עכשיו ני יודע שהחרדה שלי מוצדקת ואני נורמלי

עכשיו ני יודע שהחרדה שלי מוצדקת ואני נורמלי

תמיד רוצים עוד

"רבים מהנשאלים ציינו כי לו היתה בבעלותם דירה, בלי משכנתא, הם היו מרגישים מסודרים. מובן שלחלום זה שותפים כל אלה שאין בבעלותם דירה"
מהכתבה למטה. מה שמראה שאת הדבר "המנימלי" הזה דירה/בית שאיין אז החרדות לא נגמרות זה מה שקורה לי

וזו תחושה אנושית כוללת

עכשיו אני יודע למה אני לא מפסיק להיות חרד כל כך כי איין לי בית בטוח ואני מבין את עצמי טוב יותר. ואף אחד לא יכול להגיד תרגע תרגע.....יהיה בסדר כי שאיין בית בטוח זה הכי מפחיד שיש

זה כתבה על עושר אבל אני רק רוצה בית בטוח. ללא שכר דירה כי זה מפחיד אותי

http://www.haaretz.co.il/misc/1.932543

כשאדם מודאג שמא ישיג דבר גשמי או שלא.יש חרדות

הרדיפה אחרי הגשמי וההרגשה של..."אני חייב שיהיה לי....(אוטו, בית, וכו') כדי להיות מאושר" היא דפוס חשיבה לקוי, אסור לאדם לתלות את האושר שלו באם ישיג משהו כזה או אחר. צריך להיות מאושר ממילא ושההאוטו, בית, וכו' יהיו רק תוספת לאושר ולא שעל זה יהיה מבוסס אושרו של אדם, כי אז גם יהיו חרדות וגם דיכאונות כי אסור לחשוב "אם לא יהיה לי אוטו/דירה/וכו' אז אני לא אהיה מאושר", ומה גם לרוב גם אחרי שישיג מה שרצה מהר מאוד ירצה דבר חדש ושוב לא ירגיש מאושר עד שלא ישיג אותו. תהיה מאושר גם ללא הדירה, אוטו ושאר הדברים. אל תתלה את הרגשת האושר שלך והשמחה שלך בדברים חיצוניים, וכשלא תתלה את ההרגשה שלך בדברים חיצוניים יפחתו לך גם החרדות ואפילו יעלמו.

אושרי

New member
כמו לאמר למי שיש לו כאב שיניים

תתעלם מהכאב ותהיה מאושר.
כשלא גומרים את החודש וחוסר הממון הוא בעיה קיומית,אי אפשר שלא
להיות מודאג וחרד.
צודק אתה שמי שיש לו מספיק,חי טוב ואומלל,כי המכונית שלו לא מספיק חדשה
ובכלל רודף ממון ,מגלה מהר שמרבה נכסים מרבה דאגה ולא להפך.
אין לי ספק שרוגע כלכלי=רוגע נפשי,או לפחות בסיס שמקל לפתור את יתר
הבעיות.

אושרי ידידי

אני לא אומר להתעלם מהכאב, אני אסביר לך למה התכוונתי... תשמע סיפור... היה רב שחי בדוחק והיה לו כלי מזהב שמישהו הציע לו עליו הרבה כסף אך הרב דחה את ההצעה, עובר הזמן והגיע חג סוכות לרב לא היה כסף לקנות אתרוג, מה עשה? קרא לאיש ואמר לו שהוא מוכן למכור לו את הכלי שמזהב, האיש שידע שהרב זקוק לכסף הסכים רק אם ימכור לו בחצי מהמחיר, מה עשה הרב? מכר לו ובא וסיפר את כל מה שקרה לאישתו, אישתו שמעה זאת והתחילה לצעוק אמרתי לך בעבר למכור את זה איזו שטות עשית מכרת בחצי מחיר ומרוב כעסה תפסה את האתרוג זרקה אותו בעוצמה מהחלון לכביש ועלה עליו אוטו. באותה עת נכחו בבית הרב מכריו וראו שהרב מחייך לא כועס ולא מתעצבן, שאלו אותו איך זה שהוא כזה נינוח, אז אמר הרב.... ואם אכעס ואתעצבן או אשקע למרירות ודיכאון זה יחזיר את האתרוג?, אז לשם מה אכעס?, לשם מה אתעצבן?.

מה שאני בא להגיד זה שהחוויות קורות לך בחיים השאלה היא איך תיקח אותם, אחד אחר במקום אותו רב היה נכנס לדיכאון או מתעצבן אבל זה לא היה משנה את המצב שלו ממילא, זה שתדאג יותר מדי או חלילה תהיה בחרדה כלכלית לא ישנה את מצב העו"ש שלך ממילא אז חבל שתגרום לעצמך סתם חרדות, אם קורה לך משהו שלא לרוחך אתה יכול להתעצב, לכעוס, וכו', או שאתה יכול לנסות ולהירגע ולהגיד...אוקיי קרה משהו?, עכשיו בוא נראה מה עושים כדי להתגבר על המכשול. אתה לא מתעלם מהכאב, אתה פשוט חושב על הפיתרון יותר, ופחות על כמה רע המצב.

