עכשו אני צריכה עצה דחופה!!!

מיריאל1

New member
עכשו אני צריכה עצה דחופה!!!

הי יקרים, רציתי לשתף אותכם וגם להתייעץ איתכם. לרום שלי יש תקופות רובות בחייו שהוא נתפס למשהו ולוקח לו זמן רב עד שהוא מפסיק עם זה או לצערי הוא נשאר עם זה. לדוגמא: שאלות שחוזרות על עצמן "איזה צבע זה"? , או "ימינה ושמאלה" (שארי כל כך אוהבת), או המוכר לכולם הצחוק הבלתי נפסק. עכשו כבר כ- 4 ימים הוא הולך בחדר ומרים את החולצה ומוריד וכך חוזר חלילה. אין לי אפשרות להוציא אותו מזה למרות שאני מציעה לו דברים רבים. גם המורה שמה לב לזה והחלטנו שנדבר מחר בצאת שבת לבדוק ביחד מה קורה. שאלתי היא: א. האם דברים כגון אלו מוכרים אצלכם? ב. האם למרות שהוא ילד שאובחן בשרות למפגר כפיגור בינוני , יתכן שהוא מגלה סימנים של אוטיזם (ע"פ שלא נראה לי אבל אולי?). זה מאוד מטריד אותי אבל יחד עם זאת איציק בעלי אומר שרום הוא ילד של תקופות וזה בסופו של דבר יגמר כמו שאר הדברים שנעלמים לו. בכל מקרה האם להתעלם מזה? אנא דעתכם. תודה ושבת שלום, רק טוב ובריאות לכולם, מירי

smo

New member
הי מירי, שבת שלום!

אצל שיר התופעה הזאת קיימת מאז ומתמיד. אני לא מצאתי דרך להוציא אותה מזה. לשיר יש איקס שביר ונושא ה"חזרה" מאוד בולט, בכל מיני דברים. קשה מאוד להוציא אותם מזה ברגע שהם "נתפסים". חלק מהפעמים שזה התנהגותי התעלמות שלנו מהחזרה קצת עוזרת, וזה נספק לבד. רק מהעובדה שאומרים להם די הם עושים שוב. ה"חזרה" עוזרת לה באיזה שהוא מובן ומחברת אותה למשהו שהוא תבניתי, אך גם כפייתי. זה ייפסק אבל יבוא משהו אחר.... אם זה משהו שלא מפריע התנהגותיתי הייתי מציעה להתעלם. שיר, למשל, שולחת נשיקה באויר לכל דיכפין או שהיא מבקשת "כיפ" (high five) מכל אחד שעובר מולה ועל ידה. לימדנו אותה שמותר רק לבני משפחה. גם בבית ספר מלמדים אותה שזה אסור ורק עם אנשים מסויימים מותר. שוב, זה לא ביום אחד, זה לוקח הרבה זמן ללמד שזה אסור. אבל שיר תמיד תנסה, קשה לה לעצור את זה, גםאם היא מבינה ויודעת שאסור לה בעצם לבקש כיפ מזרים או נשיקה באוויר. ועם הקסם שלהם (של הילדים שלנו)..........זה ממש קשה. זה הדרך שלהם לתקשר וליצור קשר. אני אומרת לשיר שוב ושוב שלא תמיד אנשים זרים אוהבים שמנשקים אותם או נותנים להם כיפ...
. היא גם אורמת וחוזרת שלשיר אסור....אבל זה לא תמיד עוזר. בכל מקרה צריך הרבה סבלנות מצידנו...

בובה שלי!

רום הוא ילד מקסים במיוחד. הוא יודע בדיוק מה מושך תשומת לב מהסביבה, בין אם היא שלילית או חיובית. באמאש'ך מירי.... אל תתייחסי לעניין, ובטח שלא בפניו. זה יגרום לו לקבע את ההתנהגו שלו. הוא הרי קולט אותך מרחוק, ויודע ממה את מתחרפנת ומה גורם לך להתייחס אליו יותר. הוא פשוט ילד פיקח וכפרה, ואם תכניסי את הבית ללופ של לחץ... האפקט יהיה הפוך. את הרי מכירה אותו... מודל'ה... דפדפי. אם זה משהו אקוטי תתיחסי, על שטויות וותרי, גם אם זה מדריב לך ת'שכל, כמו הצחוק, וימינה ושמאלה {שלי!! שלי !!!!!} קאפיש???? חולה עליך, את יודעהת נכון? יפה.

מיריאל1

New member
למיכל וארי, תודה מקסימות...

התגובות שלכן עזרו לי מאוד לעוד חומר למחשבה. באמת אתמול שוחחתי עם המורה של רום והחלטנו להתעלם בתקווה שזה יעבור. אני מקווה שזה יחלוף במהרה. תודה על הכל. מירי

מירו'ש נשמה ../images/Emo24.gif

אחח אחח הילדים האלה שלנו... כמו שנאמר: ילדי השטיקים מכים שנית
אין קשר לאוטיזם ממי. שטיק רודף שטיק ותמיד יהיה משהו חדש שיחליף את הישן. התעלמות היא מילת המפתח כפי שציינו כולם לפניי. דרך אגב- השטיק הזה של להרים חולצה לעצמך דווקא מתאים לי. שי מרימה חולצות של אחרים ! את יודעת איזו פדיחה זו? בא לי להתאייד לפעמים

מיריאל1

New member
תודה שוב על התגובות החמות בנתיים....

טפו טפו זה אכן עבר לרום - עד השטיק הבא (כמו שאורית אומרת). ואוריתי שתדעי לך שבאמת הרגעת אותי לגבי האוטיזם. כי בכל זאת להכנס לעוד משהו שכזה בגיל 11 ממש לא בא לי מספיק לי מה שיש!!! נשיקות מירי

למעלה