ניצחון על ראשון!
מכבי השיגה את מה שהיא רצתה מהמשחק - ניצחון! ניצחון, ולא משנה אם זה על ראשל"צ, ירים לשחקנים את הראש, ירגיע אותם וייתן להם ביטחון להמשך. אפי התחיל לבנות שלד לקבוצה כשהוא בחר לפתוח עם ארויו, בורשטיין, וויליאמס, אליהו ופישר ולשחק ברוטציה קצרה. אני מקווה שהוא ימשיך עם זה גם מול ר"ג ביום ראשון כדי שלפחות יהיה לנו בסיס קבוצתי שמוכן לשחק נגד ציבונה... שאר השחקנים יוכלו להצטרף לפי הצורך במהלך המשחק. שארפ וגרין לא שותפו בכלל במהלך המשחק. אי השיתוף של שארפ פחות מטריד אותי כי הוא מסוג השחקנים שיודע להתחבר למשחק הקבוצתי גם כשהוא לא משתתף בחלק מהמשחקים, אבל עם גרין עלולה להיות בעיה... אנחנו נצטרך את גרין מול ציבונה בעיקר ככלי אגרסיבי בצבע בהגנה. קשה לי להסתמך על פישר במשחק הזה, כי זה בכל זאת יהיה משחק היורוליג הראשון שלו והוא עדיין חסר ניסיון ונוטה לעשות הרבה עבירות. גרין הראה לאורך השנים שאי השיתוף שלו במשחקים מוריד לו את הביטחון בצורה ניכרת ומשפיע משמעותית על רמת המשחק שלו במשחקים שלאחר מכן, לכן לדעתי אפי יצטרך לתת לו הרבה יותר דקות מול ר"ג אם הוא רוצה להפיק ממנו תועלת מול ציבונה. אם מכבי תצליח להתחבר בצורה טובה בהמשך ולהשיג ניצחונות מול אולימפיאקוס ומלאגה בשלב הבתים הראשון של היורוליג, המשחק מול ציבונה הוא פחות קריטי, אבל במקרה היותר פאסימי בו זה לא יקרה, ציבונה יכולה להיות הקבוצה שתתמודד עם מכבי על המקום השלישי בבית המוקדם, והפסד יכול להביא את מכבי לעלייה לטופ 16 מהמקום הרביעי בבית, מה שיקשה מאוד על ההמשך... בקיצור - חייבים לנצח את המשחק מול ציבונה כדי להרים את הראש ולפתח מומנטום חיובי! חייבים לנצח!!!