עכשיו סיימתי את הספר השלישי "משקפת

עכשיו סיימתי את הספר השלישי "משקפת

הענבר" זאת אומרת סיימתי לקרוא את הטרילוגיה "חומריו האפלים"
לאחר חצי שנה..חחח היה נפלא לקרוא את הספרים המשובחים והמורכבים לקריאה .. דרך אגב, מישהו בעקבות הספר פנה למקורות שבהם פיליפ פולמן לקח השראה לכתיבת הספר? ועוד דבר , מישהו יכול לפרש בצורה שלו את הסוף ?

האבק

New member
קודם כל - מזל טוב!

עכשיו בקשר למקורות ההשראה - פולמן השתמש בעיקר בעבודותיו של מילטון ובלייק. העבודה המרכזית שעליה הוא התבסס, ש'חומריו האפלים' היא כביכול "המשך" לה היא יצירה בת 12 ספרים בשם "גן העדן האבוד" של מילטון, שגם שם מספרים על מלחמה בין אלוהים למורדים. בשונה מפולמן, מילטון היא נוצרי אדוק. אם האתר היה עובד (
) הייתי נותן לך קישור למאמר קצרצר ומעניין על גן העדן האבוד.

האבק

New member
בקשר לסוף של הטרילוגיה -

לאיזה חלק בסוף הטרילוגיה התכוונת? לסוף כשויל וליירה נפרדים? כשויל וליירה שוכבים?

לשני העמודים האחרונים של הספר..

שהם(ליירה ופאן) מבינים מהי המשימה שעליהם לעשות היא להיות כל מה שקשה להם ורק אז יכלו להקים את רפובליקת השמים..

לדעתי הכוונה ב"רפובליקת השמיים"

היא לחסל סופית את המגיסטריום, לגרום לאנשים להבין שהסמכות מת, להסביר לאנשים מהו באמת האבק, ושהם לא צריכים לפחד ממנו אלא להיפך, ולהגביר את החוכמה בעולם כדי לאפשר לאבק להמשיך לזרום.

Galadriel 3000

New member
אלוהים אדירים

מה זה הסטייה הזו? יש שתי ילדים בני 12 ששוכבים בספר הזה! אני חדשה, אגב

האבק

New member
ברוכים הבאים ../images/Emo24.gif

אם תקראי את הקטע הזה שוב תראי שיש לזה הרבה רמזים. חוץ מזה גם פולמן רמז על זה לא מעט, אבל אף פעם לא בצורה ישירה. חוץ מזה, הדעה הזו רווחת בהרבה קהילות 'חומריו' בעולם
אני אישית חושב שהם כן.

הם לא...!

כמה שהם התבגרו בספר הזה.. הם בני 12-13! אני מבינה שאתם לא תמימית כמוני, אבל זה כבר ההיףךP: הם רק התנשקו, תנו להם להינות מזה..

לא קראתי, וגם יש לי הרגשה שלא

אקרא את המקורות, שנשמעים לי ספרים כבדים במיוחד בלשון תנ"כית עתיקה (ועוד באנגלית!). למרות שברור לי שאני מפסידה איזשהו רובד, בכך שאני לא מכירה את המקור שספרו של פולמן מתייחס אליו, אני לא אעמוד בקריאת "גן העדן האבוד".

האבק

New member
בקשר לגן העדן האבוד -

בגלל שהספר התפרסם לפני איזה מאה שנה, אין עליו יותר זכויות יוצרים והוא מפורסם חופשי באינטרנט (יש איזה אתר). ניסיתי לקרוא קצת וזה ממש קשה. זו יצירה, כתובה כשיר אאל"ט שמתפרסת על 12 ספרים (!!) אבל אני לא חושב שאלה ספרים מלאים.

למעלה