עכשיו זה רשמי

asafyigal

New member
עכשיו זה רשמי

ארגון ה FDA הודיע אתמול על הוספת trans fat לרשימת השומנים שמשפיעים על רמת הכולסטורול "הרע" ומגדילים את הסיכויים להתקפי לב. Trans fat הוא שומן שנוצר כתוצאה מהקצפה של שומן צמחי עם מימן - או במילה אחת מרגרינה
הרישום עמצו יחל מינואר 2006 אבל עצם ההכרה בסכנות המרגרינה הוא צעד גדול.
 

ranlevy

New member
הקדמת אותי

מדובר לא רק במרגרינה, אלא גם במוצרים אחרים כמו shortening ושמנים הנוצרים על ידי הפיכת שומנים נוזלים למוצקים. לפי מה שקראתי, ה-FDA החליט שהשומן הזה כל כך מזיק, שהוא אינו מסוגל לקבוע רמת-צריכה בטוחה לשימוש עבורו. יצרנים יחוייבו לסמן על המוצרים שלהם את שיעור ה-trans fat שהמוצר מכיל החל מ-2006. ובאותה הכתבה גם מוזכרת תביעה שהוגשה בקליפורניה נגד KRAFT, יצרני עוגיות OREO בגלל שיעורי ה-trans fat הגבוהים שבהן. היצרנים הודיעו שיתחילו לחפש תחליפים לשומן הזה, והתביעה הוסרה. (מקור: כתבה ב-financial times מיום 10 ביולי 2003). -- רן.
 

ornit_band

New member
../images/Emo2.gif איך זה שהתקשורת לא מלאה

בפסטיבל היסטריה בנושא? סליחה על הספקנות, בטוח שזו מרגרינה?
 

terroir

New member
מרגרינה היא אחד הסוגים.

והתקשורת בעולם חגגה על הנושא ארוכות. בישראל צריך לבדוק אם במקרה לקבוצות השולטות בעיתונות ובתקשורת יש במקרה גם אחזקות בתלמה
 
למעלה