עיתון Science מכריז על פריצת הדרך של 2011

Gidi Shemer

New member
עיתון Science מכריז על פריצת הדרך של 2011

עיתון Science, אחד משלשת עיתוני המדע המובילים בחר את בחירתו השנתית למחקר פורץ הדרך של 2011. במקרה זה לא מדובר במחקר ה basic sciences, אלא בניסוי רחב היקף שהראה ש- טיפול בתרופות כנגד נגיף האיידס אינו רק עוזר לחולים אלא מעכב את התפשטות המגיפה באחוזים דרמטטים (כ- 96%). לכאורה, זה נשמע די טרוויאלי, אבל זה לא, ובמיוחד נוכח העובדה שבמדינות לא מעטות לנשאי איידס יש בני זוג שאליו הם מעבירים את הנגיף. המחקר הקיף כמה מדינות באזורים שונים בעולם ובחן מעל 1700 זוגות, בהם אחד מבני הזוג הוא נשא והשני לא. וגאווה מקומית- ניהל את המחקר פרופסור מריון כהן מהאוניברסיטה שלי. עוד קצת פרטים: HIV/AIDS researchers have long debated whether antiretroviral drugs (ARVs) used to treat HIV-infected people might have a double benefit and cut transmission rates. To some it was obvious: ARVs reduce HIV levels, so individuals should be less infectious. Skeptics contended that this was unproven. Then in May of this year, the 052 clinical trial conducted by the HIV Prevention Trials Network (HPTN) reported that ARVs reduced the risk of heterosexual transmission by 96%. Because of HPTN 052's profound implications for the future response to the AIDS epidemic, Science has chosen it as its Breakthrough of the Year.

deathcaster

New member

בדיוק התכוונתי לפרסם את זה

רגע, רגע, רגע!

אחד מ*שלושת* העיתונים המובילים? מי השלישי? בד"כ מדברים על שניים... Science ו-Nature ה-Impact factor של nature הוא בסביבות 52. של Science - בערך 49. השלישי בתור (New England Journal of Medicine) מגיע לקצת פחות מ-20.

הממ... מעניין, אבל -

אני לא משוכנע שניתן להשוות עיתון מתמחה כמו CELL, (או PRL מהתחום שלי) לעיתונים כלליים כמו Science וNature את שני האחרונים קוראים כנראה כלל המדענים. את CELL - רק חלקם. ואני מניח שגם החוקרים מהתחום יעדיפו לפרסם בסיינס ולא בסל.

deathcaster

New member
תגובה

אימפקט פקטור הוא מדד שמורכב מכמה פרמטרים שבא למעשה לתאר עד כמה כתב העת חשוב, מוכר, ומקובל כסמכות מדעית בתחום שהוא מייצג. נכון לשנת 2010 האימפקט פקטור של CELL היה 32.0401, עלייה משנת 2009. לגבי 2011, היא עדיין לא הסתיימה, אז אין עדיין עדכון רשמי. מה זה אימפקט פקטורבדיוק ואיך הוא מחושב? בבקשה: http://he.wikipedia.org/wiki/אימפקט_פקטור

פולספגן

New member
תיקון קטנטן -

יש ירחונים שמראש, נתון זה יהיה נמוך, כמו למשל בנושאים מאוד מסויימים הוא יהיה מקוטלג בנושאים שאין להם הרבה דרישה ולכן זה לא תמיד מראה את איכות המאמר.

magal101

New member
כמו? ומה בכלל מעניק להם פקטור גבוה?

כמה קוראים יש למאמר? כמה הם מקפידים על כתיבה מדעית? כמות הדחיות שלהם?

הרבה מהמשקל הוא על ציטוטים,

הדרך המקובלת למדוד אם מאמר הוא חשוב, היא למדוד כמה פעמים הוא צוטט במאמרים אחרים. זה "מבחן התוצאה" של הקהילייה המדעית. אין במדע את הסמכות העליונה שיושבת עם עט אדום ובודקת את מידת ההקפדה על כתיבה מדעית, או את מנהל השיווק שבודק כמה קוראים יש למאמר. כל מה שיש למדע הוא הקהילייה המדעית עצמה, ותג הריכות של הקהילייה המדעית הוא עד כמה היא משתמשת בידע שהצגת לה. זו הסיבה שהמאמרים המצוטטים ביותר בהיסטוריה הם כמעט ללא יוצא מן הכלל לא מאמרים עם תיאוריות חדשות ומדהימות, אלא מאמרים טכניים על שיטות מעבדתיות (הפרדת חלבונים, סימון נוקליאוטידים, מעקב אחרי יוני סידן בתא). זה משעמם ואפור, אבל בתכל'ס זה מה שמזיז את המדע קדימה.

למעלה