עכשיו כשנכנסתי לאתר...

ShineOn...

New member
עכשיו כשנכנסתי לאתר...

על החלומות הצלולים, נזכרתי במשהו עם קריאתי. כשאני שואלת את עצמי, בחלום- ``האם זה חלום``? אני אף פעם לא עונה כביכול-לא, והחלום ממשיך. אם השאלה לא עולה, החלום ממשיך, ואחרי הבוקר אני כבר לא זוכרת בדיוק את החלום. אם השאלה עולה, אני ישר מודעת לכך שזה חלום. העניין הוא, שאם בחלום, אני מנסה יותר להיות מודעת לסביבה, או להווי של החלום,לשנות דברים וכו`, אז אני מרגישה מן ``מודעות יתר`` שגורמת לי ישר להתעורר, ואז תמיד כשאני מתעוררת אני כועסת על עצמי, כי אני די אוהבת לחלום. אז זה יוצר לי מן מצב, שגם אם אני מודעת לחלום, אני לא מפתחת את זה, כדי שלא אתעורר. אז מה אתם מציעים... Shine...

Variety

New member
בקשר להתעוררות

בקשר להתעוררות, אני גם כשהתחלתי עם חלימה צלולה, הייתי מתעורר. אבל זה קורה בחלומות הראשונים. פשוט כדי לא להתעורר ולהשאר בחלום הצלול, החלטתי כל פעם שאני בחלום צלול להגיד ``להרגע, זה רק חלום`` ואמרתי את זה בשיא הרצינות, ודחפתי כל רגש של התעוררות שהתעורר בי. ונשארתי בחלום. זה משתפר מחלום צלול לחלום צלול. Variety-

הצעה

אם ``חלום צלול`` זה חלום שבו אני מודע לכך שאני חולם, אזי יש לפחות שני סוגים עיקריים ונפרדים זה מזה של חלומות צלולים: 1. חלום צלול שבו אני שולט בכל מה שקורה בחלום (ולו חלקית); 2. חלום צלול שבו אני שולט על עצמי ועל פעולותי בלבד, אך אינני שולט במה שקורה בחלום (ממש כמו במציאות). בניגוד למה שטבעי אולי לחשוב ברגע הראשון, דווקא הסוג הראשון הינו קל יותר ופשוט יותר ואילו הסוג השני דורש רמה הרבה יותר גבוהה של מודעות ועבודה עם עצמנו. ושוב, בניגוד למה שניתן אולי לחשוב ברגע הראשון, יש לסוג השני גם הרבה יותר פוטנציאל. לפי מה שראיתי מקריאתי בפורום החביב הזה (אשר הנני אורח חדש לגמרי בתוכו ואני מקווה להיות בו עוד הרבה זמן ועכשיו אני בעצם קולט שלא הצגתי את עצמי כשנכנסתי אליו אז אני אתקן את זה בקרוב ועמכם הסליחה ובתקווה שלא תשנאו אותי בגלל זה)... הלו, איפה הייתי?! הא, כן, לפי מה שראיתי מקריאתי בפורום הזה, רוב החלימה הצלולה מתייחסת בעיקר לסוג הראשון, קרי, שליטה בחלום. סוג זה נחלק, לדעתי, לשליטה מראש (תכנות חלום ספציפי לפני שנרדמים) ולשליטה תוך-כדי (שליטה בחלום אגב התהוותו) שהינה קשה ומרתקת יותר. אבל עצם השליטה בחלום כבר יוצרת את הבעייתיות שתוארה על ידי ShineOn. אני מציע ל-ShineOn שתי הצעות: 1. להיכנס לנושא השני והמתקדם יותר של החלומות הצלולים: החלימה בלא לשלוט בחלום, אלא רק בעצמנו בתוכו, בעודנו יודעים שזהו חלום (כך לא נתעורר, אבל נשיג גם הרבה יותר מאשר לא להתעורר); 2. כשאת מתעוררת, אל תקחי את זה קשה. פשוט הישארי בעיניים עצומות והמשיכי לחלום. יש סיכוי שפשוט תחזרי להירדם. במיוחד אם תוותרי על חלק מהשליטה בחלום (ההתעוררות נובעת כתוצאה מסוג השליטה שאנחנו מפעילים על החלום. כאשר השליטה היא נוקשה ומוחלטת, אין כמעט מנוס מהתעוררות!). בקרוב ארחיב על כך יותר, אבל רק אם זה מעניין פה מישהו, כמובן...

Variety

New member
נכון...

מה שבן אמר, עם מס` 2, שלחזור לישון זה נכון. תעצמי עיניים, תשכבי שוב, ותוך זמן קצר תרדמי ותחזרי לחלום. אפשר לנצל את זה ונניח לדמיין איזה מקום שאת רוצה להיות בו ויש סיכוי שתחלמי עליו. או שתנסי להמשיך את החלום הקודם ע``י כך שאת נזכרת במה חלמת ממש לפני שאת נרדמת. בהצלחה Variety-

Panther

New member
למה?

למה הסוג השני הוא בעל יותר פוטנציאל והרבה יותר קשה? מחלום צלול מהסוג הראשון אין לי בעיה לשלוט רק על עצמי ולהפסיק לשלוט על שאר החלום. כלומר, שהמעבר מהסוג הראשון לסוג השני הוא מאוד פשוט.

נהדר, נהדר!

Panther יקר, אם זה ככה, נצל זאת. הרעיון הוא פשוט: בזמן שאתה חולם חלום כלשהו שלא הזמנת מראש (חשוב!), ברגע בו אתה מצטלל הפסק לבצע את הפעולה שחלמת שאתה עושה אותה (נניח, אם חלמת שאתה מכין חביתה - הפסק להכין את החביתה) ותתחיל להסתכל סביבך. אל תשלוט בחלום! איפה אתה נמצא? איך נראה הגוף שלך? מה השעה עכשיו (בחלום)? תסתכל על כמה שיותר פרטים. הצלחה בתרגיל זה, מבלי שהפרטים עליהם אתה מסתכל יטושטשו או יתמוססו, הינה הצלחה כבירה, שתאפשר לך לשים את היסודות לעשות שימוש בחלימה שלך לצורך תפישת המציאות בדרכים נוספות. תפישת המציאות בדרכים נוספות = שיהיו לך יותר אפשרויות בחיים האמיתיים!! אני כתבתי על כך עוד כמה מלים בהודעה של ``הכל על כפות ידיים``. אשמח להרחיב עוד, אבל קודם תגיד לי אם הצלחת ואיך היה!!! שלך, בן

למעלה