עכשיו ב-88 FM

עמית ע

New member
שמעתי חלק מהתכנית בזמן נסיעה באוטו

התכנית הוקדשה למהדורה מיוחדת של In the court of שיצאה לרגל 40 שנה לאלבום. המהדורה מכילה 4 או 5 דיסקים מלאים בגרסאות אלטרנטיביות לקטעים מהדיסק, הקלטות מהופעות חיות, ושירים מאותה תקופה שלא יצאו מעולם. את המיקסים ערך רוברט פריפ בעזרת סטיבן ווילסון. צמד השדרנים של התכנית הזאת אוהבים לשיר יחד עם המוזיקה - כיף להם, פחות למאזינים השמיעו מכל שיר איזה 3-4 גרסאות אלטרנטיביות היה מעניין, אבל עדיין לא השתכנעתי שאני צריך את ההוצאה החגיגית הזאת אצלי בבית

מורנא007

New member
קראתי על ההוצאה הנ"ל

בפורום שכן, גם אני לא משוכנע שצריך לקנות את הדיסק הנ"ל. מצד שני, לפני חודשים אחדים ידי רעדה כשאחזתי בתקליט לקראת השמתו על הפלטה, תקליט הוניל שלי נפל לי מהידיים ונשרט. לכן כנראה אקנה את הדיסק בהוצאה חדשה באם אפשר למצוא אותו ללא הקופסא עם התוספות, או שאמצא וניל או דיסק אחר במצב יותר טוב משלי.

יש כמה גרסאות

יש את גרסת ה-5.1 שיצאה ממש עכשיו, יש גרסת סטריאו עם מיקס משופר (קניתי, בהחלט טוב), ויש את גרסת ה"בואו נתפרע" עם 500 אלטרנטיבות לכל שיר. אני באופן אישי לא מתלהב מכל נושא הסראונד - זה לא עובד באוטו, זה לא עובד באייפוד, זה לא עובד על המחשב, זה לא עובד באוזניות...בקיצור, לא מצדיק את המחיר.

oril123

New member
מסכים חלקית

נכון שהסראונד לא עובד ברכב ובנגנים אולם במידה וההעברה לצליל הקפי נעשתה ברמה מתקבלת חווית האזנה שונה לגמרי שכמובן מעשית רק ברמקולים...

רמקולים זה אאוט

מאז שנולד לי הילד, רמקולים זה אאוט לגמרי, במיוחד כאשר מדובר במוסיקה מטאלית/אוונגארדית/קשה. זהו, הרמקולים הפכו למשמיעי שירי ילדים וזהו. אז סראונד זה פשוט תענוג לרווקים או פנסיונרים...

oril123

New member
../images/Emo150.gif קשה איתך...

זה תמיד שחור ולבן אצלך, מאחר ואני וותיק ממך בנושא האבהות (יש לי 3 ילדים) אז חשוב לי לציין שאני עדיין מקפיד להאזין למוסיקה ובעיקר צפייה בדי וי די במערכת ק"ב/סטריאו ,אמנם בעיקר בסופי שבוע. אבל כל הנגנים כולל התפוחיים לא מהווים תחליף הולם לצליל ההקפי או סתם סטריאו איכותי ולא דחוס. נכון שבעבודה, ברכב ובריצה אני מאזין ל MP3 שהוא בהחלט מספק ומצויין לסביבות האזנה הללו אבל בבית חשוב לי להנות מהדבר האמיתי.

איך אפשר?

"אני עדיין מקפיד להאזין למוסיקה ובעיקר צפייה בדי וי די במערכת ק"ב/סטריאו ,אמנם בעיקר בסופי שבוע" ומה הילדים עושים בינתיים? בורחים מהבית? בלי קשר לאמפישלוש (אני מאזין לדיסקים מדי פעם, אבל רק באוזניות) - להכריח את הסביבה לשמוע רוק מתקדם זועם ואלים נשמע לי כמו מעשה לא-אנושי, האמת...

oril123

New member
לילדים יש עיסוקים משלהם

מה לאבא לא מגיע עיסוקים ותחביבים גם אם הם לא תמיד חביבים על הסביבה ?

