עלה לי רעיון ואני רוצה את דעתכם!

kitiara 6

New member
עלה לי רעיון ואני רוצה את דעתכם!

לפי שרשור החוויות אפשר לראות שיש הסכמה מסויימת לגביי עניין הכסף לארגון פסטיבלים. אז עלה לי רעיון שהולך כך.. להקים קופה משותפת... שכל מי שיגיע למפגשים החל מעכשיו ועד לפסטיבל הבא יתרום 10-15 ש"ח (אם הרעיון יתקבל אז נחליט מה יהיה סכום התרומה) וכך תהיה קופה משותפת ולא תיווצר הבעיה של מי הוציא כמה ועל מה.. בנוסף לכך במידה ויהיה מישהוא שלא הגיע למפגשים אבל ירצה להגיע לפסטיבל הוא תמיד יוכל להביא מצרכים כלשהם במקום הכסף שאחרים הביאו... אני חושבת שזה אולי פתרון לא רע לבעיה שנוצרה.. מחכה לראות את תגובותיכם... במידה ואתם חושבים שהקופה היא רעיון טוב אז תגידו גם איזה סכום נראה לכם הוגן לבקש מחברי הקהילה לתרום. לא משנה אם תביעו דעה חיובית או שלילית אני אשמח אם תנמקו את דעתכם אולי זה יעזור לי לראות דברים שאתם חשבתם עליהם ואני לא..

kitiara 6

New member
שכחתי להוסיף...

שאם יתקבל הרעיון אז גם נצטרך למנות גזבר

Justin Angel

New member
העניין אינו בעל אופי דיוני.

לכולם, האנשים המתאימים ידונו בעניין כאשר ואם הזמן מתאים. הרעיון נרשם וייתכן ואם יעמוד במבחן המציאות ייצא לפועל.

kitiara 6

New member
תתעלמו מההערה של ג'סטין...

כל מי שמעוניין להגיב שיגיב בבקשה.... זהו דבר שנוגע לכל הקהילה ונאי אשמח אם תגיבו בכל זאת

gwizard

New member
צק צק צק

למה אתה שוב פעם מנפח את עצמך מחדש ? מישהו נתן לך בלעדיות על ארגון דברים ? אם קטיה רוצה להעמיד את זה לדיון, אז בוא נראה מה אנשים יגידו ! סך הכל מנסים לעשות משהו שיתרום לכולם בסופו של דבר. אלון.

gwizard

New member
רעיון נחמד, אבל !

כמו שסוקי רשמה, אם מישהו תורם ולא מגיע זה יכול להיות ללא נעים לאותו אחד שתרם. חוץ מזה, נניח שבאמת עושים את זה ואנשים תורמים כסף לקופה בפיקניקים או מפגשים או בדואר, הרי מישהו יצטרך לנהל מעקב ולשמור על זה (להלן הגזבר). אישית אני חושב שזה די הרבה אחריות ומכאן די הרבה כאב ראש. אני חושב שיותר פשוט לאסוף כסף חודש לפני האירוע ואז רק מי ששילם יוכל להגיע. אני מוכן להדפיס כרטיסים
במקור אני זה שהייתי נגד רעיון איסוף הכסף ואני שיכנעתי את ג'סטין לא לעשות את זה, אבל לאור המסקנות מהפסטיבל דבר זה הינו הכרחי. באיזה שיטה זה יתבצע, זאת בדיוק אנו דנים פה. לפי מה שאני רואה יש 2 אפשרויות: 1. לעשות קופה לפי רעיון קטיה. 2. לאסוף כסף פרק זמן מסויים (חודש) לפני האירוע. לשלם כסף בתור הגעה לאירוע זה רע כי זה מאלץ מישהו לשלם על כולם ולקבל החזר רק אחר כך. לאלו מאיתנו עם מינוס בבנק זה לא אופציה. אז מה אתם חושבים ? אלון.

suki da yo

New member
לא יעיל

אם כולם משלמים, אבל לא כולם מגיעים? אז תשתמשו רק בכסף של מי שבא? ואם זה יספיק? לא פרקטי.

wicca sphere

New member
ואם ואם ואם..

נניח ותרמתם כסף לקופה.. ולא הגעתם לפסטיבל או המפגש או באיזה מסגרת שזה לא יהיה.. אז "בזבזתם" 10 שקלים לטובת האחרים... ביג דיל. אם תהיה הסכמה זה יהיה הדדי ולא תצתרכו להתחשבן ב"אוף אני מבזבז כסף על אחרים.." לדעתי זה רעיון לא רע שיחסוך בעיות. אבל הוא גורר בעיה קטנה של כמה בדיוק לקחת והאם זה מספיק או לא.. וכמה בכלל מוכנים להפרד מעשרת השקלים שלהם.

suki da yo

New member
אז לא עדיך לעשות את זה באופן אישי

על כל מפגש? לא יודעת מה איתך, אבל בטח יש הרבה אנשים שלא יצא להם להגיע פה ושם, ולמרות שזה בכיף לתרום כסף למשהו שתשתתף בו, אם אתה לא מגיע, זה דיי מרגיז...

kitiara 6

New member
אנשים..

