עכשיו תור החיידקים

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
נראה לי שדי ברור שגם להם חלק מההשפעה עלינו

כמו לוירוסים, לרטרו-וירוסים- אנחנו סוג של שיתופי פעולה והשפעות בין כל מיני מיקרואורגנזימים, חלק התאחדו איתנו (מיטוכונדריה) וחלקם משפיעים עלינו בעקיפין.

dbn

New member
עדיין - אנחנו רק אורחים מזדמנים בעידן החיידקי

הם היו לפנינו וישארו אחרינו

magal101

New member
אולי אנחנו מונעים לגמרי על ידי חיידקים

או אולי אורגניזמים אחרים שאנחנו אפילו לא יודעים לזהות- נניח עוד אדם או יצור שנמצא בתוכנו וחי בתוכנו בלילה ולכן אנחנו חולמים כל מיני חלומות...

peach20

New member
השאלה אם אתה יכול להוכיח את זה מבחינה מדעית

אם מתייחסים לזה ברצינות

deathcaster

New member
תגובה

אני לא יודע, לכן שאלתי "מה?" כדי לקבל הבהרה לגבי מהי כוונתך. אני לא יודע זאת, כשם שאני לא יודע אם קיימים או לא קיימים דרקונים, היפוגריפים ופיות קסומות.. מכאן עולות 2 שאלות: 1. איך הידע הזה של קומם או אי קיומם יתרום לאנושות? 2. איך מבררים זאת בניסוי שיכול לענות על קריטריונים מדעיים.

magal101

New member
מאיפה אתה יודע שהם לא קיימים?

לפני 400 שנה אנשים חשבו שהשמש זורחת במזרח- כשכיום אנחנו יודעים שהשמש לא זזה ושכדור הארץ מסתובב. יכול להיות שפתאום יתגלה משהו שיהפוך את כל מה שאנחנו יודעים, גם דרך המדע, למשהו אחר לגמרי...

deathcaster

New member
כנראה אתה מסרב לקרוא מה שכותבים לך

או מסרב להבין..... מזכיר לי ימים נשכחים שלך שהיית משתלח בכל מה שזז בפורום אנשי קבע מבלי לקרוא בכלל.... אז שוב אני אחזור על עצמי: אני לא יודע אם הם קיימים או לא קיימים, אך חוסר הראיות לקיומם מונע ממני לבסס משהו מוצק אודותם מעבר לאגדות...(כמו אלוהים) זה מה שרשמתי בעברית ברורה בהודעתי הקודמת, ולכן לאחר שעניתי פעמיים על שאלתך, אתה צריך לענות על שאלותיי בהודעתי הקודמת.

Gidi Shemer

New member
זוהר, אתה צריך להצטרף לקבוצת ה- FA

Forums Anonymous על משקל Alcoholics Anonymous. אשתי צוחקת עלי כשאני קורא בפורומים ושואלת אם כבר הגעתי לפורום "סריגה ושוקו". אני באמת נוטה לפעמים לקרוא פורומים נידחים, אבל משתתף במעט יחסית. נראה לי שאתה חולש על כל הפרדס ללא יראה- ממשרתי קבע ועד אתאיזם. וכשאני אומר חולש- אני מתכוון ממש פעיל. שאפו.

deathcaster

New member
חחחח

גידי... בניגוד ל"ידידתנו", אני נמצא הרבה בפורומים בגלל חוסר מעש, אותו חוסר מעשה שהיה לי בשנה האחרונה בנושא שעליו התכתבנו במסרים. אני כותב בכמה פורומים, נכון. בחודש האחרון הייתי מאוד פעיל, בעיקר בגלל שהייתי חולה וישבתי בבית. מעביר את הזמן וכולי תקווה שזה יסתיים בקרוב מאוד, כידוע לך. התמכרות? אני אענה לך בקלישאה נרקומנית מפורסמת: "אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה"
ובינינו? אני רואה גם היכן אתה כותב (לפחות בחלק המשותף לי ולך.... ) ....אתה אולי משתתף במעט פורומים, אבל כשאתה משתתף אתה משתתף
אז נראה לי שאנחנו שייכים לאותו מועדון

magal101

New member
זוהר, אם כבר, זה היה בפורום מילואים ושם...