דעתי הפכה חד-משמעית

אני לעולם לא אכריח את הילדים שלי לסבול רעש מאבא שלהם, רק בגלל שהוא רוצה לשמוע משהו בפול-ווליום. בשביל זה יש אוזניות. כל אחד צריך להתחשב בשני...

nizans

New member
שומו שמיים מוזיקה לילדים יש בחדר ילדים

הסלון הוא הממלכה שלנו ההורים ובודאי בשעות הערב המאוחרות לילה. הילדים שומעים ונהנים ממה שמעבירים להם. הגדול שלנו מינקות שמע גם לפני שיצא לאויר העולם, רוק קלאסי ואלטרנטיבי מכל הסוגים .כיום בגיל 8 הוא מזהה את פינק פלויד , מארק קנופלר ועוד וגם מחווה את דעתו כשזה רועש מדיי. ככה שברור שמתחשבים , אבל , להיתנזר לא ולא. התינוק הצעיר מתעורר כשמנמיכים את הווליום ברוק כבד ואלטרנטיבי, וחוזר להמשיך לישון כשמגבירים מעט חזרה. תנסה בעצמך ותראה , כשהם עייפים מוזיקה רועשת מעט רק עוזרת להם לישון. הבעיה שלך ,היא אתה ואישתך שמודאגים ולחוצים מעט. כדאי כבר עכשיו להרגיל את היורש לתרבות מוזיקלית . הכי חשוב הרבה הרבה מזל טוב לך ולבת הזוג רק שמחה ואושר. ממשפ' שליו.

טוב, אצלנו זה לא ככה

קודם כל, הילד קטן (10חודשים) ולא יכול להבין רוק, בטח שלא פרוג-רוק. מעבר לזה, הילדים צריכים לישון בשקט בלילה, ואני מתכוון להמשיך להפוך את האוזניות למשהו מרכזי בחיים שלי. לא מרגיש שום צורך לכפות את המוסיקה שלי על הדור הבא, בוודאי לא בשלב כל כך מוקדם.

עץ תאנה

New member
היי אורי

אתה כל כך רציני לפעמים, שזה פשוט מעלה חיוך על הפנים שלי
אני לא יודע האם להגיד לך שאתה "צעיר".. או לתת לך להגיע לילד השני כדי להבין את זה.. (היי, ברוח טובה ביותר!!) ובכל זאת, אני סובל מבעיה דומה. כבר כמה שנים שאני לא שומע מוסיקה "כמו שצריך" - או אולי יותר נכון להגיד, כמו שהייתי רוצה. מה הייתי רוצה? לבוא הביתה, להזרק על הספה, לבהות במשהו, ולשמוע את הדיסק שבמשך כל שעות העבודה דימיינתי שאני שומע. להכין לי כוס קפה, לטבול משהו, ולשים דיסק אחר, שפתאום קורץ לי מתוך הערימה. לשמוע בשקט מוסיקה רועשת, להגביר חופשי מוסיקה שקטה. אבל יש בבית טרוריסטים קטנים שמכירים במערכת כפתור אחד: eject. אז מה עושים. גם מתבאסים, גם שומעים באוזניות. וגם מוצאים, בין לבין רגעי קסם שמיימים שאין אף אחד בבית. לפעמים צריך לתאם את זה מראש. קפ"ק. ואז, כשהממלכה שלי, אני גם גונב בסופר (תמורת כמה שקלים) איזה משהו מתוק, בשביל הקפה שיבוא, מתיישב בממלכה הקטנה, מודה לאל שברא את אישתי, שלקחה את המחבלים רחוק, ויודע, יש לי עכשיו את הזמן האיכותי ביותר שאפשר לקנות בזר פרחים, ולא פחות חשוב, מתוק. כי חמש אחה"צ, לבד בבית, עם המוסיקה הכי טובה בעולם, ועם הטבילה שקניתי מראש ועם זה שזה קורה כל כך מעט - מתוק זה בעצם לא מילה.

אהבתי את "אשתי שלקחה את המחבלים"

מזדהה עם כל מילה - אין ספק שאתה מתאר מצב מוכר וידוע: מתים לחזור לתקופה שבה היה שקט בבית, שהיה אפשר להשמיע כל דבר, ושאף ילד לא אמר לך "אבא, די עם הרעש". נכון לעכשיו, שני הפתרונות שאני רואה למצב הזה הם: א) אוזניות 24 שעות ביממה ב) לשלוח את האישה אל ההורים שלה או אל החברות שלה וזו לדעתי הבעיה המרכזית של הסראונד: למי שיש משפחה, הסראונד בכלל לא אופציה. זה מתאים לאנשים שאין להם משפחות, לאנשים מבוגרים, או לרווקים צעירים (יאפים) עם כסף. אבל צריך להודות לאלוהי הטכנולוגיה שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה, שבו אפשר לקנות אוזניות מעולות בזיל הזול.

עץ תאנה

New member
אז אני הולך לכיוונך.

תעזור לי - המלץ לי על אוזניות מעולות, או סתם טובות, בזיל הזול. ברשותך. לילה טוב.

אוזניות של Sennheiser

HD212 בשביל משהו במחיר סביר (350-450 ש"ח). HD485 אם אתה מוכן להשקיע (400-600 ש"ח). כל הדגמים בסדרת HD2XX וגם HD3XX עד HD4XX הם טובים. אני מת על סנהייזר.

למעלה