עכשיו בערוץ 10 עם אמנון לוי-על תופעת השתייה

iris51

New member
עכשיו בערוץ 10 עם אמנון לוי-על תופעת השתייה

אצל הצעירים.

gils33

New member
ראיתי - איזה נורא../images/Emo10.gif

איזה קומבינות,מוכרים להם שתייה חופשי,הם צעירים מידי לשתות,מקיאים,מתגלגלים ברחובות,נוראי ממש. עצוב היה לראות את זה. גיל 12,אתם מבינים עד לאן הגענו? מה יהיה עלינו הלאה? איך אנחנו כהורים ממגרים את התופעה הנוראית הזו?

liza26

New member
לשבת להם על הוריד

לא ראיתי את התוכנית אבל אני חושבת שהורה יכול לדעת אם הילד שלו שתה או לא ואם כן- להפעיל סנקציות, עונשים וכל מה שאפשר כדי להבהיר לו שלא יעיז עוד פעם לשתות ולדעת עם מי הוא הולך ולאן ומה הוא עושה שם כן, להתערב כמה שיותר בחיים של הילד.

Summer dragon

New member
לחנך, לדבר, לחשוף, להעניש, להטיל סנקציות...

בתור ילדה שגדלה בבית נורמטיבי עם שני הורים אוהבים. וכיום יש לי דעה מאוד שלילית על אלכוהול, סמים, עישון. רוב החברים שלי איתי באותה דעה. והתוצאה הזו הגיעה מאותה גישה חינוכית פחות או יותר. אנחנו לא שותים כדי להשתכר, אנחנו לא מעשנים כי זה "כיף ונורמה חברתית", ואנחנו לא צורכים סמים. איך עושים את זה? אל תגידו לנו מגיל צעיר- "לא" אף פעם אל תשתמשו ב"לא" כשאתם מתארים שימוש באלכוהול/ סמים/ עישון. "אתה לא תעשן כי אני לא מסכים" הילד צריך לדעת ולהיות חשוף מגיל צעיר לזה שחומרים מסויימים הם רק למבוגרים, אפילו היין בקידוש של שבת. אצלנו דגלו רק בתירוש. ויין לא קיבלתי עד גיל 12-13 וגם זה היה עם הגבלה והובהר שזה "אך ורק לקידוש". לא גדלתי עם אלכוהול בבית. ההורים שלי היו שותים בחוץ במסיבות. והברנדי שהיה כאן שימש לעוגות ובישול כנ"ל היין. מדי פעם ההורים פתחו בקבוק בירה ואף פעם לא נמשכתי לטעם או לריח של זה. תדאגו שהמסרים השליליים לגבי ההשפעות על הגוף יהיו מודגשים, נער מתבגר צריך שישאלו ויתעניינו במה הוא עושה עם החברים, לא בצורה פולשנית. תדאגו לראות עם מי מסתובב הילד שלכם, איך ההורים שלו, איך הרגלי השתייה והעישון שלהם. תעודדו מסיבות ביתיות ככה שלא יסתובבו ברחובות יותר מדי, שיצאו למקומות מסודרים, ילכו לשבת בארומה או משהו. מה שהכי השפיע עלי הייתה העובדה שפעם בכמה זמן כשאבא שלי פגש בנאדם מעשן הוא היה עושה לידי את החשבון של כמה זה עולה לו בשנה ותוך כמה זמן הוא היה קונה- מכונית חדשה, מחשב, משהו שמשך אותי ועלה הרבה כסף. ההשפעות של זה על הבריאות, הכושר, השיניים. חשיפה חשיפה חשיפה. אם כבר תפסתם את הילד שלכם משתמש- זה הזמן. אל תעלימו עין. קחו אותו לשיחה. תנו לו לדבר- ותקשיבו! תנסו לברר מאיפה זה הגיע, מה היו המניעים שלו, אולי הוא בורח ממשהו. אם זה לחץ חברתי, תעבדו איתו על הרעיון שבנאדם לא חייב להשתמש בחומרים מסוכנים בשביל להיות מקובל ופופולרי. שבנאדם חזק ועם אופי אומר "לא". תטפחו לו את הביטחון העצמי שלו, ותגידו לו שעם חברים כאלו שמדרדרים אותו לעשות שטויות שפוגעות בבריאות שלו לא שווה להסתובב ושהם אנשים חלשים ולא מוצלחים. תשקפו לו את ההתנהגות שלו ואיך אתם תופסים אותה בעיניכם. כמשהו פסול ולא בסדר. תראו אכזבה. ואם כל זה לא עובד תטילו סנקציות כואבות. עדיף שהילד לא יסתובב עם אנשים מסויימים ולא יעשה דברים מסויימים שיכאב לו עכשיו אבל שיגדל להיות אדם תבוני, ובריא. יש לי המון מה לכתוב בנושא, ותזות שלמות בעניין אחרי שחקרתי את התופעה בעצמי ואחרי הרבה שיחות מעניינות אבל אין לי זמן להרחיב. אולי אתן התייחסות יותר מפורטת כשיהיה לי זמן. זה יצא ממש לא מסודר, ככה על רגל אחת

Master Stav

New member
התופעה קיימת ואל רק אצל צעירים

ישראל הפכה להיות לאחת המובילות בתרבות שתייה תרבות שמתחילה בבית, ממשיכה בקלותה בילתי ניסבלת של זילזול בחיי אדם בכל התחומים העונשים חסרי עמוד השידרה שמקבלים נהגים שיכורים וחוסר היכולת של הורים להתמודד עם הילדים מה שמוביל לשבירת הסמכות ומשם הדרך לפעילות בעיתית קצרה אני לא מסביר אחריות מהילדים אבל יש פה כשל מערכתי מתחיל בבית ממשיך במערכת החינוך משם אל מערכת אכיפת החוק והמערכת המענישה וניגמר בזוועה הזו ....

למעלה