עכשיו אנחנו רשמית במשפחה...

נת נות

New member
עכשיו אנחנו רשמית במשפחה...

ב- 01.07 נולד לנו תומר, בן יפה, מקסים, קטנטן ומושלם, עם קלאב פוט ברגל ימין.... ועכשיו אנחנו רשמית חלק מהמשפחה.... את הגיבוס הראשון עברנו בתל השומר, למרות שלא תכננו לטפל שם, ולכן לא הספקנו לקרוא מספיק על הצוות והטיפול אצלהם... נשמח לשמוע חוות דעת על הטיפול אצלהם, ובמיוחד על הטיפול אצל ד"ר שינדלר (אם אני לא טועה בשם שלו...) שאמור לחזור מחופשה ולטפל בשאר הגבסים... את הגבס קיבלנו ביום שלישי, ועכשיו אנחנו מנסים להתמודד עם הכל מחדש, עם ההחתלות (מה קורה אם הוא משתין על הגבס?...), עם האמבטיה (אנחנו בינתיים מקלחים אותו עם ספוג והוא לא מרוצה... היום ננסה את המתקני ישיבה לאמבטיה והשקיות, אולי הפעם הוא יאהב את זה יותר) ובכלל, עם הגבס החדש שמפריע לו לזוז.... שיהיה לנו בהצלחה....

פרלמנים

New member
../images/Emo13.gifמזל טוב וברוכים הבאים לבית ולמשפחה../images/Emo24.gif

שמחה לשמוע שילדת... בא לך להשוויץ בתומר? אנחנו תמיד מחכות לשוויצים
מבטיחה לשבת בערב קצת יותר זמן ולענות לכם לעומק על השאלות... שבת שלום ג'סיקה

מזל טוב איזה שם מקסים!!!!

היי אני אורית אמא של תמיר ושל מאור שנולד 10 ימים לפני תומר.. ברוך בואך למשפחת הקלאב פוט, שחוץ משמה, לא ניתן לראות כמעט עדות לכך.... לגבי תל השומר, כן אני מטופלת של שינדלר כמובן הבן שלי תמיר אבל אנחנו לעומתך וודאי מטופלים בשיטה אחרת., השיטה המסורתית ללא הנעלים אבל כן עם הגבסים ולכן אוכל להגיד לך, פיפי על הגבס, אולי הוא עשה בכוונה , בצחוק, זה רק יכול לרכך את הגבס, תעברי עם מגבון עליו ואין מה לעושת טוב שמחליפים אותו לעיתים קרובות לגבי אמבטיה אנחנו קילחנו את תמיר ב"נשיקה צרפתית " במשך שנה לערך והילד לא ידע משהו אחר חשוב לערוך את המקלחת עם ספוג ומהר כדי שהילדון לא יתעצבן לגבי עוד שאלות, אנחנו פה הרבה מזל טוב אורית

זהבה29

New member
שלחתי בטעות, המשך.

אני זוכרת את האמבטיה כנושא מרכזי עם הגבסים. במבט לאחור יהיו אחר, כך לאחר שלב הגבסים, הרבה אמבטיות כדת וכדין אז היום כל מה שמנקה זה טוב:מגבת רטובה ספוג ולפעמים עם שקיות ברגליים. לגבי הפיפי מאוד השתדלתי לא להשאיר אותה בלי טיטול,אם התפספס ניגבתי וזה לא נורא מאוד מהר מחליפים. אני אמא למעיין בת שנה וחודש והיום בשלב הדניס בראוון בלילה. ברוכים הבאים והמון הצלחה זהבה.

אנגלה3

New member
מזל טוב../images/Emo6.gif../images/Emo140.gif

היי ענת מזל טוב, ברוכים הבאים למשפחה - מסכימה עם אורית - חוץ מהשם לא נשארת כמעט עדות לכך... שם ממש מקסים, מקווה שעברת את חווית הלידה בקלות. איך את מרגישה? לגבי פיפי על הגבס - גם שחר הברדקיסט
עשה לא פעם פיפי על הגבס - עברתי עליו עם מטלית לחה או מגבון וממש לא היה נורא - הרי מחליפים כל שבוע, השתדלתי אבל מאוד להזהר בהחתלות. האמבטיה - זה היה אצלנו חוויה משפחתית - בעלי היה מחזיק את שחר מעל המים (כמובן שהייתי עוטפת את הגבס בניילון טוב טוב שלא יירטב), אלמוג, הבן הבכור שלי (שהוא בן 10) היה מחזיק את הרגל המגובסת למעלה ואני הייתי מסבנת ושוטפת אותו....היה מן טקס כזה כל ערב וכולנו היינו נהנים. את תראי שעם הזמן את תסגלי לעצמך כל מיני שיטות להתמודד עם הגבס בכל מיני מצבים - אמבטיה, החתלות, לבוש ועוד, עם הזמן באה הפרקטיקה
ואת מהר מאוד תמצאי את עצמך מייעצת כאן לאמהות אחרות מהניסיון האישי שלך. בהצלחה בהמשך... אנג'לה

