עכשו תורו של רמטכ"ל המניות

armbruster

New member
עכשו תורו של רמטכ"ל המניות

לאחר הדחתו של גל הירש מתחילה המאכלת להתקרב לרמטכ"ל שפתח את המלחמה בקרב סוער ב....בורסה. חאלוץ ניסה לכסות את התחת של דגנרליו, אך יצא ההיפך, ועכשו הוא בתור. ואחרי חאלוץ הכתובת על הקיר: פרץ ואולמרט.
 

Fasz

New member
פרץ ואולמרט הם אפיזודה משעשעת

אמנם, אך מה עם הגברת לבני? הראה לי דובר ישראלי אחד ראוי בערוצי הטלוויזיה הבריטים, הגרמנים (הדרדק הרצוג אינו דוגמה יאה) או בכל אפיק אחר, אשר לפני, במהלך ואחרי המלחמה מילא תפקידו נאמנה. היכן הייתה שרת החוץ בעת המלחמה בצפון? היא זוכה ליותר מדי הנחות.
 

Fasz

New member
דני גילרמן הוא שגריר באו"ם, והוא

אינו מינוי של הגברת לבני. דני גילרמן הוא איש עסקים אשר מונה לתפקידו עקב קשריו. בשונה ממרבית המינויים הפוליטיים, המינוי הזה התברר דווקא כהצלחה. את מינויו יש לזקוף לזכותו של שמעון פרס, שהינו האדם היחיד אשר גם כאשר מינה אישים מטעמים פוליטים, עשה זאת בחן ובטוב טעם.
 
ועוד משהו -

ברוב תקופת המלחמה הייתה תמיכה לא קטנה לישראל בקהילה הבינלאומית. המפנה היה בהתקפה על כפר כנא, שאותה גם אבא אבן לא היה מצליח להציג באופן מסביר דעת לעולם, כי מה לעשות היא לא נראתה טוב. ולמרות ההתקפה הזו הלחימה נמשכה ללא דרישה חד משמעית להפסקה מיידית (כמו במבצע ענבי זעם שם היה מקרה דומה). דבר נוסף שהפריע לי בנושא הזה היה העובדה שהשרה לבני לא נסעה לאו"ם להציג את עמדת ישראל כשהיה הדיון על הפסקת האש, אבל זה לא היה כי היא לא רצתה - ראש הממשלה פשוט מנע ממנה.
 

Fasz

New member
תוספת קטנה וכמה תיקונים

לבערך במחצית מן הזמן הקהילה הבין-לאומית תמכה במדינת ישראל, שכן על מה יכלה היא להלין? הרי הפעילות הישראלית בלבנון הייתה מתקבלת, ללא כל שמץ של התנגדות- לאו אידיאולוגית, ולאו משפטית. מה גם, כי המאבק בחיזבאללה היה למעשה נחלתו של העולם המערבי כולו. בעיקר בשל שיקולים כלכליים, אך זה נושא לדיון אחר. ציפי לבני לא נראתה ממש במהלך הימים הארוכים, ועל הזירה התקשורתית בעולם השתלטו נתניהו (ראש האופוזיציה אגב), ושאר מסבירנית אשר תקפו והגנו על עמדותיה של מדינת ישראל, כמו גם על שלל פעולותיה בלבנון. אותם הפנסיונרים אשר התחנכו במשרד החוץ, הם אשר ייצגו את ישראל בתקשורת העולמית (דברי המנהיגים לא אמורים להטריד את שיקוליך, אתה אמור להיות מדואג מדברי האזרח הקטן והפשוט בגולה). היכן הייתה ציפי לבני? הייתה היא עסוקה בניסוח הסכם טיוטה מביש ובנסיון למכרו כאילו והיה הצלחה אדירה. היכן היא עכשיו? אין איש יודע. למשרד החוץ, היום אין כל מדיניות, אין מערך הסברה, ולמעשה, המסבירנים כיום, אינם אלא זאטוטים עילגים. לא מזמן פתחתי שרשור באשר לבחור ההוא, "הרצוג", המייצג למעשה את הצד הישראלי בשוויץ ובמדינות רבות הגובלות בה, על שלל אמצעי התקשורת בהן. הוא בחור נחמד, אך כושרו הדקדוקי לוקה בחסר. היכן מערך ההסברה? מערך הסברה יעיל לא נבנה במשרד החוץ מאז ימי נתניהו ושמעון פרס. ציפי לבני לא עשתה דבר במשך כהונתה למען ביסוסו וחיזוקו, ועל כך אני יכול להעיד שהרי אני נוטה לצפות בערוצים הזרים. לפחות לקודמה של ציפי לבני בתפקיד, סילבן שלום, הייתה מדיניות. גם אם כל מדיניותו כללה חיכוכי ידיים עם מנהיגי מדינות ערביות עלומות- הייתה זו אידיאולוגיה. על ציפי לבני לשפר את ביצועיה ולהתחיל בעשייה. אם לא לטובת קדימה מפלגתה, אזי לטובת המדינה. אגב, אל-ג'זירה הפכה לרשת שידור טלוויזיונית בין-לאומית. אתה מודע לסיכון הנובע מן מהלך שכזה? מדוע לא נשמעים קולות ממשרד החוץ המעידים כי משהו אכן מתחולל במקום?
 
עם זאת משרד החוץ קיבל את הלגיטימציה

לפעולה הצבאית ללא פעילות מיוחדת...מה גם שהייתה תרדמת עמוקה של המשרד כאשר לא התנהלו מגעים עם צרפת באשר לנוסח ההסכם באו"ם. למעשה למשך כל המלחמה המשרד היה די רדום.
 

trigotrigo

New member
הבעיה בספק-תמיכה הזאת היא

שבעוד בקרב האוכלוסיה העולמית, כלומר, האזרחים הפשוטים, היו תומכים רבים, היו אלה המנהיגים שברובם המכריע סימפט את הדמעות של רה"מ סיניורה.
 
למעלה