עלויות בנייה בית חד קומתי מול דו-קומתי

ראובן00

New member
עלויות בנייה בית חד קומתי מול דו-קומתי

שלום לכולם, אני בשלב תכנון בית פרטי לבנייה ומתכוונן לבנות בית בגודל 140-150 מ"ר. התכנון המקורי הוא לבנות בית חד קומתי. הבנתי שבניית בית דו קומתי באותו גודל מוזיל את העלויות. אשמח לקבל מאנשים שמבינים האם זה נכון מדוע (איזה מרכיבים מוזילים ואלו מיקרים את הבנייה) ובכמה? תודה!

ההבדל לא גדול

לפעמים יותר, לפעמים פחות, יש הרבה משתנים בבית חוץ מהיותו חד או דו-קומתי. אבל הדבר העיקרי שעומד מאחורי הטענה היא העובדה שהתקרה של קומת הקרקע היא הרצפה של הקומה העליונה ("פחות רצפה") וגם יש פחות קידוחים לכלונסאות בגלל שהתכסית קטנה יותר. אבל זה מתקזז עם הרבה דברים אחרים והשלד הוא בלאו הכי לא רוב עלות המבנה.

בסופו של דבר

השיקול שלך צריך להיות לפי גודל שטח הגינה מסביב לבית. מבחינת מחיה עדיף חד קומתי. במידה והשטח מסביב לבית קטן - עדיף דו קומתי כדי לנצל את השטח. ההבדל סה"כ הוא לא כזה גדול, אבל עדיין דו קומתי מוזיל טיפה את העלויות. מה שקובע את מירב העלויות אלו: חומרי הגמר, אלומיניום/ברזל, בניית מרתף, מיקום בארץ, אופי השטח כמובן, נגישות לשטח, תכנון (אם יש הרבה שבירות בקונטור המבנה , כמובן שזה יעלה יותר.) ועוד,,,,

מוזיל או לא זה לא שייך בגודל כזה של בית

בונים הכל במפלס אחד זה הכי נוח אתה יכול כמובן לדאוג שתהייה אפשרות לבנות על הגג בעתיד כלומר הכנה למדרגות לביוב אינסטלציה וללוח חשמל משני

גלמיש1

New member
ולמה קומה אחת ? אתה הרי לא מכיר את המגרש

ולא יודע מה גודלו - איך אתה קובע ? אם יש מגרש של דונם, יהיה אפשר לבנות קומה אחת מבלי "לאכול" את המגרש. אם זה מגרש של 300 מ"ר, כל מה שישאר לך מהמגרש זה רצועת קרקע צרה סביב הבית. כל טווח הגדלים שבאמצע - מאפשר בחירה. לדעתי, אם המגרש קטן מחצי דונם - לא כדאי לבנות תכסית של 150 מ"ר. לא תישאר לך חצר משמעותית.

מי שמנוסה גם במגרש של 200

יבנה 150 בקומה אחת ללא מפלסים ( סתם דוגמא זה לא אפשרי ) מגרש 300 עם גינה של 150 מ"ר זה יותר מידי גינה צריך לצמצם עוד

זה לא רק ענין של טעם

יש בפנהאוז יתרונות שאין באף מקום אחר ,
לעומת חסרון אחד שהוא מעלית והמחיר
נוף , במיוחד אם הפנטהאוז צופה לים . היה לי בית קרקע הצופה לים עד שבנו לפני עוד בית קרקע
בידוד אקוסטי הרבה יותר טוב , רחוק מהרעשים של הרחוב ושל שכנים לעומת בית קרקע
פרטיות בפנהאוז , הרבה מעבר לזו שיש בבית קרקע ואפילו עם חומה .
אם הבית קרקע הוא בתוך העיר אין צורך לומר למה פנהאוז עדיף
אם בית קרקע הוא מחוץ לעיר הרי יש לו חסרון של נגישות לכל מיני מקומות
התחזוקה גם היא יותר קלה בפנטהאוז , למשל הגג הוא משותף ובאחריות הועד בית לעומת בית קרקע .
היום יש מגמה בבתי קרקע לרצף את רוב הגינה , כך שההבדל מבחינה זו לא משמעותי

יוספה 51

New member
שכחת לציין חסרון ענק בעיני

וזה השכנים. שלא תמיד יש להם אותה תפיסה של כיבוד האחר. כלומר- השקית המטפטפת שבחדר המדרגות, טפטופי הארטיק, לכלוך הבוץ. לא מתאים לי לחנך את העולם, אני חיה במקום סביר, עם אוכלוסיה סבירה ונדהמת מחוסר הכבוד לסביבה. לא מדברת על רעש כי זה באמת גם יכול להיות בבית פרטי וגם בפנטהואז (בבית של הוריי שומעים היטב את המוסיקה של המתבגר משתי קומות מתחת). ולכן, חוזרת ואומרת שכן מדובר בעניין של טעם ונטיות אישיות. לא ידעתי בכלל שפטנהאוס יותר יקר מבית פרטי ולא הייתי בוחרת בו גם אם הייתי יכולה.

גלמיש1

New member
אם זה לא אפשרי - איזו מן דוגמה זאת ?

החישוב שלך לגבי גודל הגינה כשארית מהבית - ממש שגוי. זה לא שהבית משאיר 150 מ"ר גינה ! הבית משאיר 150 מ"ר שטח, שרובו מסוד ברצועה היקפית סביב הבית בגלל תקנות הבניה. גינה של ממש, בחתיכה אחת , ישאר לו ברוב המקרים פחות מ 50 מ"ר . בשבילך זה כנראה יותר מדי ובגלל זה אתה מעדיף לגור בפנטהאוס. סבבה לך. אבל אל תשלה אחרים שהם יקבלו גינה של 150 מ"ר. אדריכל מנוסה, שיש לו גם שכל, ינסה להניא את הלקוח מבניה של 150 מ"ר תכסית על מגרש של 300 מ"ר.

בית דו קומתי או חד קומתי

מבחינת עלויות , שלד דו קומתי זול יותר. הסיבה לכך היא שבשלד חד קומתי יש יותר חומרים. כך למשל בשלד 200 מ"ר קומה אחת יש תקרות ורצפות על פני 400 מר (והם גם יהיו יציקות עבות וכבדות מאוד). בשלד שתי קומות 200 מר , יש שלוש תקרות של 100 מ"ר כל אחת וכל אחת תוכל להיות דקה יותר. סה"כ 300 מ"ר פאות ליציקות. ובכל מקרה ההפרשים בעלויות בין בית דו קומתי או חד קומתי אסור שיהיו הסיבה להכרעה איזה מהם לבחור. עליך לבחור בית דו קומתי או חד קומתי לפי צרכיך ולפי נתוני המגרש שלך. בבית דו קומתי , תרוויח יותר שטח לגינה. בבית חד קומתי , אין צורך בעלייה במדרגות בין הקומות. מצד שני בבית חד קומתי יש פחות הפרדה בין חלל המגורים , לחללי השינה. בקיצור , ההחלטה היא באופיה אדריכלית ואינה נובעת משיקולי עלות. בהצלחה

למעלה