עלה בדעתי המסלול הבא - מה דעתכם?

רֶשֶף

New member
עלה בדעתי המסלול הבא - מה דעתכם?

התחלה בתִּמרַת (צומת נהלל, גן לאומי שִמרון), מזרחה בכחול (3282) במעלה 'גבעת תמרת' (נ.ג. 364) עד מפגש עם אדום. המשך על האדום (3281), מזרחה, הר בהרן, הר צמרת (נ.ג. 477). צפונה על השחור (3280) לכיוון גבעת צפָח עד הכניסה הצפונית לעלוט. עין רבי, גבעת רבי, חציה של כביש 79, ביקור ב'עיינות ציפורי'. צפון מזרח לאורך אמת המים עד ש"י (הר ידעיה). מערבה לאורך ש"י - גן לאומי ציפורי, קבר רבי יהודה, מצפה ריש-לקיש, "חיתוך" דרומה על שחור (3278) לכיוון "הסוללים". לאורך נחל ציפורי על הכחול (4110) עד נחל יפתחאל, דרומה לכיוון גבעת שמשית, גבעת אלה וחזרה לתמרת. הערכת מרחק - 25-30 ק"מ מי מכיר את האיזור? מי מכיר את ה"אטרקציות"? האם מי מהמעיינות בדרך טבילים/רחיצים? האם קיימים סיכונים טכניים/בטחוניים באיזור? (ומי זה שטיפס אתמול לפנות ערב את כביש 75 על ג'קיל(?) צהובים מכיוון מגדל העמק מערב לכיוון נצרת?
) תודות למשיבים הזריזים והפרודוקטיבים.

aFish

New member
מאז שנתנו לך תוכנות לשחק איתן

אתה לא עוזב את הצעצוע.....
כל השבילים האלו עם כל הצבעים....וואוואויווה...

רֶשֶף

New member
תשובה זריזה, אך לא פרודוקטיבית ../images/Emo3.gif

שום תוכנות ושום בטיח. הכל ממפת ס"ש 3 (גליל תחתון ועמקים).

shl17

New member
כנס

השביל השחור מזרחית לעילוט לדעתי עובר בין בתים עילוט מחוברת לנצרת!!! כל האזור צפונית ודרומית לכביש 79 הוא בסגנון בן שמן הרבה סלעים רכיב לכל כיוון כמו כן צפון מזרח לגן לאומי ציפורי יש יער קטן אך נחמד ממנו אפשר להקיף את האתרמצד צפון ולרדת לכיוון הושעיה בירידות טכניות וחלקן סינגלים הסינגל השחור לריש לקיש הוא דאבל אבל אפשר כאמור להשתולל בחורשות הגבעה הדרומית לסוללים מעולה וכנל הגבעה שעליה נמצאית חורבת שימשית

רשף - אחד האזורים היפים בארץ

נוף ים תיכוני טיפוסי, יש מקומות שכנראה נראו כך גם לפני 2000 שנה, טרסות, גדרות אבן, בתים ערבים, חקלאות לא מודרנית וכדומה. החסרון ביתרון - לא אוהבים אותנו יותר מדי שם וכרגע האזור שורץ צבא בחיפושים אחר החייל הנעדר. רוב הדרך בשבילי כורכר רחבים, והעליות לא קשות. היינו שם לא מזמן במיוחד בחלק של נחל ציפורי וגן לאומי ציפורי. פגשנו מים אבל לא נכנסנו. המלצה - טיילו בקבוצה גדולה. רעיון - אם עכשיו, פיקחו עין ואולי תתרמו בחיפושים! ציקי

רֶשֶף

New member
ציקי, זה לא בדואים ודרוזים שם?

ואלו, למרות שמדברים ערבית, בד"כ בצד שלנו, לא? אז אני מתרשם, שבסה"כ יש לי בסיס לטיול לא רע, הא? קבוצה גדולה אמרת? המממ... ורק לפני רגע הסברתי ליורם, שאני לא משתגע על רכיבות מסה. דילמה. יש קופצים בכלל?

