מה זה חינוך באחריות ההורים? זה שההורים יוכלו לקבוע שילדיהם ילמדו רק ספורט או רק מוזיקה או רק היסטוריה והורים חילוניים, ערביים, דרוזים וסרוגים יוכלו גם למנוע מילדיהם ללמוד מתמטיקה ואנגלית?סיכון נקודות המצע שעולות.
1. מצע כלכלי ליברטני: במקום חלוקה בין מוקדי כח - צמצום ההוצאה.
הנהנים העיקריים משיטת החלוקה הם ערבים וחרדים
זה משחק סכום אפס שכולנו מפסידים בו
2. החזרת ההטבות בלימודים, עבודה-ממשלתית, וקרקעות מדינה - לחיילים קרביים משוחררים.
במקום הגרלה סתמית, או מחירים מזנקים וחונקים - לשחרר למי שהכי מגיע לו.
(אני לא חייל קרבי משוחרר. זו לא הטבה לי - זו הנקודה שכולם מבינים כמה היא חשובה)
3. חינוך באחריות ההורים (פתיחת אזורי החינוך)
4. מאבק נגד השתלטות על קרקעות
5. בלי ריבונות אליטות, לצד בלי שחיתות.
כי כרגע - מה שמציעים לנו כ"אלטרנטיבה לשחיתות" - זו אותה שחיתות בעטיפה אחרת
יש מצב שאצביע להם.סיכון נקודות המצע שעולות.
1. מצע כלכלי ליברטני: במקום חלוקה בין מוקדי כח - צמצום ההוצאה.
הנהנים העיקריים משיטת החלוקה הם ערבים וחרדים
זה משחק סכום אפס שכולנו מפסידים בו
2. החזרת ההטבות בלימודים, עבודה-ממשלתית, וקרקעות מדינה - לחיילים קרביים משוחררים.
במקום הגרלה סתמית, או מחירים מזנקים וחונקים - לשחרר למי שהכי מגיע לו.
(אני לא חייל קרבי משוחרר. זו לא הטבה לי - זו הנקודה שכולם מבינים כמה היא חשובה)
3. חינוך באחריות ההורים (פתיחת אזורי החינוך)
4. מאבק נגד השתלטות על קרקעות
5. בלי ריבונות אליטות, לצד בלי שחיתות.
כי כרגע - מה שמציעים לנו כ"אלטרנטיבה לשחיתות" - זו אותה שחיתות בעטיפה אחרת
עד כמה שאני יודע הם שואפים לגבולות התנ"ך ורוצים בעתיד הרחוק לספח גם את ירדן לישראל.יש מצב שאצביע להם.
אבל מה דעתם על ירדן לפלסטינים, במיוחד אחרי מה שטראמפ הציע
אין שום דיבור על ירדן/סיני (איך יספחו אותם, כשטראמפ מדבר על הגירה של פלסטינים לשם כפיתרון?)עד כמה שאני יודע הם שואפים לגבולות התנ"ך ורוצים בעתיד הרחוק לספח גם את ירדן לישראל.
טראמפ הציע הגירה של פלסטינים לסיני וירדןיש מצב שאצביע להם.
עכשיו מדברים על כסף - כדי להתחרות במפלגות הגדולות בלי שפייגלין יתאבד אישית על המפלגה (מה שהיה עד עכשיו - ולא הלך)
וכדי להפיק - חומרי הפצה
יש מדרגות תרומה חודשית:
18 שקל - פגישה חודשית
54 שקל - שותף בסיסי. חומרי הפצה לחלק בין חברים
120 שקל ומעלה - שותף בכיר - עוד יותר חומרי הפצה.