אושרי

New member
יפה אמרת

אכן לקבל את הרע כמו שמקבלים את הטוב,זה סוד החיים
המאושרים.

אושרי

New member
במחשבה שניה

כנראה הרב היה קטן גוף והרבנית שמנה,אחרת יפה
היה עושה,אם היה זורק את הרבנית מאותו חלון.

בית שונה מרכב ידידי

יש הבדל בן צורך של בית שמגן עלייך לרכב זה כל ההבדל....

ובית הוא הכי חשוב.

שאיין בית זה חוסר בטחון מוחלט.

בית או יכולות קיום סבירות

לא לגמרי הבנת אותי

ברור לי שקורת גג זה הדבר שהוא חובה ורכב נחשב אצלך למותרות. העיניין הוא שבאתי להסביר שגם אם עדיין אין לך קורת גג, אז אתה לא צריך להיסחף עם מחשבות כמו "חוסר בטחון מוחלט". ולחשוב על הרגשות השליליים שהבעיה יוצרת, אלא במקום זה תחשוב על פיתרון לבעיה(וגם לא בצורה מוגזמת כי שחושבים על פיתרון יותר מדי, אז זה גם יכול ליצור חרדות). וכמובן לא לתאר מצב שאם אין בית אז זה סוף העולם אלא לנסות להירגע מהכל, ולקחת דברים בפרופורציות.

אני כניראה פשוט בהלם

מהמצב הנורא החדש נשפכה עליי להיות ללא קורת גג בטוחה ......

זה דבר חדש לי וזה הכניס אותי לטראומה נפשית. זה העניין.

בקרוב אצטרך לחיות עם שכר דירה גבוהה יחסית וזה מלחיץ אותי מאוד

ישראל...

אתה מודע לזה שלשמוע דברים בסגנון הנ"ל כגון השיחות רדיו האלה, לא יעזרו לך נכון?, אתה מודע לזה שזה אפילו עלול להזיק לך ולגרום לך לחשוש יותר, נכון?. אז עצה שלי... אל תעשה את זה לעצמך, אל תשמע שיחות כאלה, זה לא יועיל לך.

כן חשבתי על זה / שאני רק מוסיף

לעצמי לחץ ודכדוך. כרגע אני לבד ואני נוטה לדכאוניות ושמה דווקא חיפשתי אנשים שהם במצב יותר גרוע ממני דווקא כדי לראות שתמיד יכול להיות גררררררררררררררוע.

אבל זה גם מדרדר אותי ואני מבולבל מה זה עושה לי יותר

Lady Stark

New member
ישראל

החרדה אכן מוצדקת, וכל מי שסובל גם מחרדות וגם מבעיות כלכליות יודע טוב מאוד כמה הבעיות הכלכליות מוסיפות לחרדה. זה באמת אתגר גדול לנצח את החרדה כשאנחנו מרגישים שאנחנו צריכים לשרוד ביומיום.
אבל חשוב שתנסה להבדיל בין דוחק כלכלי לבין חרדה כלכלית. בן אדם יכול להתמודד עם הדוחק גם ללא טורדנות בנושא. שווה לך לדבר על זה עם המטפל שלך כדי לנסות להקל על המצב.
אני ממליצה לך בינתיים לנסות ולצמצם את המחשבות על זה (אפילו שזה לא קל, אני יודעת) רק לרגעים בהם אתה ממש עושה משהו קונקרטי כדי לעזור לעצמך. למשל, לדבר עם המדריך או עם משרד הרווחה, לחפש עבודה וכו'...
בשאר הזמן תנסה לקרוא דברים אחרים, לראות דברים אחרים, לנסות לחשוב איך תעצב את החדר החדש שלך.
זה תפקידך לנסות להקל על עצמך כאן, יקירי, ופחות התעסקות בזה יכולה להקל מאוד.
תרגיש טוב בינתיים

אני אנסה לחיות בדוחק כלכלי בלית ברירה

אני חושב. ארוחות של עגבניות תפוחים בננות וגבינה לבנה.....

מקווה שאני אצליח לשרוד את הדוחק הכלכלי.

המדריך שלי אמר שהוא יעזור לי לבשל דברים זולים ובריאים-בטח אורז אבל זה גם טוב אני רוצה לשרוד ......

ואולי גם ללכת למשרד הרווחה אולי יעזרו לי בשמהו מקסימום ידחו אותי

ולגבי עבודה הכי קשה לי

בגלל החרדה החברתית שאני פוחד להתסובב בחוץ כזה כבר שנים . שגרתי בבית של אבא לא הרגשתי צורך בעוד כסף ולא ניסיתי לעבוד כי זה ניראה לי קשה מדיי. בגלל חרדה חברתית

למעלה