יש גם וגם, ערבים ובדואים, דרוזים לא

הכוונה לא לטייל לבד או בצמד, מ-5 ומעלה בשביל תחושת הבטחון, יהיו הרבה שלא יסכימו איתי, אבל אם צריכים לחצות ישובים ערבים עדיף להיות בקבוצה. כמו שאמרתי - אני אוהב מאוד את האזור ואת המסלול.

shl17

New member
לא חיבים לחצות ישובים כלל

אבל אם רוצים אז יש עליה טובה מנחל ציפורי לישוב שנקרא חלף ודפש(חלב ודבש) כדאי לנסות את העליה עמ לבדוק האם אנחנו עוד בכושר???

איתי נ

New member
חלף-טבש?

זה הרבה מערבה מהמסלול שרשף מציע. ליד כעביה. ועליות מנחל ציפורי לא חסר.

shl17

New member
נכון אבל

עמ לא להגיע לנסוע בין הבתים של נצרת עילוט עדיף לעשות הסטה כללית מערבה העליה הנל היא היחידה (שאני מכיר) שעולה בקו ישר מהנחל עד למעלה ולכן תלולה במיוחד הזדמנות לרשף לבדוק הכושר

steiff

New member
העליה היחידה???

יש עליה מראס עלי צפונה - טובה בשביל פיתוח סיבולת לב-ריאה. יש עליה ממזרח לטחנת הנזירים צפונה לכוון הרדוף דרך "חמיירה". ארבעה אינטרוולים. יש עליה מטחנת הנזירים דרומה לחילף. ארוך, והולך ומתליל עם ההתקדמות. משהו בסגנון דומה יש גם בכוון ההפוך בדיוק מיד אחרי מעבר המים שממערב לטחנת הנזירים. והעליה הכי תלולה היא העליה לחילף מכוון חוואלד (מצד מערב). זה מתחיל תמים ומתון (על תואי ש'י) אבל אחרי הפניה שמאלה זו הופכת לעליה תלולה וטכנית חבל'ז.

steiff

New member
כפרים בטוחים לחלוטין

מלבד הכפרים עילוט, ריינה ומשהד שאינם מתשייכים לתנועת "חובבי ציון" שאר הכפרים באזור ידידותיים. בהקשר למסלול הספציפי אני מציע לעקוף את עילוט ממערב דרך בית זרזיר. משם מזרחה לאורך נחל ציפורי וממעיינות ציפורי לפי התכנון המקורי אבל להמשיך על תוואי שביל ישראל עד אלון הגליל. משם לכוון הרדוף ולרדת לנחל ציפורי בין הרדוף לטחנת הנזירים (דרך הכפר "אל חמיירה" שלא מופיע במפה). מזרחה לאורך נחל ציפורי עם עצירה ב"עין יבקע" שם יש בריכה נאה לשכשוך והמשך מזרחה לאורך הנחל עד נחל יפתחאל. משם לפי התכנון המקורי.

היי, זה כמעט בבית הישן שלי (קריות)

אני לא מוכן לחתום לגבי אזור נצרת, אבל קצת יותר מערבה (אזור ציפורי) יש ערבים "טובים". בנחל ציפורי יש איזו בריכה מתאימה לשכשוך בני אדם, או לפחות ג'מוסים.

schwinnie

New member
זו בריכת הסוסים

בטיול גרופי בשבת האחרונה נצפתה כנקייה ומתאימה לרחצה (לא היה זמן למימוש האופציה).

nayula

New member
אני חושב

שאחרי שווא נע אין דגש (בתִּמרַת)... אבל הבגרות הייתה מזמן, אז אני לא בטוח.

רֶשֶף

New member
המסלול נדחה לסופ"ש הקרוב

הצעות, עצות, שדרוגים ושפצורים יתקבלו בברכה. המטרה - טיול של כ-35 ק"מ על פני 5 שעות לפחות עם כמה שיותר "אטרקציות" (עליות מאתגרות, ירידות טכניות, סינגלים מוצלים, מפלים שוצפים, פסגות מושלגות, תצפיות על נוף משגע, פינות קפה/תה משובחות, טבילה מרעננת, בעלי חיים נדירים, חברה משעשעת, אפס תקלות באופניים, חלומות באספמיה [אבל תודו ששווה לשאוף לכאלו דברים]). השורה התחתונה - לטייל, לטייל, לטייל (
מצטער, לא יכולתי להתאפק) עדיין מתלבט בדילמה - בוקר או ערב (תחת ההנחה לזמן שינוע של כשעה וחצי לכל כיוון).

למעלה