עכשיו אני קלטתי את גודל הפרויקט של שדרוג 77

אבישי ק

New member
עכשיו אני קלטתי את גודל הפרויקט של שדרוג 77

בין צומת המוביל עד גולני.
זה ישנה את האזור במיוחד את הנגישות, בעבר בשעות הבוקר היה לוקח יותר משעה רק לצאת מהאזור במיוחד בגלל המשאיות. מאז מחלוף המוביל והכבישים שמובילים אליו הנגישות השתפרה פלאים.
אני תוהה למה לא דואגים גם שם לשדרוג התחבורה הציבורית.
במקום רכבת לטבריה מעפולה אולי היה יותר טוב לפצל את הרכבת הקלה לנצרת שתעבור דרך הכביש

אבישי ק

New member
רעיון מצויין

אני מאמין שקיימים שיקולים פוליטיים שבטח קבעו את התוואי אבל זה פיתרון מעולה שיכול לשרת את אזור נצרת ולהגיע לטבריה עם מנהרה תחת דבוריה.

Yarenn

New member
לא יוֹדע, קוֹדם צריך לבדוֹק

יש מלא שיקוּלים שאנחנוּ לא יוֹדעים. לא צריך להיזוֹן רק ממה שאוֹמרים בתקשוֹרת.

אבישי ק

New member
הרבה לא יודעים אבל היום נצרת הפכה למרכז כלכלי גדול

יש שם פעילות כללית מאד ענפה.
אפשר לראות את השכונות החדשות שקמו שם העיר הופכת למרכז אם רוצים או לא.
יש חשיבות גדולה להביא לשם תחבורה ציבורית מתקדמת.
לא סתם משרד התחבורה מקדם את הרכבת הקלה לעיר.

Yarenn

New member
נצרת היא אגד ערים ומטרוֹפוֹלין בגוֹדל של באר שבע אם לא יוֹתר

למעשׂה נראה לי שאפשר לזהוֹת צוּרה סימטרית כלשהי לארץ (פלשׂתינה ארץ ישׂראל כוּלהּ, כוֹלל ישׂראל, ףלסטין, ומה שביניהן). יש שלוֹש ערי חוֹף גדוֹלוֹת ולכל אחד מהן שתי אחיוֹת קטנוֹת יוֹתר בפנים הארץ, כשהשלישיה האמצעית גדוֹלה הרבה יוֹתר. בדרוֹם יש עזה עם באר שבע וחברוֹן, באמצע יש יפוֹ/תל־אביב/דן/המרכז עם ירוּשלים ושכם, ובצפוֹן יש חיפה עם נצרת וכמוֹ שמתחיל להתבהר לי, גם גוּש כרמיאל/בית־כרם/שגוֹר בלב הגליל.

Yarenn

New member
מה דעתך על השלישיוֹת שתיארתי?

חיפה, תל אביב, עזה, עם כרמיאל, נצרת, שכם, ירוּשלים, חברוֹן, באר שבע? נראה לי יש פה איזה דפוּס. אמנם שכם וכרמיאל (הגוּשים, כוֹלל הכפרים מסביב) קטנוֹת יוֹתר עדיין נראה שיש פה משהוּ.

אבישי ק

New member
כל עיר גדולה בארץ הוקמה בעקבות השינויים הפוליטיים במדינה

החזרת אותי לשיעורי הג"ג מהתיכון

* באר שבע הוקמה כמרכז התקופה של האמפריה האוטומנית, עזה נוצרה בהמשך בעקבות הגירה שהייתה לאזור.
* חיפה ונצרת הפכו לערים מרכזיות בתקופת המנדט הבריטי (כרמיאל הוקמה כמרכז מתוכנן)
* אזור ת"א וירושלים הם החדשים ביותר והפכו למרכזיות מהקמת המדינה בעיקר מכיוון שרוב הפעילות הפוליטית והכלכלית מתרכזת שם.
גם בשטחי הראשות רוב הפעילות היא סביב רמאללה(אזור ירושלים)

תכלס יש 3 ערי חוף מרכזיים במדינה רק חבל שיש את כל הפוליטיקה שהורסת הכל.
קבל קטע.
השם ישראל נבחר למדינה למרות שהשם המקורי היה יהודה (כלומר מדינת יהודה ליהודים). הכוונה הייתה לתת שם קדום יותר שהיה לפני תקופת ממלכת יהודה שיסמל שהארץ שייכת לכל העמים החיים בה (הרי שאר השבטים לא היו יהודים בהגדרה).
היום השם ישראל מקושר ישירות ליהודים.

למעלה