עכשיו סיבכת אותי-יוסריאן

• פותח הנושא banji
  • פורסם בתאריך

banji

New member
עכשיו סיבכת אותי-יוסריאן

אתה אומר שמותר למעביד ליישר קו עם החוק כאילו אין עכשיו פרמיות אבל כוונתו הייתה לתת לעובד פרמיות כדי להיטיב עמו. . ככה ? העובד אכל אותה. עכשיו מה זה החוק לפני התיקון? מותר שפרמיה תהיה בגובה 20% או 30% משכר הבסיס? מאיפה מחשבים את זה- דוגמא :שכר מינימום 2500 - משכורת 2500 שמחולקת כך: בסיס 1900 בונוס 600 איך זה עובד ? מחלקים את ה 600 מה-1900 ? או מה2500 ( אגב, איפה יש את ה חוק בהאינטרנט ? אם יש ) סליחה שאני מטריד אותך אנא ענה בזמנך תודה

סליחה על התסבוכת.

פעם המעבידים נהגו לתת את השכר כשהוא מחולק לכל מיני רכיבים פיקטיוויים מכל מיני סיבות (חלק מהמעבידים ממשיך בכך). כך למשל, אם כתבו שמשהו זה ``פרמיה`` אז חשבו (ולפעמים גם צדקו) שזה לא ייחשב כחלק מהשכר לצרכי ביטוח פנסיוני או לצרכי פיצויי פיטורים. אחר כך, נחקק חוק שכר מינימום, ומעבידים כאלה שקודם נחשבו למתוחכמים, היו בבעיה, כי אם השכר הבסיסי שהם משלמים היה נמוך משכר המינימום - יצא שהם יצטרכו להוסיף עליו כדי להגיע לשכר, כי בעצם הם טענו שהפרמיה היא לא חלק מהשכר. אבל הם לא רצו להוסיף על השכר הבסיסי, כי הדבר היה מחייב אותם להגדיל את התשלומים לביטוח הפנסיוני או לפיצויי פיטורים. לכן - התאחדות התעשיינים בשיתופה המתמסר של ההסתדרות, הגיעו להסכם קיבוצי שלפיו פרמיה בשיעור של עד 30% מובאת בחשבון לצורך שכר המינימום. לדוגמא, מעביד היה יכול לשלם שכר בסיסי של נניח 1,500 ש``ח להוסיף על זה עוד 450 ש``ח ``פרמיה`` (שזה 30%), וכל ה-1,950 ש``ח היו מובאים בחשבון לצורך תשלום ``שכר`` במסגרת שכר המינימום, למרות שאם הוא היה נדרש לשלם פיצויי פיטורים הוא היה מחשב אותם רק על בסיס ה-1,500 ש``ח). הארגונים האלה חזקים גם בכנסת, ולכן בנוסח המקורי של חוק שכר המינימום - נרשם שפרמיה יכולה לבוא במסגרת שכר המינימום בשיעור שנקבע באותו הסכם קיבוצי. אחר כך, ההסתדרות החליפה הנהלה (הגיעו ``חיים חדשים`` להסתדרות) והבינו שם שבעצם התפקיד שלהם זה לדאוג לעובדים ולא לארגוני המעבידים. לכן, שונה ההסכם הקיבוצי ותחילה זה ירד לשיעור של 20% ואחר כך - ירד בכלל - ואז שונה גם החוק (לפי מה שאתה אומר, זה החל מ-1/4/97, אני לא זוכר את התאריכים). מעביד שפעל בהתאם לחוק כפי שהיה אז - פעל בסדר. כלומר, אם הוא שילם פרמיה של עד 30 או 20 אחוז מהשכר (לפי התאריכים השונים, אני לא זוכר אותם בדיוק), אז אותה פרמיה יכולה לבוא בתוך חישוב שכר המינימום. כששונה החוק - הפרמיה הזו כבר לא היתה נחשבת לשכר מינימום ולכן אם המעביד הפסיק לכנות אותה בשם ``פרמיה`` והכניס אותה לתוך השכר - הוא נהג בסדר, ומטרת שינוי החוק הושגה. כלומר, מה שמשולם הוא באמת שכר (היום המעביד הזה כבר לא יכול לטעון שלצורך פיצויי פיטורים צריך להביא רק חלק מה``שכר``). לגבי החישוב של האחוזים - כמו שכתבתי - מחשבים את זה מתוך ה``שכר``. כלומר פרמיה בשיעור של עד 20 או 30 אחוז מכלל ה``שכר`` יכולה להיות מובאת בחשבון לצורך שכר מינימום. אני לא יודע איפה יש את החוק באינטרנט, אבל אם תרצה אני יכול להביא לך אותו לכאן - לפורום. עכשיו לי יש שאלה אליך. איך זה שאתה בחודש התשיעי להריון?

למעלה