עיתונות ונחשים

shshahar

New member
עיתונות ונחשים

חברה, לא צריך להאמין לכל מה שמתפרסם בתקשורת. לדוגמא, ה"כתבה" שמופיעה בצילום התפרסמה באחד העיתונים הגדולים במדינתנו הקטנה. "נחשית פיתון בורמזית שסבלה מבעיית עור טופלה השבוע בבית החולים הוטרינרי. אורכה של הנחשה (קרדיט לצלם) הוא שמונה מטר, היא שוקלת 87 קילוגרם, עוביה ארבעים סנטימטר ובימים כתיקונם היא מתגוררת בפונדק של כושי רמון. לאחר טיפול של חמש שעות הוחזרה הנחשה לכלוב כשהיא בריאה, אם כי מעט מטושטשת מחומר ההרדמה." יונתן, נראה כמה טעויות תמצא בקטע. ד"א, אני זה הבחור עם הזקן בתמונה.

מה נשמע שחר?

טוב לראותך כאן. טוב מצאתי חמש טעויות אבל אני חייב להודות שיש לי הרגשה שהטעות הגדולה הייתה הטיפול הזה. מה עשית באותו ניתוח? אני באותו היום של הניתוח הייתי בחופשה בבית ולא יצא לי להצטרף לנסיעה.

shshahar

New member
הי, יונתן

אצלי הכל בסדר ואפילו קצת יותר, אני לא חושב שאתה יודע אבל נולדה לי בת, שירז(ראה תמונה), היא כבר בת ארבעה חדשים. בקשר ל"כתבה" אני חושב שאתה צריך לפרט את הטעויות שמצאת, לטובת החברים שלא יודעים במה מדובר. הטיפול שמוזכר ב"כתבה" אינו ניתוח, אלא מריחת משחה על בסיס אלוורה, על בטן הנחשה שסובלת מריקבון קשקשים. תפקידי בכח היה לתפוס את ראש הנחשה שלא היתה רדומה לחלוטין. ד"א הטיפול לא בוצע ב"תקופתך" אלא לקראת סוף תקופת איון.

דבר ראשון מזל טוב

(אמרתי לך כבר לפני כמה חודשים) אני יודע שזה נשמע מוזר להגיד כי תמיד אנשים אומרים את זה על ילדים של אחרים אבל היא ממש ממש דומה לך. הייתה לי טעות חשבתי שמדובר על הטיפול שעברה הפיתונה הקודמת זהבה וזה היה בתקופתי. בכל מקרה כמעט כל הדברים שחשבתי עליהם כלא נכונים הם באמת לא נכונים (פיתון מרושת לא בורמזי,אורך 6.5+ ולא שמונה מטרים,משקל באזור ה120 קילו ולא 85 קילו) בטח היו עדו דברים ששכחתי. למה היה צריך לקחת אותה לבית חולים וטרינרי בשביל מרוח אלוורה? אני זוכר שאיוון סיפר לי שהיתה לה כוויה קשה בבטן מזה שהחימום הרצפתי היה חזק מדי והיא לא זזה ממנו הרבה זמן. אבל עדיין זה נראה לי מוזר להסיע נחש בשביל למרוח אלוורה.

shshahar

New member
תודה תודה

בקשר לטיפול בנחשה-כמובן שאתה צודק, אבל כמו שאתה יודע זה מה שמאפשרים התקציבים של כושי. אני בטוח שאם היו לוקחים אותה למומחה לזוחלים, היא היתה מקבלת טיפול טוב יותר.

דווקא יש מקרר מצויד למדי במיטב

התרופות והתכשירים שכולם מיועדים לזוחלים. וכשאני טיפלתי בזיהום בבטן טיפלתי בעזרת סלברול קרים שהוא קרם שמיועד לטיפול בכוויות והוא גם אנטיביוטי. ולא זכור לי שהייתה לי שום הגבלה בהוצאות כשזה נגע לטיפול בזוחלים.

Liron Samuels

New member
That refrigirator had enough drugs

!and creams for an hospital ...And even some stuff for dogs and horses

naja

New member
שחר-כדאי שתקרא את זה.

זה ממש לא טוב לתת לתינוקות וילדים עד גיל חמש לבוא במגע עם זוחלים. אני אצרף קישור לכתבה מחו"ל ולהודעה של רשות שמורות הטבע.

למעלה