עכשיו כמה שאלות על כרכן תירס! : )

oralkali

New member
עכשיו כמה שאלות על כרכן תירס! : )

אז ככה.. קניתי כרכן תירס אלבינו.. אמרתי : ) ומחר אחר הצהריים מישהו שמבין בזה טוב שגר פה ליידי רוצה להסביר לי כמה דברים והוא יבוא ליראות תכלוב אם זה טוב (איש אחד חבר של אבא שלי שמבין בחיות ומכל מינה..) אבל בנתיים תענו לי אל השאלות.. קראתי מלא מידע ואך לגדל אבל לא ענו פה על השאלות האלה.. הוא קצת פחד עכשיו פחות.. אבל הוא עוד ליפעמים פוחד.. 1. מה ההבדל בין "כרכן תירס" ל"כרכן תירס אלבינו" (צבע (זה כן).. גודל.. אישיות..?)? 2. צריך שיהיה לו אזור מואר כאילו שהיה איזה מנורה מוארת (זה ממש חשוב כי יש צל וחמימות.. אין לי בעיה להסיג מנורה מתאימה) - זה אני בטוח שצריך אבל אני רואה שיש כאלה שאומרים שהנחשים רגישים לזה ומכל מינה.. וזה חשוב לי לדעת מהר כי אין עכשיו! 3. היום הוא כזה נעצר ואז כזה עשה קקי לבן כזה.. זה הקקי נכון? 4. קניתי אבן כזאת לחימום אבל אני רואה שזה ממש מחמם את האקווריום ואם מרגישים טוב מרגישים שם את הלחות.. זה נריאה לי קצת יותר מידי.. והאבן המחממת היא איזה 40 מעלות!! אני רוצה לקנות איזה חוט כזה כמו שראיתי נישמע יותר נורמלי.. אבל זה טוב ככה שהאבן ככה (זה אבל במיוחד לנחשים - אבל אני חושב שזה מחממם קצת יותר מידי) אני חייב תשובה דחופה!! זה ממש מסוכן אם זה יחמם יותר מידי!! 5. הנחש צעיר.. ממש צעיר אבל ארוך.. אני חושב שהוא אכל רק פעם אחת או 2 בחיים שלו (לפי אך שצריך).. אבל! זאת השאלה: כמה ס"מ גובה אני צריך להשים את המים?? שמתי את זה בנתיים בגובה של הנחש.. כי ראיתי משהו 1-5 ס"מ מהגובה של הנחש קצת מוגזם לא (אם כבר 1 אבל 5..?)? 6. זאת שאלה קצת מוזרה אבל אני רוצה לדעת תשובה - המצע זה כזה כמו קרשים קטנים כאלה אבל 7. הטמפרטורה של המים חשוב?? המים צריכים ליהיות קרירים או חמימים?? יש לי מד טמפרטורה אם אתם רוצים שאני ימדוד כמה זה פה או שם.. - באמצע זה 30 מעלות בידיוק!! - ובצד הקריר ממש קצת פחות אולי 28 או 29.. (צריך לקרר קצת באיזה דרך?? או שהוא יכנס למים וזה מספיק)?? לא ממש מצאתי תשובות לשאלות האלה! וזה ממש חשוב!! היום ומחר אני יבדוק אם ענו.. כי אחר הצהריים כבר יענו לי על הכל.. (ותעזבו תהודעה למטה אם בא לכם כי זהו הכל הסתדר :::: ))))) יאוווווווווו אתם לא יודעים איזה שמחחחחחחחחחח אנייייי אבלללל קודם השאלות!

omer356

New member
אוייש

כמו סבתות פולניות(או לא) נוהגות להגיד "אוייש" על כל דבר אידיוטי שנכדם עושה.. אני אגיד לך.. אז.. "אוייש" שאלות כאלו שואלים לפני שקונים נחש! אבן מחממת אינה פיתרון טוב לימום הכלוב! ידוע שאבנים מחממות יכולות לגרום לכוויות נוראיות אצל זוחלים. אין הבדל בין ה"אלבינו" לבין הרגיל. לבן=צואה בלטאות זה שתן. אני מניח שגם בנחשים זה ככה.. מים.. כמו בריכה קטנה שבה הוא יוכל להכינס ולצאת. קרשים קטנים=שבבי עץ צד קריר 29 מעלות?! צד חם=30 מעלות! צד קר=26-28 גג! אני מאוד שמח שאתה שמח. באמת כל הכבוד. אבל השרשור למטה כולו על הבעיה הזאת! שואלים.. חוקרים .. קוראים... מכינים.. בודקים. ואם רוצים-קונים

oralkali

New member
אוקיי! אני יקנה מחר חוט חימום כזה..

