עכשיו תורי, מישהו לרוץ איתו.

S h A b i T

New member
עכשיו תורי, מישהו לרוץ איתו.

לפני כשבועיים לערך יצא לי לשמוע את השיר 'מישהו לרוץ איתו' בפעם הראשונה. לא הצלחתי להקשיב יותר מדי למילים, או לקלוט את הלחן. אבל דבר אחד היה לי ברור - "דניאל סלומון" היה שם. השם במרכאות כיוון שאני מדברת על דניאל סלומון המוזיקה, ולא האדם. קודם כל, מבחינה טקסטואלית השיר כתוב ממש טוב לדעתי, כל אחד יכול להתחבר אליו, במיוחד בימים האלו. אהבתי את המקצב(?) <אני לא בקיעה במונחים> החוזר שיש אחרי הפיזמונים. את הכניסה של התופים שבאה בדיוק במקום.. את הלחן כמובן, והאמת שגם העיבוד ממש טוב. (מישהו יודע אם דניאל אחראי לו?) ביום שישי בתמונע זאת הייתה הפעם השניה ששמעתי את השיר, והתאהבתי. אני לא מבינה איך השיר לא תפס ברדיו ואיך קרה שלא שמעתי אותו בכלל במשך כל הזמן הזה, זה ללא שום ספק אחד השירים הטובים ביותר של דניאל. מהסגנון של מיתר קרוע ועשן בעיניי, מתחילים לאט ורגוע ואז מתעצמים. בדיוק איך שאני אוהבת. מה גם שאני בטוחה שעם הזמן יבואו שיפורים והביצוע לשיר בהופעות יהפוך ליותר ויותר טוב. (ע"ע מיתר קרוע שהשתדרג מהופעה להופעה.) "מישהו להיות איתו ללכת לאיבוד מישהו לרוץ איתו בגשם החזק שבתוכי תמיד יורד ולא נפסק." עכשיו תורכם?
אלמוג.

S h A b i T

New member
אוח, איך שכחתי.

הקליפ 'מישהו לרוץ איתו' - עכשיו בוי או די. תעשו חיים.

י yuval

New member
...../images/Emo3.gif

אז קודם כל דניאל אחראי על העיבוד וכן הוא ממש טוב גם בעיני ! אני ממש כמוך בפעם הראשונה ששמעתי אותו... (ברדיו) לא הייתי כל כך מרוכזת... רק שמעתי שזה של דניאל וכן זהו... אחר כך שמעתי את השיר במחשב וכל כך התחברתי שמעתי אותו שוב ושוב... זה דניאל.. הבנדם... האישויות הכל כל כך מורגש והשיר מעניין זאת אומרת הלחן בשילוב המילים אהבתי... וגם הקטע בסוף... כזה עם הרבה תופים... הוא הייה נהדר... "מישהו שלא יתן לעזוב הוא ילחם וינצח אחד אחד את הקרבות במלחמה שלי הוא יחבר את החלומות השבורים שלי " ואיזה נחמד שהוא שר את זה בהופעה בתמונע!! הקלטת במקרה? יובל =)

D i n a a

New member
ואיי

ההופעה היתה ממש טובה!! במיוחד עם האיש שצילם לבר מצווה..:) דניאל פשוט אומן בנאדם!

little WhiSper

New member
היי..

את מפורום היהודים גם, לא? והיית בתמונע? ובאמת, זה אחד ה-שירים. אני כל כך מסכימה איתך, אני לא טובה בתאורים וכאלה, אבל רק המחשבה על השיר הזה עושה לי משו.

hodayoyo

New member
זה לגמרי שיר של דניאל../images/Emo60.gif

כששמעתי אותו פשוט תהיתי איך הוא לא כתב את השיר עוד קודם (אלא רק עכשיו, עם הסרט), כי זה כל כך הוא.

דהאמא

New member
רק דבר אחד ממש חבל

שהוא 'ביזבז' שיר כה טוב על סרט. השיר הזה היה צריך להיות הסינגל הראשון מאלבומו הבא.

דהאמא

New member
היי פחות טוב ממישהו לרוץ איתו

מישהו לרוץ איתו הוא החומר ממנו בנויה הצלחה. היי הוא פשוט שיר חביב. מלבד זאת - היי כבר בחוץ. אי אפשר להוציא אותו כסינגל עוד פעם בעוד שנה בערך. זה יהיה מיחזור. לא מומלץ.

S h A b i T

New member
הידעת?

