עכשיו בסופרמרקט

עכשיו בסופרמרקט

נעצה בי אם אחת וילדתה זוג עיניים מודדות מכף רגל ועד ראש. האם עטויה של ענק, כחול כהה, לא היה מבייש ערביה חסודה. הילדה הביטה בי ושלחה לעברי מבט מלגלג. נכון, השער שלי חצי בחוץ, והחצאית, אפשר לומר שהיא נראתה לה מיותרת. לצדקת הקטנה. לא ממש ספרתי אותם. הם גיחכו מתחת לשל, ובחרו לעצמם משהו מהמקרר. הילדה שוב תקעה בי מבטים, וחזרה לאמא שלה למלמל, אני משערת משהו כמו: 'היא שמעה אותנו' (היא, זו אני) האמא אמרה בקול רם: "מצויין! טוב מאוד!" ושניהן צהלו באושר. נצחנו אותך... אחר כך תהיתי ביני לביני. הסצנה ההזויה הזו, לא הזיזה לי כהוא זה. בכל זאת הרהרתי בה. מה גורם לאשה אחת שעוטה על עצמה יריעת בד אטומה, לחשוב שהיא טובה ממני? מנין לה הזכות להפוך אותי ללעג וקלס בעיני ביתה? האם היא רואה צורך ביצירת חומת מגן שכזו ביני לבינה וביתה? מכאן מסריח הדג. חינוך לאי-קבלת האחר. חינוך לשפיטה של האחר עוד בטרם אתה מגיע לק"מ ממקומו. רציתי לתלוש את אזנה של האם (לא מצאתי את האוזן, איפשהו חנוקה בעוד יריעת בד קשורה) לצרוח לה לתנוך: תקשיבי, ותקשיבי לי טוב, את והבת שלך, לא מענינות לי ת'תחת. אלא שזה היה יכול להסתיים בקריאה לאיש הביטחון... חשבתי גם, שהציבור החרדי זורק במקום לחבק. זורק את מי שקצת שונה ממנו. וחבל. בעצם, מה'כפת...

סוג ב

New member
כ"כ מוכר

אבל אם היא הייתה באמת מחבקת וניגשת אליך שאת לא ממש צנועה, היית מגיבה שונה? אחת כזאות ניגשה אלי יום אחד בקניון!!! אז, עוד הייתי הולכת עם חצאיות קצרות ופאה ארוכה, היא העירה לי לא זוכרת על מה, הקמתי עליה כאלה צעקות כולל מה היא עושה בקניון הדוסית החסודה שהיא ממש ברחה בבושת פנים, במקום שאני יתבייש כמו שהיא ציפתה.. בכל אופן, אני חושבת שזה מקנאה, תמיד זה מה שאמרתי לעצמי, הן מ-ק-נ-א-ו-ת. בטח כשהיית ילדה והיה לחברה שלך משהו שנורא רצית, לא פעם אמרת שזה מגעיל וכד... הן משכנעות את עצמן שזה בסדר ללכת עם שאל. זה הכל. אני במקומך, הייתי בקול אומרת לה "מה הבעיה?" הן היו בורחות בלי לקנות מה שצריך... את לא יודעת שכלב נובח לא נושך??

כמו שאמרתי, הן לא הזיזו לי בשיט...

שיהנו. שיחזרו הביתה, ויספרו לכל המשפחה ויפיקו לקחים וכך יחנכו עוד דור של מטומטמים. אשריכם ישראל!!!

אולי זה הסוד??

כמה שהבן אדם פחות טוב ממך (וגם מכל העולם) - כך הוא חושב שהוא יותר טוב מזולתו?? ולגבי הזריקה שלהם, למרות הקושי והכאב, אני מודה לאל שזה ככה, רק בגלל עובדה זו אני לא שם היום.

מה לא ברור כאן?

ברור שהמגננה של החרדים היא ההרחקה של כל מה שקצת פתוח, כל מה שקצת שפוי!זה מה שהחזיק אותם אלפי שנים,וזה מה שמחזיק אותם היום!תראו מה קורה למי שקצת פותח את העיניים באינטרנט או כל דבר אחר,מתחיל לשאול שאלות,רחמנא ליצלן,מתחיל להרהר הרהורים שפויים לא עלינו,מה הפיתרון? מרחיקים את הבעיה, מעיפים מהישיבה/סמינר /משפחה/חברה,וכו` וכך מונעים מהאחרים להיחשף גם הם לשפיות לשאלות הקשות!זה סיפור שרידות החרדים על רגל אחת!

את ניצחת

כל מה שהיא לובשת שאל הוא כדי לצעוק אני צנועה ולמעשה ההיפך מצניעות כי היא מחפשת תשומת לב. ואת בלי לומר לומר מילה בעצם הלבוש שלך אמרת את שלך, ואם היא חיפשה תשומת לב ממך ולא קיבלה, את ניצחת.

למעלה