כפאנפיק? קצת קשה.
יש לי בעיה רצינית עם לכתוב מה היה קורה : בעיקר בגלל שלא ברור לי מה ההגיון שעומד מאחורי פעולות הקפיטול.
אני מניחה כמה הנחות יסוד שבילעדיהן יהיה קשה אפילו להתחיל לחשוב : מחוז 12 כן מופצץ, השורדים הם אותם שורדים ( המשפחה של קטניס וגייל כן, המשפחה של פיטה לא), אותם שורדים ( פיניק, בטי) באותו מצב, והם ממלאים את אותו תפקיד. קטניס אינה מנהלת את השיחות עם היימיץ' ופלוטארך, היא אינה מודעת לשורדים במחוז 13 - אבל היא כן מודעת למרד.
מה שהיה קורה מבחינת הקפיטול וקטניס : אם למישהו שם שכל ( ואני סקפטית אם יש שם מישהו כזה...) הוא היה מציג את החטיפה של פיטה + ההפגזה של מחוז 13 כתחבולה של מחוז 13 והיימיץ', זה לא שקשה להסית את קטניס כלפי היימיץ' - היא גם ככה מתעבת אותו. אני לא חושבת שזה היה משנה את התגובה המיידית שלה שמופיעה בסוף הספר השלישי - היא הייתה נכנסת לקיפאון . מכאן יש שתי אפשרויות : הקפיטול היה משתמש בה כפי שהיא, או שהוא היה חופר בכדי להוכיח לה שפריים עדיין בחיים ונחטפה על ידי מחוז 13, אני לא חושבת שהיא הייתה משנה משהו בתגובה העויינת שלה כלפיי היימיץ'.
הדבר הכי עצוב בכל הסיפור הזה, זו הנקודה שאם פיטה היה צריך לעבור צייד, את קטניס היה ניתן לתמרן למקום של לרצוח את פיטה והיימיץ' גם בלי צרעות צייד.
* נקודה שאני מעדיפה לא לחשוב עליה - הקפיטול מצפה לתפוס בחורה בהריון.... מה הם היו עושים לה כשהם היו מגלים שזה לא המצב?
מחוז 13 ופיטה : פיטה היה נכנס לתפקיד של דובר המלחמה במהירות הרבה יותר גדולה מאשר קטניס, ובכך מהווה מצד אחד נכס יעיל יותר עבור המורדים, ומצד שני, העובדה שהוא טוב עם מילים ו... אני חושבת בהיעדר מונח טוב יותר, דיפלומטיה, היו קורים שני דברים, הוא היה מבין הרבה יותר מהר לאן הרוח של מחוז שלוש עשרה מבחינת שליטה, ומצד שני, יש מצב שהיו מחלצים את קטניס מהר יותר רק בכדי שלקווין יהיה איזשהו כלי מיקוח למשחק מולו ( תזכרו שכל המשפחה שלו נספתה בשריפה, ושסביר להניח שרוב השורדים לא היו מהחברים שלו).
אני לא חושבת שהיה שינוי משמעותי מבחינת פריים ואמא של קטניס - מלבד אולי העובדה שפריים לא הייתה מגיעה לחזית בסוף, בגלל שלקווין לא היה אינטרס למוטט את קטניס מצד אחד ובגלל שאמא שלה אולי הייתה מצליחה לאכוף עליה לא ללכת לשם.
גייל - גייל זכה למעמדו במחוז 13 בזכות העובדה שהוא הנהיג את מה שנשאר ממחוז 12 החוצה, ולא בגלל קרבתו לעורבני החקיין, כך שבלי הנטייה שלו ושל קטניס לסרב פקודות, הוא היה כנראה מצליח להגיע להיות קצת יותר מאשר חפ"ש באיזושהיא יחידה שמטרתה להיות מסביב לקטניס, האם הוא היה מנסה להוביל מהלך של להסתער על הקפיטול בכדי להציל את קטניס? הממממ..... לא בטוח, אגב, לא בטוח גם שהוא היה יכול לעשות את זה.
אגב, פיטה לא יכל להיות העורבני החקיין, הוא מקסימום היה יכול להיות הדובר שלה.