עכבר הכפר 2 - 24/5 - כמה כיף היה!

zippa

New member
עכבר הכפר 2 - 24/5 - כמה כיף היה!

וואו, וואו, ועוד פעם וואו... כמה כיף היה לי! אני לא יודעת אם זה היה האוויר הצח, שינוי האווירה מהמועדונים הדחוסים, הרצף הכמעט בלתי נתפס של שבע (!) הופעות בזו אחר זו (ועוד היו כמה שפספסתי, ואחת שבוטלה, פירוט בהמשך), או השילוב של כל אלו ביחד, אבל ללא כל צל של ספק, זה יהיה ערב שאני אזכור לטובה עוד זמן רב. הגעתי למתחם האירוע בסביבות 20, ושמחתי לראות הרבה מכוניות במגרש, כי מאד חששתי שהאירוע לא פורסם כהלכה. בהמשך גיליתי שסביר להניח שההנחה הראשונית שלי בכל זאת היתה נכונה, אבל לא נורא. המתחם עצמו היה למעשה שדה גדול ומעובד, תחום ברובו ע"י קקטוסים. פשוט מקסים. היו כמה דוכנים של אוכל, אבל לא היתה בכלל אווירה ממוסחרת. בנוסף היה דוכן של דיסקים של האומנים המופיעים במחירים מוצלחים, וברחבי המתחם היו פזורות כמה פינות זולה נעימות עם מזרונים. מול הבמה היו ספסלים, למי שהיה מעוניין לנוח קצת, וגבעה גדולה מכוסה בברזנטים ובשמיכות. היו כמה אנשים שהביאו איתם אוהלים, כנראה בעיקר בשביל הילדים שלא החזיקו מעמד עד הסוף, על אף שעד השעות הקטנות של הלילה עוד ראיתי זאטוטים מתרוצצים שמחים וטובי לב.
ההופעה הראשונה שלי היתה זו של מיכל חכם (http://www.myspace.com/michalchacham ). הגעתי די לקראת סוף ההופעה שלה, ולא הכרתי אותה לפני כן, אז קשה לי לחוות דעה מגובשת. אבל היא נשמעה טוב ועזרה לי מאד להיכנס לאווירה. ה-cover שלה ל-birthday של ה-beatles היה מוצלח ביותר.
לאחר מכן עלה לבמה יאיר מינץ (http://www.myspace.com/yairmintz ). גם להופעה שלו לא הקשבתי יותר מדי בריכוז, כי הייתי עסוקה בהיכרות עם האיזור, ובמפגשים מרגשים יותר ופחות (אלו שקוראים את זה ומזהים את עצמם שייכים לחלק המרגש, והם אמורים לדעת את זה גם בלי הסוגריים האלו!). השירים שקלטתי ושלהם הקשבתי קצת יותר היו מוצלחים, אבל אני עוד אתעמק ב-myspace בהמשך. אני ממליצה על האזנה ל"מתחיל להתרגל", שבזמן שהקשבתי לו אתמול גיליתי שתפס לי האוזן אחרי שיטוט בודד כבר לפני כמה שבועות באתר של יאיר.
הדורבנים (http://www.myspace.com/hadorbanim ) הופיעו מיד אחר כך. כתמיד, ההופעה שלהם גרמה לי אושר גדול. הגעתי למסקנה שקשה להיות אדיש למוזיקה שלהם - או שסולדים מהם, בלשון עדינה, או שמתמוגגים. ויש לי תחושה שרוב הקוראים של הודעה זו משתייכים למחנה הראשון. חבל, לדעתי. אין הרבה דברים שאני יכולה לדעת בוודאות כה מוחלטת שיסבו לי שמחה כמו הופעה שלהם. הם מקפיצים, משעשעים ובעיקר - מוכשרים מאד. קל לפטור אותם כחבר'ה שלא עושים שומדבר חוץ מצחוקים ושטויות, אבל הם באמת הרבה יותר מזה.