מדובר בעשרה שקלים למען האלים.... ולשבת בפסטיבל ולחשוב למה אני הבאתי מוצרים יותר יקרים מהשאר זה עדיף? זה יותר נחמד? אנחנו פאגאנים או לא?

suki da yo

New member
תראי

10 זה לא ביג דיל. אבל בכל מקרה עדיף שמי שבא ישלם ולא מי שלא בא... אולי זה תורם לקהילה, המפגשים האלה, אבל יכולים בהחלט לארגן אותם על חשבון אלה שישתתפו בהם.

gwizard

New member
כרגע עלה בי רעיון גאוני !

נפתח קופה וכל מי שיתרום, ישתתף בפסטיבל הבא בחינם. כל מי שלא יתרום ויגיע יצטרך לשלם סכום כפול מסכום התרומה כדי לכסות על הנזקים. אני מדבר על נזקים כגון: 1 .צריך לקנות מצרכים וזה אומר לנסוע - דלק, התבלות של הרכב וזמן של הקונה. 2. הכנת המקום - זמן ומאמץ. 3. הוצאות של המארגנים - אם זה לטקסים, תפאורה, תאורה או כל דבר אחר שלא נכלל במסגרת האוכל. אני חושב שהסדר כזה הוא הגיוני ומקובל בעולם בתחום ארגון אירועים. אלון.

suki da yo

New member
מה דעתך על זה

i'm such a party pooper כל עוד אין מידע על מתי המפגש\טקס\מה שלא יהיה הבא, אתה לא יכול לבקש מאנשים לשלם מראש. אם יש תאריך ומיקום, ולוקחים כסף מראש, זה בהחלט סבבה. ואז זה גם הגיוני לחלוטין שמי שמשלם מאוחר ישלם יותר.

מורגיין

New member
אני חושבת

שבאמת עדיף לקחת לפני כל ארוע, נראה לי פשוט ויעיל, וגם רלוונטי לכל ארוע ומי שיכול או לא יכול להגיע בנפרד. אם אתם כבר נכנסים לקטע של כסף וארגון, אני לא כל כך יודעת איך התארגנתם פעם שעברה למשל, אבל יש בהחלט דברים שיכולים לכסות לתרום ולהחליף כסף, כמו למשל אוהלים גדולים, רכבים (ודלק!!!), גזיות... דברים שיכולים לתרום לקהילה... העצלנים יביאו כסף, המשקיענים יביאו תחליפים הולמים (בעיקר הרכב נשמע לי כמו הוצאה די גדולה להסיע מכונה ממונעת דרך חצי מדינה ואם עוד אנשים תופסים טרמפ אין שום סיבה שלא יתחלקו בהוצאות)

wicca sphere

New member
אני קורא נכון..?

אתה מתכוון לקחת כסף מאנשים על ארגון המקום והקמת טקס...? זמן ומאמץ...? על תפאורה...? זה איזשהי טעות בכתיבה, הבנה לא נכונה שלי או פשוט אמרה צינית שלא הבנתי...?

gwizard

New member
הסבר...

אני מתכוון שאת כספי התרומות אפשר לנצל ביעילות, כך שנוכל לבנות טקסים ואירועים מוצלחים יותר. אני כבר מזמן רציתי לעשות טקס טקסי עם תלבושות יפות ועוד כל מיני רעיונות שכרגע לא אפרט. ובכן, כל זה עולה כסף ! מה אתה מעדיף, לעשות טקס במקום נקי ללא קוצים, בעזרת תאורה מתאימה, ותלבושת טקסית או לשבת על חול ולמעוד בחושך ? אני לא יודע, אולי אני סתם מתנהג לא שפוי, אבל אתה יודע - יש את הרצון הזה לעשות את הכל כמה שיותר טוב :) חוץ מזה, נגיד 10 שקל זה לא כזה גרוע. אז תוותר על חצי קופסת סיגריות.

gwizard

New member
תוספת

תיקח את הפסטיבל שהיה. גחלים שעליהם הכנו את הבשר - עלו לי כסף. כנ"ל ספירט לבן. אם אין מנגל במקום אז צריך להביא, נכון ? טבק לנרגילה וגחל עולים כסף. שים לב שאני מדבר על דברים שאינם אוכל, ואז תגיד לי אם באמת צריך את הדברים האלו. נגיד שכולנו נוכל לחיות בלי נרגילה, אבל זה לא יהיה הרבה יותר כיף עם ? הקדרה שלי עלתה לי 180 שקל ואני קניתי אותה בכדי להביא במיוחד לאירועים אלו. ועכשיו תחשוב מה היית אוכל אם אני לא הייתי מביא את הקדרה וקטיה את הבשר. היית אוכל סלט ירקות עם חומוס ופיתה. נשמע נהדר לא ? הנקודה שלי זה לא להתפלצף לכולם, הנקודה היא שיש דברים שאתה לא רואה וההוצאות על הדברים נופלות על אלו שמארגנים. אני חושב שמשתתף ממוצע יוציע בסביבות 10-15 שקל, ומארגן בסביבות 20-100. זה נראה לך הוגן ? אלון.

למעלה