עכואים, ספרו איך זה לחיות בעיר

no logo

New member
עכואים, ספרו איך זה לחיות בעיר

מעורבת (ערבים-יהודים).....גם בתקופה כ"כ מתוחה?

oh-da

New member
...

אני גר באזור שבוא הרוב המוחלט הוא יהודי, כך שההשפעה לא ניכרת, אך בעיר היו כמה מקרים של תקיפות של ערבים, והמשטרה טיפלה בהם. במאורעות אוקטובר 2001, כשבא ראש העיר לעיר העתיקה להרגיע את הרוחות הוא התקבל במטח אבנים. לאחר מכן הוחלט על חרם צרכנים על ערביי ישראל, וזה כמובן כולל את העיר העתיקה בעכו. לפי מה שאני יודע, מצב העסקים שם היה קטסטרופי, אך לאט לאט הם התאוששו, ועדיין מתאוששים, לפחות מנסים... עדיין הרבה יהודים בעיר חשים נבגדים ולא מוכנים בשום אופן לקנות בבתי עסק ערבים.

ZoobuR

New member
ודווקא אני גר באיזור מעורב...

ודרך אגב... אין פה בכלל מתח לאומני... כי אחרי הכל עכו מצטיינת בדו-קיום המופלא שיש כאן! כן כן... בעכו יש אחלללה של דו-קיום, ולהפתעתכם יש לנו בבצפר גם ערבים שלומדים איתנו (מוסלמים ונוצרים). אז, שוב... אני גר בשכונת גיבורי סיני, שזה במאכז העיר, שזה ליד וולפסון שזאת שכונה כמעט ערבית... ואני נהנה לחיות בכזה דו-קיום שכל הארץ המחו%#בת הזאת צריכה לקחת דוגמא... וגם שאני הולך בעתיקה... אני מרגיש בטוח מכל כיוון, כי מה שהיה היה, ובואו נשכח מזה... ונתחיל לחזק עוד ועוד את הדו-קיום! ולסיכום, בואו לגור בעכו, אחלה מקום, אחלה היסטוריה ואחלללה דו-קיום!

no logo

New member
יש לך שכנים ערבים?

עד כמה שידוע לי רחוב גיבורי סיני הוא במרכז העיר ולא ליד וולפסון. כל פעם שאני מבקר בעכו אני מעריך את הדו קיום הפרגמתי בעיר זו. אני מסכים איתך שעכו יכולה באמת לשמש כדוגמה לדו קיום. נדמה לי שסגן ראש העיר הוא ערבי. האם יש סיכוי שיבחר ראש עיר ערבי?

למעלה