !!!!
בשימחה ובכייף.

גלעד133

New member
הדי

מתוך סקרנות גרידא. ברור לי איך מבטחים פריט שערכו ברור פחות או יותר כמו מטבע, תכשיט, שעון בול וכו'. איך מבטחים עיתון ישן ונדיר ? מי קובע את ערכו ? להבנתי לדבר שיש פריט, שניים או שלושה בלבד ממנו ואין אינדיקטור ברור כל אחד יכול לזרוק כל מחיר שעולה בדעתו לצורך הביטוח

hadi orr

New member
האם אתה מדבר על ביטוח בבית על פריט כזה או אחר או לתערוכה?

במידה ואתה מבטח אותו לבית תחליט האם הוא שווה לך רק את המחיר הקניה ו/או האם תוכל להשיג אותו במחיר זה שוב. במידה ולא תוסיף שווי מסויים על הצער באובדן הפריט.
לתערוכה אני בדרך כלל מכפיל את שווי הפריט. רוצים יקחו לתערוכה לא רוצים שלא יקחו.

hadi orr

New member
הפרסומות מדהימות לטעמי. 1949 ואיז כמות של ספקי טלוויזיות. לא

יאומן. ואנחנו מדברים על 1949 !!! בארץ שידורי טלוויזיה בישראל החלו בחודש מרץ 1966, במסגרת הטלוויזיה החינוכית. רק במאי 1968 החל לשדר ערוץ "הטלוויזיה הישראלית", (שבתוכם שולבו שידורי הטלוויזיה החינוכית).
רק 20 שנים אחרי זה התחילו בארץ !!!!!!!!!

אספן 3

New member
בסרטים ישנים אפשר לראות פה ושם טלוויזיות כאלה

ואם נקפוץ קצת קדימה, לתחילת שנות השישים, בסדרה מד מן שמוקרנת עכשיו שוב, הפעם בחינוכית 23, ועוסקת באותו זמן, עשו שחזורים יפים וניתן לראות שם טלוויזיות של התקופה בצד עוד מכשירים ביתיים מאותו הזמן, מכוניות ועוד ועוד.

eladogden

New member
ממש אוצר! לדעתי גם הספרייה הלאומית תתעניין

ותרצה לסרוק את זה באיכות גבוהה. לדעתי גם מחלקת השימור שלהם תוכל לטפל בגיליון ולנקות אותו מעט בצורה מקצועית...
נסה לדבר עם דוד הנגבי אחרי החג - 054-5255033
אני אישית תרמתי להם מס' ספרים מהספריות של סבא וסבתא, שעמדו בפני השלכה... והם שמחו לקבלם

אתר עיתונות יהודית היסטורית משותף לספריה הלאומית

ולאוניברסיטת ת"א. הספרייה הלאומית מבצעת את כל הסריקות עבור האתר, ברמה הכי גבוהה, כפי שציינת.

אספן 3

New member
קראתי באחד מאתרי החדשות

שיש מקרים שהגיעו מהספרייה הלאומית עם סורק לבתים של אספנים וסרקו שם דברים נדירים שלא היו להם. יכול להיות שזה נעשה רק במקרים של דברים יקרי ערך במיוחד, קרוב לוודאי ששייכים לתחום היודאיקה.

עיתונים קשה לסרוק עם סורק ידני. וחוץ מזה, לקחת פריט יקר ערך

מבית אספן מחייב ביטוח שמייקר את הסיפור. בזמנו השאלנו פריט היסטורי למוזיאון האיסלם בירושלים, לתערוכה. מרגע שזה במוזיאון זה מכוסה. אבל נאלצו לעשות ביטוח מיוחד להובלה מביתנו למוזיאון. הביטוח עלה להם עשרות אלפי דולרים.

אספן 3

New member
הייתי מוסיף לזה שזה יכול גם להקל מאוד על האספן

שמגיעים אליו הביתה. כי גם אם פריט מסוים מיוחד במינו ויקר ערך ואולי גם בעל משמעות רגשית עבור בעליו יהיה מבוטח החל מרגע הוצאתו מהבית, במקרה שיקרה איתו משהו גם פיצוי כספי מלא לא יוכל ממש לפצות על האובדן.

hadi orr

New member
ברור שפריט שיוצא מהבית לתערוכה ו/או מכל סיבה אחרת הוא

מבוטח מהרגע שיצא מהבית אחרת לא יוצא מהבית. איזו שאלה זו? זה ברור

למעלה