ההופעה הבאה, של דבק (משום מה להם אין myspace), הוכיחה שלפחות אחד מהדורבנים (עידו אופק) יודע לעשות עוד משהו חוץ מלהיות בדורבנים, אם מישהו תהה. בנוסף לביצועים מעולים לשירים מ-2 האלבומים שלהם, הם אירחו את יענקל'ה רוטבליט לשני שירי ילדים, שאני לא זוכרת את שמותיהם. באחד מהשירים הם העלו לבמה את אחד ממארגני הפסטיבל, חבר טוב שלהם (כל המארגנים הם "אזרחי" ניר צבי, בצורה כזו או אחרת, וחברים טובים אלו של אלו. זה היה מאד בולט, וזה תרם המון לאווירה הנעימה), שרקד בצורה מאד משוחררת לצליליהם. אני מאד אוהבת את דבק, במיוחד את "נגרים", האלבום השני שלהם. הם מופיעים בקרוב בפסטיבל ישראל, אז לירושלמים שביניכם אני ממליצה בחום.
דודי לוי (www.myspace.com/dudylevy) היה הבא בתור להופיע, והראשון בתור להפתיע אותי. ממש לא ציפיתי להרבה מההופעה שלו, ולכן ניצלתי אותה להתרעננות קפה ולשוטטות, אבל אי אפשר היה לגמרי להתנתק. מהשירים המוכרים (דוד, כל הזמן שבעולם..) ממש נהניתי, ומהסינגל החדש (מים) גם כן. באמצע ההופעה נקרע איזשהו חלק בתופים, אבל הוא תוקן במהירות, ולא היה שום עיכוב.
ההופעה של מור שטייגל (שוב, אין myspace) עברה לי מאד מהר, כנראה בגלל שכבר הייתי קצת עייפה. אני מאד אוהבת את הקול שלה, והנגנים שאיתה פשוט מעולים - בעז ריינשרייבר, עופר גנור ויאיר יונה (פחות בטוחה לגבי לגבי השם שלו, מודה), אבל עוד לא הזדמן לי להכיר את השירים שלה כמו שצריך, פרט לאלו שהיא מבצעת במסגרת 1:1.
אבישי זיו (אוף, שוב אין myspace. מה קורה לאומנים בימינו?) חתם את ההופעות, בעוד הופעה שהפתיעה אותי ממש לטובה. בשלב הזה של הערב כבר ממש חיכיתי להגיע להופעה של 1:1 (שמשום מה לא התרחשה בסופו של דבר, ואין לי ממש מושג למה), ואת אבישי שמעתי לפני כמה שבועות בקפה ביאליק בהופעה אקוסטית, ולא מאד התלהבתי - אבל אתמול הוא היה ממש מוצלח! ההופעה החשמלית הולמת אותו הרבה יותר (הפעם תורו של גיא מזיג מהדורבנים להוכיח שיש בחבר'ה האלו משהו נוסף, אם לחזור לטיעון שלי מלפני כמה פסקאות). מאז אתמול נתקע לי בראש הפזמון של "כמה דקות", ומאד מצער אותי שאין לבחור אתר שבו אני אוכל לפחות לבדוק איך הולך שאר השיר.. לסיכום, אם מישהו הגיע עד הנה (כל הכבוד, אגב. כח עמידה מרשים) ועוד לא הבין את זה - היה נהדר. תודה רבה למארגנים, אני מאד מקווה שבשנה הבאה תפרסמו את עצמכם קצת יותר ותדאגו שעוד אנשים יגיעו להנות מעמלכם.

gal1983

New member
זיפה היי זיפה היי זיפה היי היי היי

המון תודה על הכתיבה - נהנתי מאוד לקרוא !! חבל שלא יצא לי להיות נוכח גם... תמיד תיהיה פעם הבאה ועוד מעט יהיה גם דיסק חדש ל1:1... הללויה.

למעלה