עלויות אופר לתאומים

עלויות אופר לתאומים

ברצוני לברר עלויות מקובלות לאופר פיליפינית לתאומים. מהן עלויות מקובלות לשעה, לחודש, במידה והיא מתגוררת עימנו, האם יש אפשרות לשלם עבורה ביטוח בריאות, לאומי וכד ? מהם תנאי העסקה מקובלים באם היא מתגוררת עימנו ?

אופר

אנני יודעת איך עשות קישו אבל אני מפנה אותך למה שכתבתי בנושא בפורום זה ב- 11/8/01 (אם אני לא טועה) תחת הכותרת "אופר". תוכלי למצוא את זה גם תחת ריכוז ההודעות שלי. עלויות אופר משום מה אינן קשורות להיקף העבודה אלא למוצא האופר, וחוקיותה. פיליפינית בד"כ מרוויחה בין 600$-700$ לחודש, וחוץ מזה מקובל לתת 50-100 ש"ח כל סופשבוע דמי כיס. איני יודעת מניין תקחי אחת כזו- לא מומלץ מהרחוב, ולכן אם זה ממעסיק קודם - שאלי כמה קיבלה שם ומה היה היקף העבודה, או אם מסוכנות - כמה הם נוהגים לשלם. מישהיא שהיתה כאן היא בד"כ "מקולקלת" כלומר פונקת יותר, מוסר עבודה ירוד יותר, ויותר ויכוחים. חסרון נוסף - היא מכירה את השטח יש לה חברות/חברים ויש לה בד"כ לאן ללכת והיא יכולה "לרחרח"עבודה אחרת ולעזוב אותך מהיום למחר. חסרונות של "חדשה" - אין לך מושג על מה תיפלי. רצוי להתחיל ממשכורת נמוכה ולעלות רק אחרי חצי שנה. מומלץ לא לתת את כל המשכורת אלא להבטיח חלק ממנה לא כמשכורת אלא כבונוס שישולם בבת אחת בתום העבודה אם תהיי מרוצה (תקראי לזה סוכריה - היא חייבת לדעת מזה, ומהו הסכום, ואת חייבת לחסוך אותו). חשוב מאד שיהיה לך מספר הדרכון, כתובות בארץ וקשרים שלה. יש המחזיקות בדרכון של המטפלת כדי שלא תברח אבל זה לגמרי לא חוקי. טכנית - היא אמורה לעבוד 6 ימים מלאים בשבוע - כולל טיפול בילדים, נקיון מלא, בישול, כביסה וגיהוץ. הקניות הן בד"כ עלייך. עלייך לספק לה חדר עם פרטיות, רצוי מקלחת ושירותים נפרדים. תבררי מה היא נוהגת לאכול. בד"כ את דואגת לכלי המיטה, מגבות ארון קטן, כלי רחצה (סבון שמפו וכו´). מקובל לספק גם מקלט רדיו ומקלט טלוויזיה, ואם יש כבלים - לספק גם את זה. ביום החופשי היא לא חייבת להיות בבית. אין עלויות לשעה, ומקובל שעושים בייבי סיטר אם צריך. תנסי להיות הגיונית בכמות שעות העבודה. ראשית אם היא עייפה מאד איכות העבודה תפגע, שנית עבודות הבית תמיד באות ע"ח הטיפול בילדים לכן חשוב להפריד שעות. שינה חברה שנותנת ביטוח בריאות מקיף לעובדים זרים - גם בלתי חוקיים. אם את מעוניינת בפרטים השאירי מס´ טלפון ואני אמסור לך (אני משוכנעת שלו רצו פרסום באינטרנט היו עושים זאת לבד - לכן אני לא אעשה להם את זה). ביטוח לאומי את חייבת ע"פ החוק, ולעובד זר זה 2% משכרו וניתן לעשות את זה ע"פ שם פרטי.

למעלה