עכבר בלינוקס

RoM Be

New member
עכבר בלינוקס

לא הגדרתי טוב בהתקנה את העכבר והוא לא עובד, איך אני יכול לגרום לו לעבוד?

Rul3R

New member
הגדרת עכבר

אני ינסה לעזור, תוכל להשתמש בכלי xf86config או Xconfigurator או שאתה יכול לערוך את הקובץ etc/X11/XF86Config/ יהיה שם קטע של ההגדרות של העכבר. (אני לא מבטיח שהוא יהיה בדיוק במיקום הזה, ככה הוא אצלי בהפצה ומכיוון שלא אמרת באיזה הפצה אתה משתמש יכול להיות שזה לא יהיה המיקום המדוייק שלו ותאלץ לחפש אותו קצת)

Rul3R

New member
פעם הבאה תשתדל לתת יותר פרטים

כמו שם ההפצה, סוג העכבר וסוג החיבור שלו (ps2\usb\..) וכו´.. וככה יהיה יותר קל לעזור לך.

beitar

New member
הכי פשוט.

אתה יכול להשתמש בכלי mouseconfig . תפתח חלון קונסול, תכנס כ root (אם אתה בתור יוזר אחר תקיש su, אינטר תרשום ססמאת root) ואז מה שנותר זה להפעיל את הכלי mouseconfig . זה כלי של ראד האט, שזמין לעניות דעתי במנדרייק. בהצלחה.

ezaton

New member
בהנחה ומדובר על 8.1

אתה יכול לבצע משהו כירורגי קצר ומעניין: בקובץ etx/X11/XF86Config-4/ יהיה אזור (Section) שיקרא InputDevice, ובתוכו תמצא הגדרה של Mouse0. וודא שבשורת ה Device רשום dev/mouse/ (בין השאר), ואם אכן כן, עשה כך: cd /dev ls -la mouse (כאן הוא צריך לומר שלא קיים כזה התקן. אם קיים, יתכן מאוד וזה מקור הטעות) ln -s ttyS0 mouse (יצירת כמעיין "קיצור דרך" מהיציאה הטורית הראשונה שלך (קום1) להתקן שנקרא "עכבר". טריק פשוט. אם מחר תרצה לעבוד עם עכבר שמחובר ל קום2, פשוט למחוק את קיצור הדרך, וליצור חדש שיצביע על ttyS1). זהו. Ez

למעלה