עלה סקר חדש וחשוב.

• פותח הנושא naja
  • פורסם בתאריך

naja

New member
עלה סקר חדש וחשוב.

אני אשמח אם תכנסו ותצביעו. ולתוצאות הסקר הקודם: 61 אחוזים מכם, גידלו בביתם זוחל ישראלי כזוחל ראשון, וזה אומר שכ-60 אחוז מחברי הפורום הם עבריינים....
לדעתי, גידול זוחל ישראלי נובע בעיקר מחוסר מודעות אבל לצערי חוסר המודעות הזה עדיין קיים ואני ניתקל בתופעה של גידול זוחלים ישראלים בתדירות דיי גבוהה, במיוחד גידול צבי יבשה, שגם "זכו" בסקר במקום הראשון(36 אחוז מכם גידלו צב ארצישראלי כזוחל ראשון, ואני משער שכל השאר גידלו אותו כזוחל שני פחות או יותר...). בקיצור, אם למישהו יש רעיון למיגור התופעה הוא מוזמן להעלות אותו.

naja

New member
שאר האחוזים היו קולות פסולים....../images/Emo3.gif

שאר האחוזים הלכו כמובן לאלו שגידלו זוחל שמקורו בחו"ל כזוחל ראשון. אתה יכול להיכנס לסקר החדש ודרכו להגיע לארכיון הסקרים ולראות את התפלגות המצביעים.

Liron Samuels

New member
סקר

קודם כל, תודה על פירסום תוצאות הסקר הקודם. לפי דעתי, גידול זוחל א"י נובע בעיקר מחוסר מודעות בנוגע למצבם הקשה בטבע, אבל גם לעצם העובדה שיש מקומות שמוכרים זוחלים אחרים. אני מודה שכשהייתי ילד קטן גידלתי 2-3 צבי יבשה א"י. גידלתי אותם כי ממש אהבתי אותם ואף פעם לא נאמר לי שיש בכך פגם. נהפוכו, אלא גם הגן בו למדתי גידל צב יבשה אז ממש לא ראיתי בעיה בגידול צבים א"י. לא גידלתי נחשים א"י כשהייתי קטן, אבל אני מניח שזה בעיקר כי לא יצא לי לראות נחשים... תופעת גידול זוחלים א"י היא בעיקר אצל ילדים ונוער, לדעתי, והפיתרון יהיה להסביר להם שזה אסור (וגם למה זה אסור) ולהסביר את זה גם לכל הגנים ובתי הספר שמגדלים זוחלים א"י (בעיקר צבים). דבר נוסף הוא להפגיש אותם עם מגוון הזוחלים מחו"ל אשר מותר לגדל וגם היכן ניתן להשיג כאלו. בקשר לסקר הנוכחי, כל הדברים המצויינים שם יעזרו בשיפור הפורום, מכיוון שכולם דברים אשר יוסיפו לו והם אינם נוגדים אחד את השני. בכל אופן, הפורום מצויין גם עכשיו! :)

1צחי

New member
מודעות

כשל הסברתי הוא הגורם להרבה בעיות,כמו שכבר נכתב הרבה לא יודעים שאסור לגדל "צב קטן וחמוד". ככל שיעלו את המודעות כך יקטנו הגידולים הנ"ל. לגבי אלו שמגדלים בידיעה שאסור- יש גם גנבים ורוצחים שגם הם יודעים שאסור! הפיתרון כאן הוא אכיפת החוק אבל כאן אנו נכנסים לבעיות תקציב וכו'. בעיה נוספת היא הריגת כל הזוחלים (בעיקר נחשים) מתוך פחד וחוסר הבנה.

למעלה