11sarit

New member
עצה למקלחת

כמוך הייתי שוטפת עם ספוג ומגבת וזה לא היה משהו , לאחר מכן הייתי שוטפת את התינוק שלי בכיור במקלחת אומנם בהתחלה כולי נרטבתי אבל בהמשך זה השתפר וזה היה הרבה יורת נוח ובלי יותר מידי הכנות. מפשיטה את התינוק , שמה נילונים על הגבס ליתר ביטחון (הנילונים היו תמיד בהיכון בסלסלה של הציוד להחתלה ) מרימה אותו כך שגופו נתמך על היד שלי והגוף שלי וכף היד שלי אוחזת ברגל שלו (כל הסבתות מכירות את האחיזה הזו) וביד השניה לוקחים קצת מים ושופכים על התינוק , עם הזמן הגעתי למצב שהייתי מכניסה חלקים מגופו לתוך הברז לדוגמא : מקרבת את הצוואר , את כפות הידיים הוא מאוד אהב את התחושה של המים . ו

תחיצ

New member
עצה אחרת לגבי האבמטיה

קודם כל - מזל טוב וברוכים הבאים למשפחתנו. אנחנו היינו עוטפים את הגבס בניילון נצמד (איזו המצאה גאונית למגובסים), אחד מאיתנו היה מחזיק את הגבס כמיטב יכולתו מעל המים, והשני היה מקלח אותו באמבטיה באופן מלא. זה היה תענוג. אמנם אי אפשר לעשות את זה שעות רבות, אבל מלאכי זכה לאמבטיות ראויות לשמן גם בתקופת הגיבוסים.

11sarit

New member
הייתי מציעה לך לנסות

בעקבות תגובות האמהות הייתי מציעה לך לנסות את האמבטיה , בערב שלפני הורדת הגבס, כך שאם פיספסת ןנכנסו מים , אז זה לא נורא אני אישית פחדתי שהגבסים ירטבו לא הכנסתי למים

באלי23

New member
../images/Emo140.gifמזל טוב!!!

היי ענת . המון מזל טוב אני בטוחה שאת נהנית מהנסיך הקטן ...
אני עינבל אמא לפאר הנסיכה בת שלושה וחצי חודשים. פאר נולדה עם ק"פ ח"צ ברגל שמאל. ואנחנו מטפלים אצל ד"ר בור בב"יח העמק , עדיין בשלב הגבסים. לגבי האמבטיה בהתחלה זה באמת היה טקס משפחתי, כמו אצל אנג'לה. אבל כיום אני פשוט מלבישה שקית ניילון על הגבס ותופסת עם גומיה קטנה ( שיער או משרדית). ופאר פשוט יושבת באמבטיה מאושרת ומשפריצה לכל עבר זה הרבה יותר קל, כי עכשיו אני פשוט יכולה לקלח אותה לבד, בלי צורך בזוג ידיים נוספות. טיפ קטן בגלל שהגבס מתפורר קצת , אני פשוט קניתי קרסוליות ואני מלבישה אותן על הגבס. וכך גם לא נכנס לטיטול. שיהיה המון בהצלחה... מצרפת תמונה של האושר שלי.. אשמח לראות גם השווצה שלך. שבת שלום. עינבל.

