עכשיו זה רשמי: נשים והומואים נוהגים פחות טוב

פיחדו....

לגלות שלסביות בראש הטבלא

טרודי

New member
גם לסביות

(כתוב שם בתוך המאמר) אבל כרגיל, הכותרת לא קשורה למאמר כמעט בכלל. המאמר מדבר אך ורק על ניווט באיזור לא מוכר. לגברים סטרייטים, מסתבר, יש חוש כיוון והתמצאות במרחב טובים יותר משל שאר הקבוצות שנבדקו. מצד שני, אם לוקחים בחשבון שהם הכי פחות מוכנים להשתמש במפה או לבקש עזרה מעוברים ושבים... בכל אופן, אני לא חושבת שזה מה שאנשים חושבים עליו כשהם מדברים על "לנהוג יותר טוב". בדרך כלל מדובר על היכולת להשתלב בתנועה, להתמודד עם הפתעות ולהימנע מתאונות, לתמרן בחניה, וכו'. את זה המחקר לא בדק בכלל.

raananh

New member
השאלה היא מה זה נהג/ת גרוע/ה

אבא גאה, השאלה היא מה זה נהג/ת גרוע/ה? המחקר קובע ש-"על פי המחקר, גברים הטרוסקסואלים מבצעים טוב יותר משימות שמצריכות ניווט והתמצאות במרחב...הנהיגה באזורים מסובכים תהיה קשה יותר לנשים והומוסקסואלים מאשר לגברים סטרייטים"... וכולי העובדה הסטטיסית, לאורך הרבה שנים, ללא ספק, אומרת שנשים הרבה פחות מעורבות בתאונות מאשר גברים... אפילו אם לוקחים בחשבון שנשים נוהגות הרבה פחות מאשר גברים. אני חושב שהמחקר הוא די נכון מבחינה אחת: גברים סטרייטים באופן הם יותר טובים מנשים בניווט, מהירות תגובה, הערכת מצבים מסוכנים... ולקיחת סיכונים מחושבים. על כן, אפשר להגיד שגברים הם "נהגים יותר טובים". אבל בשבילי (אולי מכיוון שאני הומו), נהג טוב זה נהג אדיב שלא מעורב בתאונות, נמנע מסיכונים ולא נוהג בצורה אגרסיבית שגורמת לתאונות אצל אחרים שמופתעים או לא יכולים להתמודד עם הנהיגה שלו. אז אני חושב שדווקא המסקנה היא שנשים הם נהגות יותר טובות כי הן יותר אדיבות ויותר נמנעות מתאונות. במיקרה שלי, בעוד שאבא שלי היה מעורב בכמה תאונות, כולל לפגוע ברוכב אופניים (נזק גופני קל לרוכב), אמא שלי עוד לא גרמה לנזק אחד לרכב שלה או של אחרים. נ.ב. לא דיברתי על הומואים, כי כמו מחקרים אחרים, גם המחקר הזה קובע שהומואים מתנהגים מכל הבחינות כמו נשים. ואני די מסכים גם עם הקביעה הזו... נ.ב.2 יש לי סטריאוטיפים לגבי הרבה דברים ואנשים. מה רע בזה? רענן

irisgov

New member
איך בדיוק?

נשים מעורבות פחות בתאונות דרכים. ואתה כותב שלדעתך מהירות התגובה של גברים סטרייטים טובה משל נשים, כמו כן היכולת שלהם להעריך מצבים מסוכנים, ולקחת סיכונים מחושבים... אז איך זה בדיוק מסתדר עם העובדה שיותר גברים מעורבים בתאונות?

raananh

New member
בגלל

לדעתי, בגלל שנשים הן זהירות יותר והכי חשוב: הן נמנעות ממצבים מסוכנים (אולי בגלל שהן מודעות ל"חסרונות" שלהן בנושא של מהירות תגובה, הערכת מצב מסוכן ופעולות מהירות לתיקון המצב המסוכן). גברים, בגלל ה"יתרונות" שלהם, נוטים להיות פחות זהירים ולקחת סיכונים. ואז, אפילו אם אתה חושב שאתה נהג מצויין עם שליטה נהדרת באוטו, מכיוון שאתה במצב מסוכן שדורש יכולת מעל הממוצע, יש תמיד סיכוי שזה יסתיים בתאונה. רענן

פרח7

New member
ההשלכות של הנתון "נשים מעורבות פחות בתאונות"

הן לא חד משמעיות. יש שיאמרו שנשים מעורבות פחות בתאונות דרכים כי בממוצע נשים נוהגות פחות מגברים ובגלל שבממוצע הן נוהגות יותר בעיר מאשר בדרכים בינעירוניות.

במחקר ששמעתי עליו לפני כמה שנים

התגלה שנשים לסביות הן בעלות כישורים מתמטיים ויכולת נהיגה ונווט טובים יותר מנשים סטרייטיות. משהו שקשור לאונה החולשת על הכישורים הקוגניטיבים של האדם. וגם נאמר שם שיותר נשים לסביות הן איטרות יד ימין. משאל: מי איטרת? ומי נהגת שודים, או לפחות נוהגת טוב?

colourful

New member
ברור, אם תחליטי לבצע שוד

ותמני אנשים לכל מני פעולות, למי תתני את תפקיד הנהגת? לנהגת טובה כמובן

לי יש יכולת ניווט בלתי רגילה

עד כדי כך שתמיד נעים לנו (אם כי זה לא קורה בכוונה) לעבור אצלכן בדרך לחרמון
מאידך איני איטרת והצטיינתי בניווטים בשנותיי בבצפרשדה, ופעם גם איבדתי ג'יפ בתוך דיונה... לגבי עניין השודים - איפה מגישים מועמדות?

למה אתה מעליב???

"ניסית"??? "ניסית"????? "ניסית"?????????????????? מה, כל כך קשה לכתוב שהצלחתי?

למעלה