250 - שותף מוביל - מקבלים גם ספרים, קבוצה שבועית וכניסה לאירועי מפלגה
416 - מקסימום אישי חוקי. שיחה אישית עם משה + מושבי VIP + פגישה
10 אלף בשנה, כתרומה ארגונית
זה ריאל פולטיק. לוקחים את מה שאפשר.טראמפ הציע הגירה של פלסטינים לסיני וירדן
אבל לא רק
בתוכנית של טראמפ מדובר על חלופה לאונרא:
במקום ליישבם כפליטים חסרי זכויות לעשרות ומאות שנים, במקומות חסרי היתכנות כלכלית (מה שמנציח סכסוכים)
לתת להם לעזוב. כבני אדם חופשיים, שלא משועבדים למלחמות לאומניות.
אבל זו לא תכנית פייגלין - זו תכנית טראמפ.
טראמפ הציע שינוי פרדיגמה, אבל זה לא "הכל או כלום",זה ריאל פולטיק. לוקחים את מה שאפשר.
וטראמפ הציע הצעה נדיבה מאוד
אני חושש שאין לו מספיק תומכים פה בפורום (אין פה מספיק גולשים בכללי)אם פייגלין יענה לי במפורט על השאלות הייתי מוכן לתרום למפלגה איזה סכום חד פעמי.
ואולי נכין לו רשימה של שאלות.
והוא יענה פה בפורום.
זה מה שבעיקר מעסיק אותי, ביומיום וממש היייתי שמח אם היו עונים לי על זהטראמפ הציע שינוי פרדיגמה, אבל זה לא "הכל או כלום",
זאת נקודת פתיחה.
טראמפ לא "נדיב כלפי ישראל" - הוא רוצה פתרון ארוך טווח, שיעבוד
בהבנה שמה שהיה עד כה - לא עבד
אני חושש שאין לו מספיק תומכים פה בפורום (אין פה מספיק גולשים בכללי)
וזה יהפוך לדיון מלוכלך
אם תכין לי רשימת שאלות בשרשור ייעודי - אנסה לברר עם אנשיו - ולתת להם לענות
1. ירדן שקועה בבעיות גם ככה. אתה מציע עוד מלחמותזה מה שבעיקר מעסיק אותי, ביומיום וממש היייתי שמח אם היו עונים לי על זה
1. טראמפ חולם על עסקת המאה וכו'
אז לי יש רעיון קצת הזוי, אבל אם ירדן תשתלט על סוריה, בהסכמה אמריקאית בתמורה לכך שהפלסטינים יתאזרחו בירדן. אז כל המדינות ישמחו חוץ מטורקיה ואיראן.
אז למה לא לעשות זאת?
אמריקה לא מתקשה להחזיר אותם לעבודה. היא מתקשה לייצר בהם צמיחה.2. למה סוציאליזם זה רע? אמריקה מתקשה להחזיר עובדים ממדינות חגורת הפלדה לעבודה.
אם היו נותנים להם השכלה אולי לא היה צריך להגדיל מכסים.
1. גיוס בכפייה לא עובד.3. מה בנוגע לגיוס חרדים?
יש כרגע בעיה גדולה עם נסיון להפוך את הדמוקרטיה הישראלית לדיקטטורה של מיעוט קיצוני4. בעתיד עם כל הAI וסיבורגים. הוא לא חושש שמעמד הביניים יהיה עבדים של האליטות שישדרגו את עצמם
ווואוו, ממש תודה על הזמן.. אני צריך לחשוב על מה שענו.. אבל אין עליך, תודההה1. ירדן שקועה בבעיות גם ככה. אתה מציע עוד מלחמות
גם ירדן וגם טראמפ - נגד זה. הם בעד פתרונות שקטים עם מינימום מלחמה
2. כרגע יש 3 חלופות.
2.1 מדינה סורית ריכוזית (פחות סביר בגלל השפעה טורקית, והאופי של השותף הבכיר). יתכן שהעויינות של הסונים כלפי שיעים ועלווים תאפשר שת"פ מסויים.
2.2 פדרציה סורית - השלטון הריכוזי יקבל שליטה. בפועל כל מחוז יתנהל כדרכו בלי כפייה (מודל של ארה"ב ושוויץ) זה יותר סביר. ואז ישראל עושה הכל כדי להתחבב על הדרוזים ולהבטיח גבול שקט.
