עכשיו זה רשמי..

mamadan

New member
עכשיו זה רשמי.. ../images/Emo95.gif

הייתי אתמול אצל הרופא, יש הריון, יש דופק, שבוע 8.. (טפו, טפו, טפו) ואני רק 7 חודשים אחרי לידה.. דווקא מאוד התרשמתי ממנו לטובה, הוא לא הביע התנגדות ללידת בית בכלל, ואפילו שאל אותי איזה בדיקות אני ארצה לעשות ואיזה לא. זה נשמע לי יוצא דופן אצל רופאים בארץ- לא? בכל אופן, מתי לדעתכן כדאי ליצור קשר עם המיילדת? הייתי רוצה גם לעשות אצלה מעקב הריון. יום נפלא לכולן

Mazal tov!!! ../images/Emo24.gif

In my opinion, if you want to do the "maakav" with her - then contact her as soon as possible. You will have more time to get to know each other and she will be more familiar with your pregnancy. I started my "maakav" with my midwife around 8 weeks as well

rnati

New member
שאלת מחיר

עולה אחרת לעשות מעקב הריון אצל המיילדת? חוץ מהיכרות ארוכה יותר, מה היתרון לעשות מעקב הריון אצל מיילדת מול רופא? (מודה שהיה לי כיף בהריון לראות את הילדה ב-US פעם בחודש)

לגבי המחיר את צריכה לשאול אותה

לא אותי
אני מתארת לעצמי שאצל כל מיילדת זה אחרת. הנתונים שאני יכולה לתת לך באופן אישי לא ממש רלוונטיים כי אני לא גרה בארץ. היתרון מבחינתי הוא שהמעקב מותאם אישית לצרכים שלי, ולא לפי איזו שבלונה שפעם מישהו רשם באיזה ספר. אני מרגישה שאני מקבלת יחס הרבה יותר אישי ואנושי אצל המיילדת. מקדישים לי זמן, משוחחים איתי על התחושות שלי - הפיזיות, הרגשיות, הנפשיות... נותנים מענה לכל שאלה שלי, והכי חשוב - לא "אומרים לי מה לעשות" או "שולחים אותי לבדיקות" אלא מתייעצים ביחד מה נחוץ ומה לא ובסוף מי שמחליטה זו אני לפי מה שמתאים לי. בהריונות הקודמים אצל הרופא, מלבד שתי שניות של US ושיחה של דקה ורבע (במהלכה נלקח לחץ דם ונרשמו שתי שורות משורבטות בדף המעקב בלי הרבה שימת לב), לא ממש הרגשתי שהוא עוקב אחרי שום דבר. בינתיים למדתי שמלבד הכיף, אין שום יתרון ב-US פעם בחודש ושזה אפילו מיותר (ומי יודע אם אפילו לא פוגעני, עדיין אין יותר מידי מידע לגבי ההשפעה של ה-US על העובר במינונים כאלה גבוהים) וזה גם גורם לכך שהרופאים מתחילים להסתמך יותר מידי על הטכנולוגיה הזו ושוכחים כיצד לבצע מעקב פיזיולוגי. המיילדת ממששת את הבטן, מרגישה היכן רום הרחם והאם זה מתאים לגיל ההריון, מאזינה לדופק ביחד איתי וסופרת כדי לוודא שהקצב תקין, וכמובן בודקת גם אותי (דופק, ל"ד, שתן, משקל) ומתעניינת בכל פיפס שיש לי לומר... אני מרגישה שהמעקב שאני עוברת בהריון הזה אצל המיילדת הוא רציני ומקיף בהרבה מהמעקבים שעברתי אצל הרופא בהריונות הקודמים, גם ם הוא לא כולל US חודשים

כרמית מ.

