הקדמת אותי
מדובר לא רק במרגרינה, אלא גם במוצרים אחרים כמו shortening ושמנים הנוצרים על ידי הפיכת שומנים נוזלים למוצקים. לפי מה שקראתי, ה-FDA החליט שהשומן הזה כל כך מזיק, שהוא אינו מסוגל לקבוע רמת-צריכה בטוחה לשימוש עבורו. יצרנים יחוייבו לסמן על המוצרים שלהם את שיעור ה-trans fat שהמוצר מכיל החל מ-2006. ובאותה הכתבה גם מוזכרת תביעה שהוגשה בקליפורניה נגד KRAFT, יצרני עוגיות OREO בגלל שיעורי ה-trans fat הגבוהים שבהן. היצרנים הודיעו שיתחילו לחפש תחליפים לשומן הזה, והתביעה הוסרה. (מקור: כתבה ב-financial times מיום 10 ביולי 2003). -- רן.