tsiporganeden
New member
עכשיו חברים יקרים עוף סיני שיקצור
המון המון מחמאות, אני עושה את המתכון הזה לאחיינית שלי שחוץ מצ´יפס ושניצל לא יודעת לאכול כלום, ושחס וחלילה הוא ישהה במקרר ואחר כך יחממו אותו, לא נוגעת פשוט לא נוגעת, אבל את העוף שלי, אך צ´ופר לוס דדוס ליפול, ממש ליפול מהטעם, גם אחרי שלושה ימים היא מחממת ואוכלת, ואוי למי מבני המשפחה אם יגעו בעוף שלה, אז הנה המתכון: חומרים: שוקיים עוף בערך כ- 12-14 שוקיים, 4 כפות סוכר חום, 4 כפות דבש, 4 כפות יין לבן יבש, 4 כפות רוטב סויה, 2 כפות חומץ, 2 בצלים ירוקים מטוגנים ב- 3 כפות שמן, אפשר גם בצל בינוני אחד, 6 שיני שום גדולות כתושות, כפית זנגויל טרי קצוץ, קורט מלח, קורט פלפל לבן. אופן הכנה: מטגנים את הבצל, מוסיפים את השום והזנגויל, ממשיכים לטגן מניחים את השוקיים, הדבש, הסוכר, היין, החומץ, רוטב הסוייה, מוסיפים את המלח והפלפל ומבשלים על אש קטנה, בערך כ- חצי שעה, לסובב מידי פעם את השוקיים כדי שיקבלו את הטעמים, איך אומרים טעם גן עדן, ובאמת מתאים לראש השנה. לזה מוסיפים אורז שמונת האוצרות, וזה פשוט מאוד אורז עם פירות יבשים אבל לא מפוזרים ככה כלאחר יד על האורז אלא מסודרים כמו חיילים מסביב וכדי שזה יהיה ככה לוקחים קערה עגולה כמו חצי כדור, ומניחים מסביב מישמשים יבשים, דבלים, צימוקים, אגוזים, פפאיה מיובשת, בקיצור מסדרים הכל בצורה של פרח, שופכים על זה אורז מבושל כמעט עד הסוף, להוציא מהאש חמש דקות לפני הסוף, מכסים בנייר כסף שמים את הכל בתוך סיר עם מעט מים (בן מרי) שימשיך להתבשל האורז על אדים, כשהאורז מוכן הופכים את הקערה בצלחת הגשה, המראה משגע, 8 האוצרות ברכה לפרנסה טובה (לפי אמונה סינית, לא אני) אז מי יוותר על פרנסה טובה בראש השנה? הנה לכם שני מתכונים משגעים, מומלצים מאוד, והמחמאות? אחרי ראש השנה תספרו לי, אני בטוחה שאתם אלה שתברכו אותי לשנה הבאה, שווה כל מאמץ.
המון המון מחמאות, אני עושה את המתכון הזה לאחיינית שלי שחוץ מצ´יפס ושניצל לא יודעת לאכול כלום, ושחס וחלילה הוא ישהה במקרר ואחר כך יחממו אותו, לא נוגעת פשוט לא נוגעת, אבל את העוף שלי, אך צ´ופר לוס דדוס ליפול, ממש ליפול מהטעם, גם אחרי שלושה ימים היא מחממת ואוכלת, ואוי למי מבני המשפחה אם יגעו בעוף שלה, אז הנה המתכון: חומרים: שוקיים עוף בערך כ- 12-14 שוקיים, 4 כפות סוכר חום, 4 כפות דבש, 4 כפות יין לבן יבש, 4 כפות רוטב סויה, 2 כפות חומץ, 2 בצלים ירוקים מטוגנים ב- 3 כפות שמן, אפשר גם בצל בינוני אחד, 6 שיני שום גדולות כתושות, כפית זנגויל טרי קצוץ, קורט מלח, קורט פלפל לבן. אופן הכנה: מטגנים את הבצל, מוסיפים את השום והזנגויל, ממשיכים לטגן מניחים את השוקיים, הדבש, הסוכר, היין, החומץ, רוטב הסוייה, מוסיפים את המלח והפלפל ומבשלים על אש קטנה, בערך כ- חצי שעה, לסובב מידי פעם את השוקיים כדי שיקבלו את הטעמים, איך אומרים טעם גן עדן, ובאמת מתאים לראש השנה. לזה מוסיפים אורז שמונת האוצרות, וזה פשוט מאוד אורז עם פירות יבשים אבל לא מפוזרים ככה כלאחר יד על האורז אלא מסודרים כמו חיילים מסביב וכדי שזה יהיה ככה לוקחים קערה עגולה כמו חצי כדור, ומניחים מסביב מישמשים יבשים, דבלים, צימוקים, אגוזים, פפאיה מיובשת, בקיצור מסדרים הכל בצורה של פרח, שופכים על זה אורז מבושל כמעט עד הסוף, להוציא מהאש חמש דקות לפני הסוף, מכסים בנייר כסף שמים את הכל בתוך סיר עם מעט מים (בן מרי) שימשיך להתבשל האורז על אדים, כשהאורז מוכן הופכים את הקערה בצלחת הגשה, המראה משגע, 8 האוצרות ברכה לפרנסה טובה (לפי אמונה סינית, לא אני) אז מי יוותר על פרנסה טובה בראש השנה? הנה לכם שני מתכונים משגעים, מומלצים מאוד, והמחמאות? אחרי ראש השנה תספרו לי, אני בטוחה שאתם אלה שתברכו אותי לשנה הבאה, שווה כל מאמץ.