New member
../images/Emo45.gif כל מילה

המיילדת "שלי" מבצעת מעקב רק מחודש שביעי, אבל נפגשתי איתה בשלב מוקדם - כדי "לסגור" על לידת בית מבחינתי (כלומר - יחד עם בנזוגי), וכדי לשריין לי אותה. אני יודעת שהמצב הוא לא כזה עמוס, אבל לא רציתי לקחת שום סיכון (במיוחד בהיותי מוגבלת חלקית עקב מגורים בצפון ולנל"קיות). זה נתן לי הרבה שקט נפשי. מכיוון שאני *לא* רציתי א"ס כל חודש מהסיבות שפירטה רוני, לרופא הנשים לא היה מה להציע לי, וויתרתי על שירותיו לאחר כשתי פגישות מיותרות. הקפדתי על מעקב טיפת חלב, ובחרתי אילו בדיקות אני מעוניינת לעשות. גם כשכבר התבקשתי לעשות א"ס בסוף ההריון (חשש ל"סכרת הריונית", אגדה אורבנית), העדפתי לעשות את זה אצל טכנאית ולא אצל הרופא, כדי שהמדידה תהיה מדויקת ולא מוטה כתוצאה מקריאת הנתונים (מכיוון שטווח הטעות הוא גדול, לרופא שמצפה לתינוק גדול בגלל סכרת, יש יותר סיכוי למצוא כזה, מאשר לטכנאי ללא ידע מוקדם).

ס ו ל ה

New member
שאלה_ האם רופאת המשפחה שלי

יכולה להפנות אותי לכל הבדיקות הנצרכות?

mise

New member
עד כמה שידוע לי - כן.

אחותי עושה את מעקב ההריון אצל רופאת המשפחה והיא מפנה אותה לכל הבדיקות. מצד שני, מה זה "כל הבדיקות"? אחותי עושה א"ס אחד, בשבוע 22, בדיקת דם בסוף שליש שלישי וזהו.

mamadan

New member
את מתכוונת במקום מעקב אצל הרופא?

אני חשבתי לעשות אצלה מעקב של לחץ דם, שתן, משקל וכו', זה יכול להחליף לגמרי ביקורים אצל הרופא?

mamadan

New member
רק מפנה אותי לבדיקות אחרות..

ואני מניחה שהוא עובר על תוצאות הבדיקות..

כרמית מ.

New member
אז למה בעצם את צריכה אותו?

אם צריך - תלכי, אבל אני פשוט לא ראיתי שום תועלת. שאלתי אותו אם הוא עושה משהו חוץ מאשר בדיקת א"ס. הוא גם אמר שעובר על תוצאות בדיקות, אבל זה אני יכולה לעשות לבד, או בסיוע המיילדת.

../images/Emo45.gif מלבד זאת

אני מתארת לעצמי שהמיילדת גם תאזין לדופק התינוק ותבדוק את גודלו + מצג (בשלב מאוחר יותר) ע"י מישוש ידני, וזה מחליף *לחלוטין* את מעקב הרופא. בארץ את עדיין תיאלצי לגשת לרופא כדי לקבל הפניות לבדיקות מסויימות כמו בדיקות מעבדה אם תזדקקי להן, או בכדי לקבל מרשמים (נגיד אם תצטרכי אנטיביוטיקה לפני או במהלך הלידה). כאן בארה"ב המיילדת לא רק שעושה את המעקב המאוד מפורט (כמו שפירטתי למעלה), היא גם רושמת מרשמים לתרופות ונותנת הפניות לבדיקות ואז אני לא צריכה לראות רופא בכלל. וכמובן עוברת על תוצאות של בדיקות.

mamadan

New member
תודה!

אני דיי מכירה אותה כבר מהפעם הקודמת, אבל בהחלט אשמח להכיר אותה עוד...

ס ו ל ה

New member
נפלא מזל טוב, אני יצרתי קשר לקראת

שבוע 24 אך הבנתי מהפורום שכל אחת יצרה קשר בזמן שהתאים לה. וכן נשמע לי יוצא דופן ביחס לרוב הרופאים בארץ. אך גם הרופא שלי היה נחמד עד אתמול אז לכי תדעי?....ברגע שמשהו יראה לו לא מתאים הוא עלול להפתיע. לא חלילה שאני מנסה להשבית שמחה סתם מהרהורי ליבי.

טלימה

New member
מזל טוב!!

אנחנו בקשר עם המיילדת משבוע 11 או 12 בערך. נפגשנו איתה פעם בחודש וזה גם נתן לנו אפשרות ללבן סוגיות שונות לאורך זמן וללמוד להכיר אותה טוב יותר.

למעלה