עכשיו הכל מובן, למה כל הקיצוצים

מתנדב

New member
עכשיו הכל מובן, למה כל הקיצוצים

בקצבאות הישיבות.... המדינה תממן לימודים לתלמידים אמריקנים ממוצא רוסי החשש בישראל מהתבוללות דור שלם של צעירים יהודים מרוסיה שמשפחותיהם השתקעו בארה"ב, הוביל לתכנית שמטרתה להביא לארץ תלמידי כיתה ט' לשלוש שנים. המטרה: לנסות ולגרום גם למשפחות לעלות לארץ רענן בן צור הסוכנות היהודית ומשרד החינוך השיקו תוכנית חדשה, שמטרתה הבאת תלמידי תיכון מקרב הקהילה היהודית הרוסית בארה"ב ללימודים בארץ - על חשבון המדינה. בארה"ב חיים כ-700 אלף יהודים יוצאי רוסיה, שהיגרו לשם בשנות השבעים ובגל נוסף בשנות ה-90 ממדינות חבר העמים, לאחר שהעדיפו את ארה"ב על ישראל. 350 אלף מאנשי הקהילה מתגוררים ברובע ברוקלין בניו יורק. הקהילה היהודית-רוסית אינה מעורה על פי רוב בחיי היהודים בארה"ב ורוב ילדיה אינם לומדים בבתי הספר היהודים, ש-80 אחוזים מהם שייכים לזרם האורתודוכסי. לדברי יו"ר הועדה לחינוך בסוכנות היהודית, עמוס חרמון, נתונים אלה מעלים חשש כבד שהדור הבא של יהודי רוסיה האמריקנים יתבולל, יתרחק מהזהות היהודית של הוריו ויאבדו קשר עם היהדות ועם ישראל. "מדובר בקהילה שתומכת בישראל. ל-90 אחוזים מהם יש קרובים בישראל, שליש מהם ביקרו בישראל והם מפגינים סולידריות עם ישראל בתרומות ובהשתתפות בהפגנות תמיכה בישראל. אך עדין הם מרוחקים מהזהות היהודית", אומר חרמון. במסגרת התוכנית יבואו לישראל תלמידים יהודים רוסים בני כיתה ט', המתגוררים בארה"ב, וילמדו שלוש שנים, עד לקבלת תעודת הבגרות. הלימודים והשהייה בישראל בתנאי פנימיה ימומנו ע"י הסוכנות היהודית ומשרד החינוך. "זה לא סוד שאנחנו מקווים כי בעקבות הילדים יגיעו לישראל גם הוריהם. בתוכניות האחרות שהפעלנו, התברר כי 60 אחוזים ממשפחות התלמידים עלו לארץ בעקבות ילדיהם", מספר חרמון בתוכנית, שהושקה במסיבת עיתונאים ביום שישי בברוקלין, השתתפו חרמון וכן שרת החינוך, לימור לבנת. התוכנית קיבלה את השם "עילת אקדמאי" והיא דומה לתוכניות שיושמו בעבר בקרב קהילות יהודיות במדינות חבר העמים וצפון אמריקה. לכתבה בYNET

Vdrums

New member
נו ברור, הרי יש כל כך הרבה

כסף למדינה ואין מה לעשות איתו!!! המהגרים האלה בחרו מתוך רצון בארה"ב ולא בישראל, למה לממן לילדים שלהם לימודים??? שיחיו שם למה להביא אותם לפה? שיבואו לגרבץ בבתי הספר בשביל בגרות ואח"כ? יחזרו לארה"ב? הם בטח לא ישארו לעשות צבא או משהו כזה. מה יש להם לעשות כאן? איזה ביזבוז כסף... לא פלא שהמדינה נראת ככה... גועל נפש!

מתנדב

New member
תומר, זה מה שאני גם טוען......

במקום שהמדינה תשקיע באזרחיה, היא הולכת ומחפשת להשקיע באנשים אחרים, וזה כפי שאתה אומר שלא בטוח שהם ישארו כאן בארץ אחר כך...

אבל הם גם אזרחים

הרי אזרחות אוטומטית ניתנת לכל יהודי... אני לא מצדיק את המעשה, אלא אומר "תחשבו על זה"...יותר יהודים בארץ.

פלסטיק

New member
זה קיים כבר עשרות שנים

כל פעם התוכנית מקבלת שם אחר היה חץ וקשת (או שם דומה) של הגדנ"ע אני מכיר יהודים רבים מכל קצוות תבל שבאו ללמוד לימודים אקדמים במדינה "על חשבון הבארון" הרעיון הוא לעודד אותם לעליה בארץ מעניין שהקצף יוצא רק על יהודים שמוצעם מבריה"מ לשעבר. מדוע?

La Gamba

New member
אין לך מושג על מה אתה מדבר נכון?!

חץ וקשת הינה עדיין תוכנית פעילה, ואיננה כוללת לימודים של ילדים במשך שלוש שנים בבי"ס, אלא היא כוללת חיזוק הקשר אצל נוער יהודי מחו"ל (בפעם האחרונה שנקתלתי בזה היא עם אמריקאים) למולדת היהודית, תוך כדי פעילויות "כאילו צבאיות" של הגדנ"ע, ולימודי יהדות. זוהי תוכנית של הקיץ בלבד. (וזה רק מידע כללי)

פלסטיק

New member
אז הבעיה היא מספר השנים?

קיץ זה בסדר ושלוש שנים לא? לימודים אקדמיים זה שלוש עד ארבע שנים לתואר ראשון, ויש שממשיכים לתואר שני. אז מה בדיוק הבעיה?

La Gamba

New member
אחד זה טיול

והשני תיכון. אני לא היחיד שרואה הבדל.

La Gamba

New member
עמדתי לשאול אותך את זה

כשראתי אותך בפורום טאנגלית, הבנתי, אבל פה?! (
) האמת היא שהגעתי לכאן דרך מתן גלזר שהביא לפורום נוע"ם כמה משתמשים מהפורום הזה ששאלו שאלות. אצה בטח הגעת לכאן כחלק מהחקריה הרגילה שלך אחר פורומים חדשים.

../images/Emo6.gif

"בטח הגעת לכאן כחלק מהחקריה הרגילה שלך אחר פורומים חדשים" אני? חוקר פורומים חדשים? רק כאלו שאני יכול למצוא בהם עניין...בחיים לא תראה אותי בפורום סוסים למשל. ואני נמצא פה כמעט מהיום הראשון של הפורום, כך שאני נחשב לותיק...

אהלן בני...

אני השתכענתי בכל זאת להישאר פה וכחבר טרי בפורום הזה אני מברך אותך על בואך!

טיפוסית

New member
וגם אם המדינה

תממן לישיבות כסף, יתלונונו. אז מה זה משנה, מתלוננים שהמדינה נותנת כסף לישיבות אז היא מחליטה לממן לימודים לאותם תלמידים. לא משנה מה המדינה תעשה בכסף אף פעם לא כולם יהיו מרוצים.

מתנדב

New member
טיפוסית, אבל למה לממן את העולים?

האם המדינה סיימה לדאוג לאזרחיה?, קודם אזרחי המדינה צרכים לדאוג להם, אחר כך נחשוב על העלייה...

למעלה