2.3 סוריה מתפרקת ל3 מדינות - מדינה עלווית בחוף הצפוני, מדינה סונית ברוב השטח (מוצא לים דרך טורקיה), מדינה דרוזית-כורדית בדרום ובמזרח, שתתחבר דרך מסדרון מדברי לשטח הכורדי. ישראל מספקת סיוע כלכלי, תחבורתי, וצבאי.
אמריקה לא מתקשה להחזיר אותם לעבודה. היא מתקשה לייצר בהם צמיחה.
הצמיחה "בורחת" מהערים לפרברים ויש לזה סיבות רגולטוריות מאוד (אלו היו מעוזי סוציאליזם - שחנקו יצרנות עם חוקי עבודה לא שפויים)
והגירה ברמה נמוכה שפשוט חנקה את הערים
בוא נגיד שיישום המודל הטקסני (מיסים ורגולציה נמוכה) יכול לשקם אותם - אבל זו חקיקה מדינתית - לא פדרלית
הפתרון של טראמפ הוא "איזון הסכמי הסחר" לטובתם - כך שהמומנטום יתהפך אבל בלי הקלת חוקי העבודה - עסקים לא יחזרו למדינות שחונקות אותם.
וזו החלטה פנימית, שלשלטון פדרלי אסור להתערב בו, אחרת ארה"ב תהפוך לדיקטטורה.
1. גיוס בכפייה לא עובד.
2. זהות מתנגדת לשיטת ה"הטבות הסקטוריאליות" שמזינות את השיטה. החרדים הם לא היחידם שנהנים מזה - אבל הם נלחמים למען איזון: אם כולם מקבלים - גם הם יקבלו.
הפיתרון של זהות - לצמצם לכולם. חרדים מקבלים את העיקרון הזה - למרות שזה אומר שיותר מהם יצאו לעבודה וגיוס.
3. המגזר שכן צריך לקבל יותר, אחרת הצבא יקרוס - זה החיילים הקרביים
במקום "להגריל קרקעות" (שיטה שמנותבת לעניים - ולכן לחרדים וערבים), לתת קרקעות לחיילי קרבי משוחררים. זה גם יגביר ביטחון בגבולות ובנגב.
4. במקום "תתנדבו יותר" (לסדיר, למילואים, לקבע), התאמת מודל השכר לשיטות מודרניות.
משמע - שכר הגיוני לחיילים קרביים (בלי פנסיה משוגעת), שיעודד דווקא חרדים להפוך לאנשי קבע.
יש כרגע בעיה גדולה עם נסיון להפוך את הדמוקרטיה הישראלית לדיקטטורה של מיעוט קיצוני
תיקון השיטה השיפוטית נמצא כרגע בתהליך תיקון, שיאפשר תיקון עמוק.
כרגע - השמאל החילוני מנכס לעצמו את המושג "אליטא" בנסיון לסלק את השאר מעמדות שליטה,
אבל זה מזיק מאוד - דווקא לערכים הליברלים ויוצר את השחיתות הכי גרועה.
בוא נודה על האמת - אחרי שעניין ההפיכה יפתר - ישראל ממוצבת בדיוק במקום הנכון להוביל עולמית.
אנחנו לא אלו שחוששים מטכנולוגיה - אנחנו מובילים אותה.
ישראל לא בנוייה להיות מדינה סוציאליסטית שסוגדת לבינונית ומשעבדת עובדים - היא בנוייה להיות מעצמת טכנולוגיה
ישראל מייצרת בקצב גבוה את המהנדסים - שבמערב כבר לא מייצרים.
בכולן - יש ילודה שלילית, וייבוא כח אדם ברמה נמוכה
זה ממש אסון
אז היום לא רק ארה"ב, גם אירופה והודו - רואים בישראל את "מרכז הפיתוח העולמי" שהם נכשלים לייצר
מרכז פיתוח כזה - לא ישרוד סוציאליזם ושיעבוד אליטות.
הוא חייב שחרור ממגבלות ורגולציה, משמע - ליברטניזם.
