כמה סנטים מאחד מהצד

אתחיל ואומר שיצא לי לפגוש בפייגלין מספר פעמים באירועי בחירות והתרשמתי בהחלט שמדובר באדם נוח

אני אולי לא מסכים עם חלק מתפיסת העולם שלו, אבל התרשמתי שאפשר להסביר את הדעות ובאופן כללי - רוב תפיסת העולם שלו היא בהחלט למעם הציבור כולו - מה שאיני יכול לומר כיום על רוב הליכוד

ובכל מקרה פייגלין אולי ימני - אבל ההתנהלות שלו שונה לחלוטין מההתנהלות של סמוטריץ ובן גביר
ובנוגע לנושאים עצמם:
בעניין השליטה בעזה ומה יהיה בסוף התהליך (המלחמה) - גם אני חושב שהרעיון של טראמפ כלעצמו הוא רעיון טוב -
אבל אני לא רואה אותו ממש כבר יישום
ובמילים אחרות: אני מניח שרוב עם ישראל היה שמח לראות את רוב העזתים עוברים למקום שיסכים לקלוט אותם ויאפשר להם חיים טובים. הבעייה היא שבפועל אף אחד לא ממש מסכים לקלוט אותם, ובסופו של דבר אנחנו נשארים עם כל החרא! הייתי שמח לשמוע מפייגלין
מה הוא מציע בצורה מעשית! אני, באופן אישי, משוכנע שאין לנו כל צורך לנהל את הרצועה והדבר היחיד שעל ישראל לדאוג הוא לביטחון שלנו. זה אומר מבחינתי שאם יהיה גוף ערבי שמוכן לנהל את האזור ולנטרל את החמאס (אולי הרשות ואולי איזה גוף של מדינות ערב) - יש לתת לו לעשות את זה!
ובנוגע לתפיסת העולם הכלכלית של פייגלין: קפיטליזם הוא בהחלט דבר רצוי - לפחות לדעתי - כשהוא מעודד יזמות וצמיחה. הבעיה היא שאותו קפיטליזם מעודד גם במקים רבים הגדלה של פערים ואי שיוויון שבסוף גם פוגע בכלכלה ובצמיחה

מהצד השני, מדיניות סוציאליסטית בהחלט מדכאת לעיתים צמיחה ויזמות

. אבל כיום, במרבית העולם מנסים לשלב בין שתי התפיסות - בחלק מהמקרים אפשר לקרוא לזה מדיניות רווחה ובמקרים אחרים יש שמות אחרים, אבל זאת התפיסה שמובילה היום בחלק גדול של מדינות אירופה למשל. העניין הוא שכדי שהשילוב יצליח יש צורך בשיתוף פעולה - הפרט צריך להיות מוכן לתת מעצמו גם למדינה ולציבור - מה שנקרא מוסר ויושר וההיפך משחיתויות ונפוטיזם - והרבה אנשיפ פרטיים לא מסוגלים לכך!
(-דבר שנכון גם לשמאל וגם לימין!)
ובשורה התחתונה: חלק מהרעיונות של פייגלין בהחלט נשמעים טוב, אבל בעיני הם לא ממש ישימים בפועל. אני לצערי גם לא רואה את פייגלין מצליח למשוך אחריו ציבור גדול. אם הוא ייבחר לכנסת ויראה שהוא מצליח בפועלו - יש בהחלט מצב שאולי אתמוך בו בעתיד

ועוד דבר אחד: בנוגע לתפיסת עולם של "ימין ושמאל": אני חושב שלאדם הישר הממוצע לא צריכים להיות הבדלים גדולים בין הרעיונות של שני הצדדים - אם יש משהו שהוא טוב למדינה ולציבור - יש לאמץ אותו - ללא קשר אם מדובר ברעיון ימני או רעיון מהשמאל! מנחם בגין עליו השלום, היה אולי מנהיג של הימין - אבל חלק גדול מתפיסת העולם החברתית שלו היה הרבה יותר בשמאל מאשר הרבה אנשי שמאל בעצמם! - זה היה מה שנקרא ההדר הבית"רי!