עכשיו גם אתם יודעים מה עשיתי בפסח

TheSverd

New member
עכשיו גם אתם יודעים מה עשיתי בפסח

שעבר.... כך היה ובפסח שעבר מצאתי לי עבודה, בחברת *** אבטחה בע"מ. כמובן שהיתי מאושר עד השמיים ומעלה, עבודה זמנית של 5-6 ימים, בחופש מהלימודים. העיתוי הכי מתאים להרוויח קצת מזומנים בדרך ישירה. מה גם, שחברי מועדון הבטלנים הישראלי בע"מ (במקרה אני היו"ר שלו) אינם מרשים לעצמם לעבוד בתקופת הלימודים. בכל מקרה, העבודה היתה בשתי פסטיבלים – אחד בדרום ואחד בצפון, כאשר החברה דואגת להסעה לפסטיבל הראשון, ממנו לשני ומשם בחזרה הביתה. יפה מאוד מצידם. זה דרך אגב, נודע לי כשבאתי למשרדם לפגישה. עוד שנודע לי שם הוא שהשכר יהיה 20 שקל לשעה, שינה תחת כיפת השמיים בשק שינה, והאוכל עליהם, חוץ מביום הראשון. אמנם אין שעות נוספת, ואין תוספת לעבודת לילה אבל נשמע תנאים סבבה , חוץ מאבל אחד גדול: רוב ימי העבודה נפלו על שישי שבת וערב פסח, מה שמצריך אוטומטית שכר של 150% בעבור כל שעה.כמובן שלא אמרתי את זה למעסיקים מאחר ו...על נוחות לפעמים צריך לשלם והנוחות שלי היתה זמן העבודה המוגבל וחוסר ההתחייבות לעבודה קבועה. הסכמתי. ביום האמור יצאנו בדרך לדרך ארוכה דרומה מחיפה, אני היתי בין הראשונים, אז נסעתי ברכב של אחד הבעלים. הוא דווקא הצטייר כבחור חביב, וגם היה כך עד הסוף (גם הקטע של תשלום משכורות לא קילקל אותו מאחר והוא לא היה אחראי עליו).הגענו, התמקמנו, לאחר כמה זמן גם עלינו למשמרת ראשונה.היה סה"כ ממש נחמד בפסטבל הראשון, היינו רשאים להסתובב בכל שטח המתחם חופשי ולהאנות מכל מה שהוצע שם, כולל הופעות ופעילויות רבות נוספות.הקב"ט, אנ זוכר את הקב"ט, שלחץ עלינו לקחת פנקסים שבתוכם אנו אמורים להחתים אותו על שעות השמירה. אני מתפלא שאנשים לא נידנדו לו בעצמם שיביא אחד, הוא ידע כמה זה חשוב לנו ובאמת ניסה לדאוג.חוץ מזה שהאכול היה ממש, אבל ממש זוועתי – לא יודע איפה הם מצאו אוכל כזה זוועתי – הפסטיבל הראשון עבר סבבה לגמרי, והיה אפילו די נחמד. משם, בשבת בערב, המשכנו לשני – רחוק צפונה, אפילו יותר רחוק מקרית שמונה.הגענו באיזה 2-3 בלילה, ישנו קצת וב-8 עלינו למשמרת.הבעלים ה"גדול" , זה שהיה באמת ראש החברה, לקח את הפסטיבל הזה על עצמו, מסיבות כאלה ואחרות. כנראה שהמארגנים דרשו לא מעט רצינות, והוא החליט לדאוג לבד ולא לסמוך על עוזריו. אז ב-7 וחצי נעמדנו כולנו בסוג של ח' וחולקנו לעמדות. העמדה שלי היתה ש"ג וכללה כ6-7 שומרים + המנהל הנ"ל. התמזל מזלי, ויצא לי לשמור עם בחורה מנוער העובד והלומד ביחד, 10 מטר מאחורי כולם. וכך 7-8 שעות משמרת עברו לי בכיף במשך כל היומיים. אפילו שהמנהל, בזמן שלא היה חוטף איזה דו"ח מהמשטרה המקומית (הבחור חטף דו"ח על נסיעה על טרקטורון בלי קסדה אם אני לא טועה) היה כל הזמן בא וצורח להפסיק לפטפט ולהתחיל לעבוד. בכל מקרה, עוד בזמן השמירות בחורה אמרה לי שהם , הנוער העובד והלומד (הם היו בערך 10-15 חבר'ה) מתכוונים לתבוע את החברה. אני האמת כבר לא זוכר על מה בדיוק, ועל הקשר איתה לא שמרתי מפאת טמטום+היותי בקשר אחר באותו זמן. מקווה שהם הצליחו בבית המשפט. בכל מקרה חזרתי הביתה ואחרי זמן מה התחילו הבעיות. חיכיתי כמו תמיד עד ל-15 לחודש של החודש הבא, שזה מועד תשלום המשכורות למאבטחים, וקשה לגרום להם לשלם לך לפני זה. ואז פתאום התברר לי שהכספת נעולה, או שהמנהל לא נמצא, או שהמפתח של הכספת אבד, או שלא יודע מה. התחילו למרוח אותי...אני ממש לא מבין למה הם עשו את זה, כי אני אישית התכוונתי להמשיך ולעבוד איתם בפסטיבלים נוספים אולי, אבל שיהיה. אחרי כשבועיים – שלוש של תירוצים עלובים אודות הכספת כתבתי מכתב חריף שבו אני מציג את דרישותיי בכתב, ומאיים לפנות לבית המשפט. כצפוי, לאחר כשבוע הגיע הצ'ק. חבל שזה נגמר כך, באמת שחבל. השבוע ראיתי באונ' מודעות של אותה חברה, שוב מגייסת עובדים זמניים לפסטיבלים (כנראה גם אותם הפסטיבלים) ואני גם בחוץ אחרי התקרית שהיתה איתם. אם קצת יותר נחמדות, חבר'ה, אפשר להגיע יותר רחוק!

למעלה