נכנסתי באנשים שלא רצו ללכת למילואים, בגלל סיבות שהיו ברורות להשתמטות. בקשר למה ששאלת- אם אני אדע שהם קיימים או שכל משהו אחר שיכול לעשות את חיינו יותר ברורים, כמו ההבנה שכדור הארץ סובב סביב השמש ולא הפוך-זה רק יכול לעזור (כמו שעוזרת הידיעה שהחיידקים הם אלו ששולטים בחיינו). בקשר לניסוי, אני חושב שצריך לצאת מגבולות המדע בשביל זה או לנסות להגמיש את המדע מעט...

deathcaster

New member
תגובה

צודק זה היה בפורום מילואים (רואה גידי? הנה פורום שאני כבר לא נכנס אליו
) ונכנסת שם באנשים שגם היו להם סיבות לגיטימיות לא לעשות מילואים.
האמת? זה לא נכון שכדור הארץ סובב סביב השמש או ההיפך מבחינה פיזיקלית, הכל תלוי בנקודת הצופה
בקשר לשאלותיי, השאלה הראשונה לא התייחסה לחיידקים, ואתה יודע את זה!
בקשר לשאלה השנייה: יש סיבה שלא יוצאים מגבולות המדע בתחום של ניסויים, סיבה טובה, אחרת.. זה לא יהיה מדע.

magal101

New member
תגובה לתגובה

אין סיבות לא לעשות מילואים. משרתים את המדינה ועושים הכל בשביל זה. אבל עזוב- קודם כל תהייה בריא (חודש שלם...מה יש לך? משהו רציני?). מה הכוונה לא נכון שכדור הארץ לא סובב סביב השמש?- התחלת גם אתה להאמין בנקודות מבט סובייקטיביות? לא אמרתי לצאת מגבולות המדע, אמרתי להגמיש אותו קצת, כי אחרת הוא כמו דת, ללא יכולות הגשמה- המדע לא מצליח להסביר דברים מסוימים...אולי צריך פשוט להגמיש אותו מעט....

deathcaster

New member
תגובה

בהחלט ישנן סיבות לא לעשות מילואים, וחלק מהאנשים שאותם תקפת (ללא הצדקה) טענו שיש להם בעיות בריאותיות שמונעות מהם לבצע את תפקידם, אולי אלו סיבות שאתה לא מסכים איתן... אבל אתה לא קובע כלום. "אבל עזוב- קודם כל תהייה בריא (חודש שלם...מה יש לך? משהו רציני?)."- הייתה לי דלקת ריאות בפעם הראשונה בחיי... השביתה אותי לחלוטין. עכשיו מרגיש הרבה יותר טוב, תודה. "מה הכוונה לא נכון שכדור הארץ לא סובב סביב השמש?- התחלת גם אתה להאמין בנקודות מבט סובייקטיביות?"- אם תלמד פיזיקה אתה תבין שזה תלוי באיזו מערכת ייחוס אתה מסתכל עליה ואתה תוכל לראות את השמש מסתובבת סביב כדור הארץ, פירוש פשוט של חוקי ניוטון. כמובן שהקונצנזוס הוא להגיד שכדור הארץ מסתובב סביב השמש, אבל זה כמו להגיד שבגלל חוק הכבידה אתה נמשך לאדמה למרות שבפועל זה יהיה נכון פיזיקלית להגיד שהאדמה נמשכת אליך... או בקיצור..שניכם נמשכים אחד לשנייה כשם שכדור הארץ והשמש מסתובבים אחד סביב השנייה. אין כאן שום אמונה ושום נקודה סובייקטיבית, דווקא המחשבה שכדור הארץ סובב סביב השמש היא "אמונה של נקודת מבט סובייקטיבית". "לא אמרתי לצאת מגבולות המדע, אמרתי להגמיש אותו קצת, כי אחרת הוא כמו דת, ללא יכולות הגשמה- המדע לא מצליח להסביר דברים מסוימים...אולי צריך פשוט להגמיש אותו מעט...."- למה אתה מתכוון ב"להגמיש"? ומדוע אתה חושב שהמדע צריך להסביר הכל? האין זה כשל לוגי מסוג "הנחת המבוקש"?

magal101

New member
תגובה לתגובה

אני קובע, לפחות בפלוגה שלי-למי שיש בעיית בריאות שיבוא להיבדק אצל הרופא ביחידה, אחרת אף אחד לא יעשה מילואים וילך לרופא שלו להוציא גימלים. האימרה- "כדור הארץ מסתובב סביב השמש היא עובדה אובייקטיבית ולא סובייקטיבית". המדע צריך להסביר כמה שיותר ואם לא- צריך להגמיש את הגבולות שלו.

deathcaster

New member
תגובה

"אני קובע, לפחות בפלוגה שלי-למי שיש בעיית בריאות שיבוא להיבדק אצל הרופא ביחידה, אחרת אף אחד לא יעשה מילואים וילך לרופא שלו להוציא גימלים"- לגיטימי... זה לא מנע ממך לתקוף ללא רחם משתמשים תמימים שלא מהפלוגה שלך שבאו לקבל עצה. "האימרה- "כדור הארץ מסתובב סביב השמש היא עובדה אובייקטיבית ולא סובייקטיבית"."- אובייקטיבית מבחינת הקונצנזוס ברחוב, סובייקטיבית מאוד מבחינת נקודת הצופה הפיזיקאלית. "המדע צריך להסביר כמה שיותר ואם לא- צריך להגמיש את הגבולות שלו"- לא, הוא לא צריך להסביר כמה שיותר, הוא צריך להסביר מה שמתאים מבחינת קריטוריונים מדעיים להיות ראוי להסבר.

למעלה