פרלמנים

New member
../images/Emo65.gifהי נת נות, שוב מזל טוב../images/Emo13.gif

ראשית, לשאלתך לגבי תה"ש- שלחי מסר לשם המשתמש "יחאלוש" שמה של האמא חיה-היא מקסימה. הם מטופלים אצל שינדלר ומאוד מאוד מאוד מרוצים. יחיאלוש כבר בן שנתיים בערך אז יש להם פרפספקטיבה טובה והם מטופלים לפי פונסטי. ספרי על הלידה, איך היה, כמה שקל הבונבון? האם את מניקה?
קיבלת הרבה עצות על המקלחת, אבל הנה גם ממני: אנחנו קילחנו על מגבת עם ספוג בלי להכניס את הגבסים (שתי רגליים) למים. פחדתי מאוד להרטיב את הגבסים אז נמנעתי מכל עניין השקיות. כשהגענו לאמבטיה השבועית אחרי הורדת הגבס הייתי מאושרת, היינו עושים אמבטיה ארוכה ומפנקת-כל שבוע חיכיתי לזה...מזל ששלב הגבסים הוא קצר יחסית
לגבי פיפי/קקי על הגבסים-באופן כללי צריך לקחת בחשבון שהגבס לא נשאר נקי כמו שהוא ביום הראשון, יש לכלוכים של פיפי קקי, של פליטות או אפילו סתם... אני לפעמים ציירתי על הגבס כדי שהלכלוכים יהיו פחות בולטים ולפעמים ניקיתי עם מגבון עד כמה שיכולתי. מחכה לעדכונים ותמונות. ג'סיקה

אירנה ק

New member
הרבה מזל טוב ../images/Emo213.gif

נתנו לכם הרבה עצות שאין טעם בעוד כי זה בעצם אוטו דבר. רק תזכרו שהתקופה של הגבס עוברת מהר ואחרכך תהנו מהמקלחות . בגבס האחרון שאחרי הניתוח ספרנו כל יום שעובר. עכשיו היא כבר בת שנה וחודש עם נעליים רק בלילה, נהנת במקלחת ובבריכה. הנה התמונה

eyaala

New member
הי מזל טוב

הי לכם קודם כל מזל טוב להולדת תומר. לגבי שאלותיכם: הגבס אכן מתלכלך מפיפי קקי.... אני הייתי מנקה עם מגבון לח ומשתדלת מאוד לשמור שיתלכלך כמה שפחות. אצלינו היה מאוד קשה לילד עם הגבס בכי הוא לא הסכים לרדת מהידיים שלי... היה ישן עלי בלילה אנחנו החלפנו גבס כל יום ראשון וזה היה יום ולילה מאוד מאוד קשים של בכי וחוסר שקט. לגבי האמבטיה אני לא ויתרתי ואנחנו עשינו לו אמבטיה כל יוםשמנו שקית על הגבס ועטפנו בניילון נצמד ולא היתה בעיה... (קצת יותר מסורבל) הוא מאוד אהב אמבטיה לדעתי זה מאוד חשוב זה מזכיר להם את השהות שלהם בבטן וזה גם חשוב להתפתחות. שוב שיהיה לכם מזל טוב נשמח לעזור בכל שאלה שיש לכם אל תהססו לפנות אלינו וגם אם בא לך לשמוע איך זה מתקדם ונראה בהמשך...

מזל טוב../images/Emo140.gif

היי אני דבורית אמא לדוד בן 3 חודשים, נולד עפ ק"פ דו צדדי. אנחנו כבר 3 שבועות עם הנעליים וכל יום מחדש אנחנו חוגגים באמבטיה ארוכה מאוד. אני קילחתי את דוד על מגבת וספוג, לא הייתי מסבנת אותו עם ספוג אלא ממש סופגת אותו במים וסוחטת את המים על הגוף שלו והוא ממש נהנה מזה. פשוט הייתי שמה כמה שכבות של מגבות כך שלא היה איפת לי להתיז עליו הרבה מים. וכמו שכבר אמרו זה עובר כ"כ מהר שעד שכבר תמצאו לכם את השיטות שלכם עם הגבס אתם תעברו כבר לנעליים. בהצלחה ושוב מזל טוב דבורית

נת נות

New member
סליחה שלקח לי כל כך הרבה זמן לענות....

בזמן האחרון אני כמעט ולא ישנה.... כמעט זומבי מהלך... הלילה התחילו לנו הגזים, מה שמנע ממנו להרדם כמעט עד שתיים בלילה (ניסינו להרדים אותו מעשר...) מה שלא היה כל כך נורא אלמלא הוא היה בוכה מכאבים כל הזמן הזה... (ודווקא יחסית הוא תינוק ממש שקט שלא בוכה, טפו-טפו-טפו...) בכל מקרה, אני מצרפת תמונה של החתיך שלי בשביל השוויץ.... ועם האמבטיות... אני לא יודעת אם זה מעיד על משהו, אבל באמבטיה האחרונה הוא כמעט ולא בכה, נקווה שימשיך ככה....

למעלה