עלה ירוק לכנסת?

dod_basim

New member
עלה ירוק לכנסת?

האם המפלגה עלה ירוק תנסה לרוץ לכנסת ה-16? אם כן אני בטוח שבבחירות הראשונות שלי אני הולך להצביע אליהם. לא מזמן קראתי באתר שלהם את מצה המפלגה ולהרבה דברים התחברתי, הם לא מדברים רק על "העלה". אני מניח שאני לא היחיד מהפורום הזה שהולך להצביא אליהם, עלו והצליחו. אני רק חושש שבעקבות שינוי שיטת הבחירות אין סיכוי למפלגה כה קטנה להכנס לממשלה, אלא אם התמיכה בהם גדלה, דבר שלא נראה לי. יותר חשוב לאנשים לבחור איזה מנהיג יפתור את המצב בשטחים. אז שרשרו פה מה אתם חושבים על המפלגה??

dod_basim

New member
תיקון טעות.

פעמיים כתבתי להצביע....פעם אחת בשגיאה, סליחה.

dod_basim

New member
חחחח אכן שאלה לא קשורה

אבל אמא אווזה היא זאת שמספרת סיפורים לגוזליה הרכים. פעם אחרי עישון שכזה הייתי בטוח שהיא אנסה אותי...

tiger

New member
אני כבר היצבעתי בישבילהם פעם אחת

ואני אעשה את זה שוב כשניצטרך ...

tiger

New member
לפחות לא יזיק...

שזה כבר יותר מכל מה שאפשר לומר על כל שאר המועמדים

dod_basim

New member
העניין שאם עלה תקבל אחוז גבוה יותר

ממה שקבלה בבחירות האחרונות, ואפילו אם לא תכנס לכנסת, המודעות לעניין הזה תעלה, ואט אט יעברו השנים אבל בסוף גם לעלה ירוק תהיה נציגות בכנסת ישראל

wyzard

New member
חייבים להמשיך להצביע עלה ירוק

בגלל שאין אלטרנטיבה שפויה אחרת

d u d

New member
אישית אני מאמין...

שעלה ירוק יעברו את אחוז החסימה, בתנאי שכל הסטלנים יתעוררו באותו יום ולא יגידו: "אולי מחר?"

dod_basim

New member
חחחח

דוגרי אתה צודק, אם כל המעשנים (מעל גיל 18 מן הסתם) יצביעו הם יקבלו בטוח יותר מכסא בכנסת. מה לעשות יש סטלנים שלא מאמינים בהם או פשוט חושבים שלא בא להם ללכת להצביע, איזה קלאסה ללכת להצביע לעלה ירוק מסטול

זה העניין...

אם היו משאירים את שיטת הבחירות הישירה, יש יותר סיכוי שעלה ירוק היו נכנסים לכנסת, מכיוון שאת הקול הפוליטי שלך היית נותן לראש הממשלה ואז היית יכול להצביע לעלה ירוק לכנסת. הבעיה היא שעכשיו כשהחזירו את השיטה הפרלמנטרית, אנשים יירתעו מלתת את הקול היחיד שלהם לעלה ירוק שאין להם קו פוליטי כמו "מוות לערבים" או "שטחים תמורת שלום מדומה". אני באופן אישי שאין לי שום אמון באף מפלגה פוליטית, כנראה כן ייתן את הקול לעלה ירוק... אבל מי יודע מה יקרה עד אז... אגב, ליידע כללי, בבחירות 99 הם קיבלו כ-34 אלף קולות והיו חסרים להם כ-15,000 כדי להיכנס לכנסת... אני הצבעתי למפלגה פוליטית.... :(

dod_basim

New member
אני קרוע בין שתי דעות

אני חושב שלממשלה יציבה צריך בחירות בשיטה הרגילה אבל ככה הסיכוי לעלה ירוק להכנס לכנסת קטן בהרבה. זה בדיוק היתרונות והחסרונות של שיטת הבחירה הישירה. בכל אופן אני אצביע לעלה ירוק

למעלה