אישית - 2 חברות קודמות שעבדתי בהן הפכו למרכזי מו"פ עבור חברות גרמניות/אירופאיות
והחברה הנוכחית נמצאת בתהליך דומה (אבל אם הכל ילך טוב - נצליח לאזן בין לקוח גרמני ללקוח אמריקאי, ולזנק במקום להימכר).
אם בסוריה תהיה מדינה סונית היא תתחבר לטורקיה. וזה יגדיל את הסכויים למלחמה עם ישראל בעתיד.1. ירדן שקועה בבעיות גם ככה. אתה מציע עוד מלחמות
גם ירדן וגם טראמפ - נגד זה. הם בעד פתרונות שקטים עם מינימום מלחמה
2. כרגע יש 3 חלופות.
2.1 מדינה סורית ריכוזית (פחות סביר בגלל השפעה טורקית, והאופי של השותף הבכיר). יתכן שהעויינות של הסונים כלפי שיעים ועלווים תאפשר שת"פ מסויים.
2.2 פדרציה סורית - השלטון הריכוזי יקבל שליטה. בפועל כל מחוז יתנהל כדרכו בלי כפייה (מודל של ארה"ב ושוויץ) זה יותר סביר. ואז ישראל עושה הכל כדי להתחבב על הדרוזים ולהבטיח גבול שקט.
2.3 סוריה מתפרקת ל3 מדינות - מדינה עלווית בחוף הצפוני, מדינה סונית ברוב השטח (מוצא לים דרך טורקיה), מדינה דרוזית-כורדית בדרום ובמזרח, שתתחבר דרך מסדרון מדברי לשטח הכורדי. ישראל מספקת סיוע כלכלי, תחבורתי, וצבאי.
חשוב לזכור שבסך הכל יש בעולם מליון דרוזים - אין להם אוכלוסיה לייצר מדינה עצמאית
אמריקה לא מתקשה להחזיר אותם לעבודה. היא מתקשה לייצר בהם צמיחה.
הצמיחה "בורחת" מהערים לפרברים ויש לזה סיבות רגולטוריות מאוד (אלו היו מעוזי סוציאליזם - שחנקו יצרנות עם חוקי עבודה לא שפויים)
והגירה ברמה נמוכה שפשוט חנקה את הערים
בוא נגיד שיישום המודל הטקסני (מיסים ורגולציה נמוכה) יכול לשקם אותם - אבל זו חקיקה מדינתית - לא פדרלית
הפתרון של טראמפ הוא "איזון הסכמי הסחר" לטובתם - כך שהמומנטום יתהפך אבל בלי הקלת חוקי העבודה - עסקים לא יחזרו למדינות שחונקות אותם.
וזו החלטה פנימית, שלשלטון פדרלי אסור להתערב בו, אחרת ארה"ב תהפוך לדיקטטורה.
1. גיוס בכפייה לא עובד.
2. זהות מתנגדת לשיטת ה"הטבות הסקטוריאליות" שמזינות את השיטה. החרדים הם לא היחידם שנהנים מזה - אבל הם נלחמים למען איזון: אם כולם מקבלים - גם הם יקבלו.
הפיתרון של זהות - לצמצם לכולם. חרדים מקבלים את העיקרון הזה - למרות שזה אומר שיותר מהם יצאו לעבודה וגיוס.
3. המגזר שכן צריך לקבל יותר, אחרת הצבא יקרוס - זה החיילים הקרביים
במקום "להגריל קרקעות" (שיטה שמנותבת לעניים - ולכן לחרדים וערבים), לתת קרקעות לחיילי קרבי משוחררים. זה גם יגביר ביטחון בגבולות ובנגב.
4. במקום "תתנדבו יותר" (לסדיר, למילואים, לקבע), התאמת מודל השכר לשיטות מודרניות.
משמע - שכר הגיוני לחיילים קרביים (בלי פנסיה משוגעת), שיעודד דווקא חרדים להפוך לאנשי קבע.
