עכן חרטומים (Cerastes cera עם ביצים

תמונה אחרונה

עכני חרטומים (Cerastes cerastes) הם נחשי חולות ארסיים שחיים בארץ. בגלל סביבת החיים שלהם דיונות הם חשופים לפגיעה מצד רוכבי שטח ואנשי ספורט מוטרי דומה. אזורי החולות בארץ מצטמצמים ולכן הסיכוי להתמעטות האוכלוסיה שלהם שמוגבלת לחולות שבהם אפשר להתחפר בקלות מוגבלת.

naja

New member
הייתה פעם שמועה...

שיש לנחשים האלה ביקוש בחו"ל ומישהו היה אוסף אותם ומבריח(יחד עם צפעים). אני לא יודע אם הסיפור הזה נכון(קרוב לודאי שכן) אבל זה בטח גרם לנזק עצום לאוכלוסיות הקטנות האלה. בכל מקרה הבחור הזה כבר לא עושה דברים כאלה......

Golan Oz

New member
עכן מקורנן

שמו של הנחש המדובר הוא עכן מקורנן ולא עכן החרטומים. זהו תרגומו הלטיני: cerastes cerastes שפירושו קרן-קרן וחוץ מזה שהוא נחש נפוץ מאוד במערב הנגב ולא נדיר. הפעילות שלו היא בעיקר סתווית וחורפית ולכן לא מוצאים אותו (מי מטייל בחורף בלילה בחולות המדבר?). בכל מקרה חל איסור מוחלט לאסוף, לגדל או לייצא נחש זה, למרות הביקוש שלו בחו"ל. הבעייתיות היא בסיני כי שם אין פיקוח כלל של שמירת טבע ומרבית הנחשים כנראה מוברחים משם. כל טוב

naja

New member
אם זכרוני אינו מטעני.

העכן הזה הופיע לראשונה כתת מין נפרד במגדיר הזוחלים של בוסקילה\אמיתי ושם הוא מופיע תחת השם עכן החרטומים. בקשר לסיני-אין לי מושג אבל אני די בטוח שלא מדובר בהברחות אלא בייצוא באישור המיצרים. לא נראה לי שאכפת להם במיוחד ואני זוכר שעד לפני משהו כמו 10 שנים היה משהו שייבא לארץ חנקים משריצים מיצריים. כיום יש יצוא של קוברות מצריות, עכנים, מטבעונים, זעמנים דקים ועוד לארה"ב.

שלום עוז

מועדי הפעילות של עכן החרטומים שרשמת בהודעתך זה על סמך ניסיון אישי או מחקר שנעשה?. לא זכור לי שקראתי או שמעתי על זה בעבר אודה לך אם תרחיב בנידון. תודה מראש יונתן.

1צחי

New member
מילון

בדקתי במילון לטיני ואכןcerastes פירשו קרן\ מקורנן

naja

New member
בקשר לקרן.

לכל עכן בעל קרן אפשר לקרא מקורנן וזה יהיה נכון(יש גם פרטים מקורננים של עכן גדול) אבל מבדיקה במגדיר של בוסקילה\אמיתי השם הוא עכן החרטומים.

עוז שלום

כמידי שנה אני נתקל בסיורי החולות ובמסגרת אוניברסיטת בן גוריון במספר מצומצם של עכני חרטומים. כל התצפיות שלי עד היום בעכני חרטומים היו בקיץ, למרות השוטטויות המרובות במהלך החורף בדיונות בהם ריכוז העכני חרטומים הנו גבוהה העלו חרס. אשמח לדעת האם צפית בעכנים פעילים בחורף ומתי (יום לילה?)

1צחי

New member
לשאול את

אם אתה נימצא באוני' בן-גוריון אתה יכול לשאול את ד"ר חיים סיון מנהל גן זואולוגי ב"ש ומרצה לזאולוגייה באוני',כמו כן הוא עורך סיורי חולות לסטודנטים שלו ובין היתר עורך תצפיות על עכנים

אני מדריך אותם

ובאחד מהם אפילו נמצא עכן חרטומים בנחל סכר אלוהים יודע איך הוא הגיע לשם

naja

New member
אתה מתכוון לסיפור שלי?

אם כן אני אשמח לשמוע. אם אתה לא יכול לפרט פה אז נשמור את זה לשיחה הקרובה....

woma

New member
גם אתה תשמע כשתבקר

פשוט המידע כולל שמות ולא הייתי רוצה שיהיה באופן מפורט (אני עוד צריך לשמור על קשרים).

naja

New member
את אחד ה"שמות" האלה....

ראיתי מסתובב היום על אי תנועה בצומת רעננה(היה בדרך אליך?) וה"שם" השני כבר לא מסתובב עד כמה שידוע לי..... אבל אולי אני סתם הוזה.

למעלה