"אהבה" התנגן עוד בסיבוב הופעות הראשון של דניאל בערך כשנתיים לפני שהשיר יצא לרדיו. אם מתחשבים במניע האגואיסטי של הקהל, זה נורא לא מומלץ. לי אישית היה מוזר ואפילו קצת קשה לקבל את העובדה שכולם מכירים את השיר הזה. אבל נראה לי שדניאל די מרוצה מהעניין.
זה גם נורא מקובל שאמן שר שיר בסיבוב הופעות ואז השיר נכנס לדיסק ויוצא לרדיו כסינגל. אני באמת לא מבינה מה הבעיה בזה.

דהאמא

New member
נו טוב

אני לא אוהב את זה, זה לא לטעמי, אבל אף אחד לא שואל אותי. כשאני שומע שיר טוב, אני אונס אותו חודש - חודשיים, עד שאני ממצה אותו, וזהו.

אני חושבת שהשיר הזה מושלם

כן, כן, למה מושלם ? כי מבחינת המילים, הוא מתאר בצורה הכי מדויקת מי בעצם כל אחד מאיתנו מחפש (אפילו ליהיא לפיד קראה לשיר הזה מדויק בטור שלה לפני כמה שבועות). מבחינת דניאל- כן, זה בהחלט שיר שלו, אפילו שזה שיר של סרט. לדעתי, רק לדניאל יש את היכולת לכתוב שיר כזה שיתאר בשלמות את מה שבעצם כל אחד מאיתנו מחפש. מה השיר הזה מזכיר לי ? מוזר, אבל דווקא את השיר "דרוש חבר"! לפחות מבחינת המילים... השיר עצמו מאוד עוצמתי- קצת דיסטורשן זה אף פעם לא מזיק
אני מאוד אוהבת גם את הקליפ - חתיכת טיול הוא עשה במרכז העיר שלנו... השיר עצמו מאוד בוגר, ומאוד שלם, מלא ברגש. ושוב- רק דניאל יכול לכתוב שיר כזה. הוא בהחלט אחד הטובים, ומעניין לשמוע אותו בהופעה יחד עם הלהקה (רמז בשבילי שאולי הגיע הזמן לתמונע עוד פעם...). לדעתי, העובדה שהוא שיר של סרט היא דווקא דבר טוב מאוד- לסרט הזה ספציפית יש סיכוי לא רע להפצה בינלאומית. יופץ הסרט בחו"ל, אומר שעוד אנשים ייחשפו לשירים, ולזה במיוחד, ואולי יגלו בו עניין !!! לדעתי זו דרך מאוד חכמה למצוא נישה חדשה ו"רחבה" יותר (זה האשת שיווק שבי מדברת...), ולכן רק נותר לי לאחל בהצלחה לסרט, ומי יתן ויופץ בחו"ל
פרט עצוב : אורי, בנו של הסופר דוד גרוסמן, שכתב את הספר, נהרג בימים האחרונים של המלחמה. בהלוויה, ספד לו הסופר "היית לי מישהו לרוץ איתו"- עצוב, ומצמרר משהו. לגבי "היי"- אני לא חושבת שיש קשר בינהם. אם תנסו להיזכר- נעשה פעם שאלון לגבי ההופעות של דניאל, והרוב בעצם אמר ש"היי" זה שיר שעושה טוב/שמח לשמוע אותו. אז בהחלט ניתן להתייחס לשניים כשני דברים שונים. אני אישית מקווה ש"היי" יכנס לדיסק החדש.

TiShLeR Michal

New member
מצטערת שאני נדחפת אבל...

לגביי השיר "היי", דניאל סיפר בהופעה שהוא שמע ראיון עם וודי אלן, שאמר שהוא כותב כשהוא שמח, ואז הוא בדרך זו הוא כותב את הדברים הכי טובים שלו. <משהו כזה, אל תתפסו אותי במילה>. אז דניאל החליט לנסות את זה בעצמו, ואמר שמסתבר שלא ממש הלך לו, אבל זה מה שיצא... "היי..." השיר הזה מאיר את ציפור הנפש שבי כל פעם מחדש.

S h A b i T

New member
התבלבלת. ../images/Emo8.gif

וודי אלן כותב קומדיות, והוא אומר שאת הקומדיות הכי טובות שלו הוא כתב דווקא כשהיה בדיכאון. אז דניאל ניסה את זה גם ויצא לו שיר אופטימי.

למעלה