יש כרגע בעיה גדולה עם נסיון להפוך את הדמוקרטיה הישראלית לדיקטטורה של מיעוט קיצוני
תיקון השיטה השיפוטית נמצא כרגע בתהליך תיקון, שיאפשר תיקון עמוק.
כרגע - השמאל החילוני מנכס לעצמו את המושג "אליטא" בנסיון לסלק את השאר מעמדות שליטה,
אבל זה מזיק מאוד - דווקא לערכים הליברלים ויוצר את השחיתות הכי גרועה.
בוא נודה על האמת - אחרי שעניין ההפיכה יפתר - ישראל ממוצבת בדיוק במקום הנכון להוביל עולמית.
אנחנו לא אלו שחוששים מטכנולוגיה - אנחנו מובילים אותה.
ישראל לא בנוייה להיות מדינה סוציאליסטית שסוגדת לבינונית ומשעבדת עובדים - היא בנוייה להיות מעצמת טכנולוגיה
ישראל מייצרת בקצב גבוה את המהנדסים - שבמערב כבר לא מייצרים.
בכולן - יש ילודה שלילית, וייבוא כח אדם ברמה נמוכה
זה ממש אסון
אז היום לא רק ארה"ב, גם אירופה והודו - רואים בישראל את "מרכז הפיתוח העולמי" שהם נכשלים לייצר
מרכז פיתוח כזה - לא ישרוד סוציאליזם ושיעבוד אליטות.
הוא חייב שחרור ממגבלות ורגולציה, משמע - ליברטניזם.
אישית - 2 חברות קודמות שעבדתי בהן הפכו למרכזי מו"פ עבור חברות גרמניות/אירופאיות
והחברה הנוכחית נמצאת בתהליך דומה (אבל אם הכל ילך טוב - נצליח לאזן בין לקוח גרמני ללקוח אמריקאי, ולזנק במקום להימכר).
אם היה מספיק קשר הדם בין ההאשמים למוחמד הנביא זה היה מעולה שהם היו שולטים רק בזכות הגנים של מוחמד וכולם היו רוכשים להם יראת כבוד. אבל לצבא הירדני אין כוח לדכא את הסורים ולשמור על שלטון בסוריה ולפי מכתבי אל עמנא אפילו מצרים העתיקה לא הייתה מוכנה להקריב את חייליה למען שליטים כנענים שנאמנים למצרים אבל שנואים על העם שהם שולטים בו. זה בערך כמו שהצבא האמריקאי תחת ממשל דמוקרטי כמו ביידן או אובאמה יעמוד פה כדי לכפות את מירב מיכאלי או את יאיר גולן כראש ממשלה או מכיוון שכל זה יעלם עם נשיא רפובליקני אז כל הצבא של האיחוד האירופי יעמוד פה לכפות את מפלגת הדמוקרטים או העבודה בתור מפלגת השלטון.אם בסוריה תהיה מדינה סונית היא תתחבר לטורקיה. וזה יגדיל את הסכויים למלחמה עם ישראל בעתיד.
לא עדיף שהירדנים ישלטו בחלק הסוני? זה יתן להם מים, משאבים, והשפעה אזורית.
לגבי סיבורגים, בשיטה הליברטיאנית יש אליטות חזקות. אבל עד היום זה לא הפריע לנו. כי מקסימום הם קנו בית יותר גדול. פה הסיכון הוא שהם יהפכו לאלים
שליטה ירדנית לסוריה תוביל למלחמות בלי סוף,אם בסוריה תהיה מדינה סונית היא תתחבר לטורקיה. וזה יגדיל את הסכויים למלחמה עם ישראל בעתיד.
לא עדיף שהירדנים ישלטו בחלק הסוני? זה יתן להם מים, משאבים, והשפעה אזורית.