וואי מזל!! שאמרת לי! מחר אני יקנה חוט חימום כזהה.. (אבל הנחש אמור לבוא לזה אם קר לו.. אבל גם ככה!) מזלל! וממממ מה אם שאלה 2..?

skalariya

New member
לא צריך

מנורה מיוחדת.מספיק שכלוב לא בחושך להתעמלות באנגלית- http://www.anapsid.org/corn.html

nivinivini

New member
בקשר לגובה של המים

אתה באופן עקרוני יכול לשים לו גם בריכה בעומק 6 מטר, כל הנחשים שחיינים טובים. אם אתה שם לו גובה של סנטים אחד, זאת בעייה חמורה משום שהם עלולים להתאדות במהירות ואתה ממש לא מעוניין להגיע למצב הזה.

אני מניח שהכנת לו לוויה......

תיראה חמוד לפי השאלות שלך הוא ימות מהר יותר ממה שאתה חושב...אני לא הייתי קונה אוטו לפני שלמדתי תאוריה ושיעורים מעשיים...מאוחר מדי אז שים לב למה שאומר לך וכך אני מקווה שהנחש לא ימות לך...ראשית תן לנחש להיתאקלם שבוע ימים וזאת על מנת שיכיר את ביתו החדש וזאת מבלי להציק לו,אין צורך באיזור מואר,במידה ותאיר את הטרריום,הוא יחשוב ש-24 שעות יום וכמו שלנו יש יום ולילה גם לו,אין צורך בשום חימום,לפחות לא בשלב זה,גם אתה לא ישן עם תנור בשלב הזה אני מניח,יש להקפיד ככלל שהטמפרטורה לא תרד מ-25 מעלות ואת זה יש ליבדוק רק באמצעות מד טמפרטורה ומקסימום 30 מעלות ביום כמובן,במידה והטמפרטורה תעלה על 30 מעלות,הנחש יהיה בסיכון,קערת מים קטנה שהנחש יוכל להיכנס לתוכה תספיק בהחלט גם לנחש וגם ללחות וזאת על מנת שתעזור לנחש בזמן השלת העור,הלחות ניכנסת בין שיכבת העור הראשונה לשניה ועוזרת להפריד ביניהם,בקשר לארוחות,עכבר או וולדה אחת לשבוע תספיק וזאת בהתאם לגודל הנחש,הוא מסוגל לאכול טרף שהוא גדול פי אחד וחצי מעובי הגוף שלו,המצע הוא שם כולל לדבר שהנחש יזחל עליו,כל אחד והעדפות שלו...ישנם מספר סוגים,דשא סינטטי,שבבי עץ,נייר סופג ועוד,המים צריכים להיות בקערה שלהם מבלי לחמם או לקרר אותם,אך יש להחליפם כל שלושה ימים וזאת על מנת שלנחש יהיו מים טריים כל הזמן,את הטרריום אני ממליץ לנקות יסודי אחת לחודש עד שלושה חודשים באמצעות מים מטלית וחמש אחוז אקונומיקה וכל זה כמובן לאחר שהנחש וכל מה שבטרריום יצא החוצה,מעבר לזה יש לנקות בכל פעם שאתה מבחין בקקי או פיפי ומה שראית צהוב כזה יבש זה פיפי יבש שהנחש עושה על מנת לישמור על נוזלים בגופו וקקי ייראה כמו שאתה מכיר אבל קטן,שים לב שהנחש לא ישפוך את קערת המים,אם כן יבש מיד כי נחש על מצע רטוב זה פתח למחלות,וודא כי אין לנחש שום פיתחי מילוט והטרריום סגור היטב כי בהיזדמנות הראשונה הוא יברח לך...ראה הוזהרת...בכל פעם שמישהו רוצה להחזיק אותו וודא שישתוף ידיים לפני ואחרי...אצלי הטרריום נקי יותר מהצלחת שאני אוכל כך אני שומר על בריאותו שזה החיסון הטוב ביותר למניעת מחלות,,,נחש הוא כמו כל חיית מחמד אחרת,טיפול נכון ימנע ביקורים אצל וטרינר והוצאות מיותרות...תמשיך לקרוא ותישאל שלא תעשה טעויות...טעויות בשלב הזה עשויות להוביל למות הנחש אז שים לב ואני מקווה שהנחש יגדל אצלך כמה שיותר זמן...בהצלחה.

למעלה