עלויות במכבי - ילד שלישי - עדכון!

סופר MOM

New member
עלויות במכבי - ילד שלישי - עדכון!

לפני כמה שבועות שאלתי כאן אם מישהי יודעת מה העלויות במכבי לילד שלישי, לסבב ארוך... (עד עכשיו היו לי מוקפאים ולכן לא היה לי ניסיון עם זה). הדעות כאן היו חלוקות והיו כמה שאמרו ששילמו הון תועפות והיו כאלה שסיפרו שעלה להן הרבה פחות.

אז אתמול, אחרי שקבלתי את האישור (וההתחייבות) הלכתי לבית מרקחת של מכבי בציפיה שעכשיו זה יעלה לי כמה אלפי שקלים. מדובר בסבב ארוןך שכולל דקפפטיל, גונל, מונופור... ורמוכן - אביטרל בסוף (גסטון היה לי עוד מההחזרה הקודמת, שלצערי - לא הצליחה).

בהתחלה כשראיתי את המספרים על צג המחשב חשכו עיניי אבל בסוף, הרוקח לחץ על ENTER וזה הראה סה"כ: 434 ש"ח! להזכירכן - מדובר בפרוטוקול ארוך... האמת - גם אני וגם הרוקח הופתענו שזה כל כך זול (והוא אפילו שאל אותי אם אני חד הורית וזכאית להנחות מיוחדות וברגע שעניתי שלא הוא התפדח בטירוף) אבל לא התווכחנו עם המחשב וזה מה ששילמתי . הוא ניסה להסביר לי שבגלל שהגעתי ביום האחרון של הרבעון הסכום הזה התקזז לי, בגלל התקרה שיש, עם הוצאות שהיו לי בחודשים קודמים (כנראה עם הגסטון של סבב המוקפאים).

למיטב זכרוני, לפני חמש שנים, בסבב הראשון (ממנו הריתי וילדתי תאומים) עלה לי הרבה יותר...

אמאלה 55

New member
בהמשך למה שכתבת

אני מאלו ששילמו על התרופות כמו בילד הראשון והשני למרות שכתוב במפורש באתר של מכבי שההשתתפות בילד שלישי היא 50%.
בנוסף, אתמול עברתי שאיבה באסותא ועל פי האתר של מכבי גם פה ההשתתפות שלנו בתשלום לבית החולים הרבה יותר גדולה בילד שלישי ובטופס 17 ההשתתפות היתה כ-700 שזה בערך כמו ששילמתי בילד ראשון ושני וממה שהיה כתוב באתר של מכבי זה היה אמור כפול וכשהגעתי לשלם הפקידה שאלה אותי אם זה ילד שלישי אז אמרתי לה שכן אז היא אמרה שזה מוזר שההשתתפות 700 כי זה אמור להיות 1400 אז היא הלכה לשאול את המנהלת והיא אמרה לי שהיא תגבה לפי הטופס.
בקיצור, כנראה שלחלקנו יש איזו טעות לטובתנו והאישורים יוצאים לפי ילד ראשון ושני ונקווה שלא יעלו על זה

סופר MOM

New member
אני בכלל לא בטוחה שמדובר בטעות

אם היא חוזרת על עצמה פעם או פעמיים אז עוד אפשר להניח שמדובר בטעות אבל אם היא חוזרת על עצמה כל כך הרבה פעמים, זו כבר לא טעות. שמעתי על המון ששילמו פחות לילד שלישי. גם אצלי בהתחייבות כתוב שאני צריכה לשלם 707 ש"ח ואני גם מתכוונת להתעקש שזה מה שאשלם, אם העניין הזה בכלל יעלה. אם זה מה שמכבי רשמו, שיעמדו מאחורי זה.

לגבי התרופות - אני פשוט לא מבינה איך זה הגיוני ששילמתי שליש מחיר לעומת הסבב לילדים הראשונים, זה אותו פרוטוקול!

shirrancohr

New member
תהנו מהטעות כי אני משלמת 50 אחוז!!!!!!!

לאחר בירור מעמיק זה התשלום כנראה מאוזן לכם ילד שני ולא שלישי אחרת אין הסבר..

שלגייה13

New member
מצטערת (?) לומר לך שזאת חייבת להיות טעות

יש לך ולבעלך שני ילדים משותפים? כי אם כן, את אמורה לשלם הרבה יותר לטיפולים לילד שלישי.
אבל יאללה, תיהני מזה

סופר MOM

New member
יש לנו תאומים מהסבב הקודם...

זה בסדר, את היתרה אני משלמת לרופא הפרטי...

מישמיש27

New member
זה מעצבן חוסר האחידות הזה

אני בדיוק קבלתי התחחיבות לשאיבה והשתתפות העצמית שלי היא 1400 ש"ח
ועל התרופות אשלם 50%
אין שום הגיון בשגעון הזה

סופר MOM

New member
מסכימה לגמרי!

לפני כן, בכלל תכננתי לעבור למאוחדת בגלל העלויות המטורפות, אבל עכשיו נראה לי שאשאר:-

rona macarona

New member
הייי בנות

עשיתי טיפול הפרייה אחד שהצליח בשנת 2009 ולא שילמתי 700 ₪ ובכלל לא שילמתי על התרופות בזמנו.
כיום עשיתי טיפול שלא צלח ושילמתי 700 ₪ עבור שאיבה והחזרה שלא הצליחו. והתרופות ירדו 480 ₪.
ואם ההחזרה לא הצליחה למה לא מחזירים את ה 700 ₪ למרות שיש טופס 17 ?

איך הם מחשבים את התרופות והכל ?

למעלה