עכו - בעיני עדשת Sigma 50mm F1.4 Art

עכו - בעיני עדשת Sigma 50mm F1.4 Art

עדיין ללא ה-USB Dock עדכוני תוכנה וכיול.

steiff

New member
נראה טוב (במגבלות התצוגה של תפוז)

קודם כל לא נראה לי שיש בעיית כיול. מה שבפוקוס נראה חד ונאה.

הרינדור של האזורים מחוץ לפוקוס קצת צורם לי בעיניים. משהו במבנה האופטי אולי, או בעלי הצמצם. מזכיר לי עדשות זום...

תודה

אני צריך גם ללמוד ולהתרגל לצלם בפריים. הרבה זמן שלא עשיתי זאת...
חדות העדשה לא תבוא לידי ביטוי על מסך FHD או בהעלאה לפורום. מצד שני התחושה הראשונית שהעדשה משתווה ואף עולה על העדשות L שיש לי.
יש כמה דברים שעלי לבדוק. מחכה ל-Dock.
אומר שבמחיר ששילמתי זה בטח עושה את העבודה! (1,300 ש"ח)

הגיע ה-Dock מ-Amazon

פחות משבוע! הוזמן ביום ראשון בערב והיום לפני תשע בבוקר הוא כבר פה.
אשתף בהמשך מהתפעול שלו.
להבדיל מהחבילות מסין, שצריך לאסוף אותן, זה הגיע עד הדלת.
made in Japan

dudi4321

Active member
תתחדש

ותהנה
ותשתדל להראות פריימים נאים יותר.
&nbsp

תודה

ולמה השורה: "ותשתדל להראות פריימים נאים יותר"?
כ"א מצלם מה שבא לו, במיוחד שזה נועד לבדוק את העדשה כמול פרימים שצילמתי בעבר עם העדשה של 24-104 F4.0 L של קנון.
לא ידעתי שהפורום הוא גם פלטפורמה לתכנית כבקשתך

ה-USB Dock לא עובד!

ניסיתי בכל דרך וגם התקשרתי ל-Sigma UK. יעצו לי להחליף את ה-Dock.
נשלחה בקשת החלפה לאמזון והמוצר הפגום ישלח חזרה.
נחכה עוד שבוע...

בחיבור ה-Dock עם כבל USB (בלי העדשה) התכנה מזהה את ה-Dock (אור ירוק בתקשורת) אבל הוא מוציא הודעה שאינו מזהה אותו. אחרי חיבור העדשה, כנ"ל, הוא לא מזהה את העדשה.

יש למישהו רעיון?

steiff

New member
עידכון דרייברים?

זו מסוג הבעיות שמאפיינות דרייבר חסר או לא מעודכן.
נסה להסיר (לפחות זמנית) כל מיני אנטי וירוסים ומערכות הגנה אחרות שעלולות לשבש את התקשורת בין המחשב לרכיבים פריפריאליים.

נסה גם להחליף מחשב... קח בחשבון גם שיש מספר תקנים של חיבורי USB. יכול להיות שההתקן מצריך חיבור בתקן 3.0 והמחשב שלך כולל חיבור בתקן 2.0?

מוריס34

New member
נסה להחליף כבל USB

כדאי כבל עבה וקצר יחסית, כמו שמצורף לכונני 2.5 ניידים.

תודה

המוצר הוחזר לאמזון UK. התהליך ממש פשוט. הם נותנים לי חודש לשלוח את המוצר התקול ומייד שולחים חדש. ככל הנראה יגיע ביום שלישי שבוע הבא.

אני מאמין שמוצר Out of the box צריך להיות תקין ולעבוד. בעיקרון, הנורה הירוקה של קיום תקשורת (פיזי) נדלקו. גם ב-USB Dock וגם על המסך של האפליקציה. הבעיה שההליך במקום להתקדם לעדכון ואפשור פתיחת חלונות נוספים הקשורים בכיול והגדרות, הופיעו הודעות שהיא לא מזהה את ה-Dock ולא את העדשה (כאשר חוברה העדשה ל-Dock).

עוד כמה עם ה-50 מ"מ של סיגמה

סה"כ מרוצה מהאיכות. יש שם חדות עודפת ביחס לעדשת הקיט (24-105 F4L II).
צריך ללמוד לעבוד איתה. וגם להסתגל לאורך המוקד הקבוע. במקום לשחק בטבעת על העדשה (זום) צריך להתרוצץ סביב האוביקט (להתקרב, להתרחק וכו') עד שמקבלים עימוד.

steiff

New member
נראית חדה מאד וצבעים נעימים

לא כל כך מתלהב מהרינדור של האור/צל ברקע מחוץ לפוקוס, או במילים אחרות - הבוקה לא לטעמי.

תודה רבה

ישתפר
אני בקטע של בדיקת החדות (עליה הביקורת המהללת של העדשה). באותה ביקורת, יש גם תלונות על הבוקה...לכן הצמצם סביב ה-8 ולא מחפש שם בוקה טוב.
ברם, כרגע אני לא מחפש לצלם בצמצם פתוח ולקבל עומק שדה מזערי (בוקה). זה בשלב שני או שלישי. גם ממתין ל-Dock השני לבצע עידכון קושחה ולבדוק מה ה-Set up של המיקוד.

steiff

New member
בוקה זה לא רק עומק שדה רדוד

זה גם, או יותר נכון לומר - בעיקר - האופי של מה שנמצא מחוץ לפוקוס.
סגירת צמצם משנה את עומק השדה אבל לא תמיד משנה את האופי של הבוקה (למעט בצמצם פתוח לרווחה).
במקרה זה גם בצמצם סגור יחסית - נקודות האור ברקע לא נעימות לעין.
זה נובע משילוב של המבנה האופטי, מבנה הצמצם (מספר העלים, צורתם) וגם מהציפויים.
יהיה מעניין לראות את הבוקה בלי נקודות אור - רקע בלי כתמי אור. לפעמים ההתמודדות עם אור ברקע בעייתית ורקע אחר יראה טוב. .

לא מצפה שם לנסים

הביקורות על העדשה משבחות את החדות אך מעירות על חיסרון בבוקה. כך שלא מהעדשה הזו תבוא הישועה.

למעלה