עכשיו אני מציג את מערכת ההיגוי

Aviation Addict

New member
סתם שאלת תם ל../images/Emo163.gif כמוני

החתיכה הזאת מעץ לא מסוכן קצת? עץ יכול להירקב עם הזמן לא? ויפה לראות את ההתקדמות בבנייה של המטוס

עד שהעץ ירקב, אנחנו נרקב קודם

העץ מצופה פיברגלס מכמה צדדים וגם עבר תהליך נגד רקבון כפי הנראה. לידיעתך, חלקים מאלומיניום נרקבים לפני שהעץ ירקב אבל בבקורות רואים, מנקים, צובעים ואו מחליפים. כנ"ל בפיברגלס. יש לי בבית שולחן וכסאות שמוכנים לשלם לי עליהם מחיר מיוחד רק שאתן אותם והם ענתיקות בני לפחות 150 שנה.

עץ העובר תהליך נגד ריקבון

תהליך הקרוי אימפרגנציה, מקבל גוון ירקרק. הגוון מתקבל כתוצאה מהחומר הכימי הנספג בו . חתיכת העץ המוצגת בתמונה נראית כסנדביץ. עד כמה שידוע לי פלטות כאלו לא עוברות תהליך שכזה. ציפוי הפיבר ימנע מהעץ להחשף לתולעים שהם האויב מס' 1 של עצים. (לכן ריהוט עץ שרוצים לשמרו עובר תהליך עישון מדי כמה שנים, נגד תילוע.) מעניין באמת מה השיקול להשתמש בחלק זה מעץ דווקא. אם כי הביטחון בחוזקו אינה מוטלת כלל בספק.

תשובה מהבטן

אני לא יודע ממש את שיקולי הבחירה בעץ ואם אני טועה, יתקן אותי אחד מבוני הקוזי, אבל אני מניח שאחד השיקולים הוא האפשרות לחבר עץ בצורה חזקה לחמרים מרוכבים דבר שקשה לעשות לאלומיניום או כל מתכת אחרת.

יתכן ואתה (אהוד דור) צודק, אבל

למה בדיוק כוותך "אחד מבוני הקוזי" רק אחד כאן בונה קוזי!!! זה נכון שהפיברגלס לא מתחבר לאלומיניום היטב אלא אם עושים חיספוס ואו טיפולים אחרים אבל אבל למה אלומיניום? אנחנו לא רוצים מטוס מאלומיניום. העץ ועוד חומרים שונים מתחברים לפיברגלאס היטב. לדוגמה, כל סוגי הקצף. מכיוון שפלטות הפוליאוריטן, או ה-PVC או אחרות לא מספיק חזקות, אנחנו משתמשים בדיקט. ניתן לבצע גם באמצעות חומר שנקרא PHENOLIC. יכולתי לבצע את היחידה הזו בלי שום בעיה גם מאלומיניום. אבל לידיעתכם גם בצסנה רגילה, יש מקומות שמשתמשים בעץ

סליחה עם פגעתי בך יאיר

לא זאת היתה הכוונה, כשכתבתי "בוני הקוזי" התכוונתי למעשה שחוץ מהקוזי שלך יש גם לונג איזי כבר הרבה זמן בבניה. ובעניין האלומיניום, לא חשבתי שתתחיל לצפות את משטחי הטיסה באלומיניום אבל גם אצלך יש חלקי מתכת, לדוגמה הסטיק, ואני מניח שגם תושבת המנוע תהיה מתכתית וזה לא גורם למטוס להחשב כבנוי ממתכת.

אוף, אתה מצחיק אותי

מה, אם לא שמים לך סימן כזה :) אתה לא מבין שזה במעט התבדחות. ודרך אגב, היית צריך לומר "בוני הקנארד" ואז היה הכל בסדר. כי "קוזי" רק אני בונה. בענין הלונג איזי שבהרצליה, אני לא ראיתי שעובדים עליו בשנתיים האחרונות ולהערכתי לפי מה שדיברתי עם הבעלים שלו, הסיכוי שיטוס בעתיד הקרוב (ז"א ב-20 שנה הקרובות) ממש קלוש. בענין אלומיניום, אתה צודק, מערכות שלמות עשויות אלומיניום וגם חוטי נחושת ועוד.

למעלה