לצורך כך הם צריכים דומיננטיות עולמיתלגבי סיבורגים, בשיטה הליברטיאנית יש אליטות חזקות. אבל עד היום זה לא הפריע לנו. כי מקסימום הם קנו בית יותר גדול. פה הסיכון הוא שהם יהפכו לאלים
אבל אונר"א ואש"ף לא רוצים פתרון ארוך טווח שיאפשר לישראל להתקיים כמדינה יהודית לדורות. ואני לא יודע יודע איפה עומדים סעודיה, מצרים וירדן כי עובדה שמצרים וירדן המשיכו להזין ולטפח את "זכות השיבה" גם לאחר הסכמי השלום איתן. ולמרות שירדן נתנה לפליטים אזרחות ירדנית היא לא שללה מהם את מעמד הפליטים ואת תמיכת אונר"א.טראמפ הציע שינוי פרדיגמה, אבל זה לא "הכל או כלום",
זאת נקודת פתיחה.
טראמפ לא "נדיב כלפי ישראל" - הוא רוצה פתרון ארוך טווח, שיעבוד
בהבנה שמה שהיה עד כה - לא עבד
אני חושש שאין לו מספיק תומכים פה בפורום (אין פה מספיק גולשים בכללי)
וזה יהפוך לדיון מלוכלך
אם תכין לי רשימת שאלות בשרשור ייעודי - אנסה לברר עם אנשיו - ולתת להם לענות
ארגוני טרור הם חלק מהבעיה - לא חלק מהפתרוןאבל אונר"א ואש"ף לא רוצים פתרון ארוך טווח שיאפשר לישראל להתקיים כמדינה יהודית לדורות.
מצרים וירדן רואים בפלסטינים "זריקת רעל", ומצרים גם פינטזה על התדרדרות ישראלית הדרגתית.ואני לא יודע יודע איפה עומדים סעודיה, מצרים וירדן כי עובדה שמצרים וירדן המשיכו להזין ולטפח את "זכות השיבה" גם לאחר הסכמי השלום איתן. ולמרות שירדן נתנה לפליטים אזרחות ירדנית היא לא שללה מהם את מעמד הפליטים ואת תמיכת אונר"א.
זאת גם תוכנית בני אלון ז"ל של לשחרר אותם מהמעמד הפליטים ולשקם אותה בכל מדינה אפשרית אחרת ואנשים של בני אלון ז"ל הצליחו גם לממש זאת עם הפלסטינים בעיראק שאונר"א האנטישמים לא מטפלים בהם. אכן טראמפ בהחלט מקבל את הרעיונות של בני אלון ז"ל בעניין הפליטים. ובגלל זה גם בקדנציה הראשונה אבו מאזן ה"מתון", ה"פגמטי", "שוחר השלום" ו"תומך בפתרון שתי מדינות לשני עמים" "בירך אותו ב"ברכת": "ייחרב ביתך".טראמפ הציע הגירה של פלסטינים לסיני וירדן
אבל לא רק
בתוכנית של טראמפ מדובר על חלופה לאונרא:
במקום ליישבם כפליטים חסרי זכויות לעשרות ומאות שנים, במקומות חסרי היתכנות כלכלית (מה שמנציח סכסוכים)
לתת להם לעזוב. כבני אדם חופשיים, שלא משועבדים למלחמות לאומניות.
אבל זו לא תכנית פייגלין - זו תכנית טראמפ.
זה מה שפייגלין אומר על תכנית טראמפ:יש מצב שאצביע להם.
ואיך פייגלין מציע לנהל את עזה בלי "כיבוש" ובלי שהערבים העזתים שיישארו יצביעו לכנסת?זה מה שפייגלין אומר על תכנית טראמפ:
1. הוא אוהב את החלק החיובי - לאפשר לעזתים לעזוב (מתאים למצע זהות)
ופייגלין שמח שזה הפך ממשהו שהשתיקו - לשיח פומבי
2. הוא לא אוהב את הרעיון שטראמפ "ינהל את עזה", כי טראמפ עוזב עוד 4 שנים, והוא חושב שאחריו יגיע נשיא גרוע - והבעיה תחזור
3. הוא מעדיף - ניהול ע"י ישראל. חלוקת מזון וסיוע ע"י ישראל מאצבעות בעזה
לא ע"י צד שלישי, שעלול בהמשך להפוך לאונר"א החדשה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.