עלויות הקמת דוכן פלאפל

FOOTBALL FREAK

New member
עלויות הקמת דוכן פלאפל

האם זה ריאלי להקים דוכן פלאפל בסכום של 50,000-60,000 ש"ח ?
 

טניה261

New member
עלות הקמת דוכן פלאפל

לצערי הסכום שנקבת בו לא ריאלי.
עלויות ראשוניות עומדות על מינימום של 200 אלף ש"ח.

מציעה לך ללמוד מה כולל הקמת דוכן ולמה עלייך להיערך:
http://restpro.co.il/m1618/ולנו_יש_פלאפל.aspx
http://www.matiran.org.il/38039/הקמת-דוכן-פלאפל---פרופיל-עסקי

קח בחשבון את תהליך הרישוי לעסק + כל הציוד שהינו חובה להקמת עסק תקין מהסוג הזה.

אם תחליט "ללכת על זה" - מאד ממליצה לך גם לקחת בחשבון השקעה בליווי מקצועי שיעזור לך ב:
1. בחירת מיקום חכם לעסק
2. בניית קונספט ואימאג' ייחודיים למקום - כי הרי לא חסר פלאפליות...
3. עיצוב אסתטי ופונקציונאלי - כדי למשוך לקוחות ולגרום למקום לתפקד באופן יעיל
4. שיווק ובידול

אם יש לך שאלות נוספות ובמידה ואתה מעוניין בליווי מקצועי - אשמח לייעץ ולעזור

רה אימאג' | אסטרטגיית עיצוב עסקית
טניה אברמזון, אדריכלית

[email protected]
0524716709
 

FOOTBALL FREAK

New member
תודה על הניסיון לעזור

אבל לשים קישור לכתבה בעלת אופי מנוגד אינטרסים מובהק וברור זאת לא חוכמה.
אילו אנשים למעשה טוענים שמדובר בעלויות כה גבוהות והזויות יש לציין לשם הקמת דוכן פלאפל ? ניחשתם נכון, אנשים שכבר הקימו רשתות מהקציצות המפורסמות והתפשטו כמו גידול ממאיר על פני הערים השונות.

למעשה, אם תחשבי על כך, העלויות לשם הקמת דוכן כוללות: צ'יפסר מקצועי לשם טיגון הקציצות, ויטרינת קירור המאכלסת את הקונטיינרים עם הסלטים למיניהם, דלפק, כסאות ומצלמה או שתיים לשם אבטחת המקום.
כל מה שציינתי לא אמור לעבור את ה- 20,000-25,000 ש"ח וזה עוד כשמדובר בציוד יד ראשונה.

הוצאות שוטפות זה כבר סיפור אחר לגמרי ואינו נכלל בהוצאות הראשוניות, אלא נגזר מההכנסות החודשיות.
לגבי פרסום, ספציפית בכל הנוגע לדוכן פלאפל, הפרסומת הטובה ביותר היא מפה לאוזן. אם אתה טוב במה שאתה עושה, אנשים כבר יגיעו אליך ואין צורך לפזר כספים על עלויות מיותרות.

לגבי עיצוב, עם כל הכבוד, לא מדובר במסעדת גורמה או חנות בגדים יוקרתית ולכן אפשר וצריך לוותר על העונג המיותר הקרוי "מעצב פנים".
יש לי מספר רעיונות לגימיקים ייחודיים עבור הקמת העסק ואני מאמין שהם יסייעו לי למשוך את הלקוחות.
מיקום טוב, הקפדה על ניקיון העסק וכמובן טעם ייחודי, הם שלושת המרכיבים הדרושים לשם הצלחה.
עלויות הציוד לא מפורטות בכתבה מנוגדת האינטרסים הזאת וזה כלל לא מפתיע אותי.
לזרוק סכום דמיוני של 200,000 ש"ח ולא לגבות אותו בפירוט מעמיק וענייני, זה לא רציני בעיני.
 

טניה261

New member
לגבי דמיונות ואשליות - אתה צריך לבדוק את עצמך

שמחה שאתה לפחות מעריך, הגם שבציניות, את הניסיון לעזור - כי זה מה שזה היה. ומאיפה כל הכעס הזה...? עוד לא פתחת את העסק וכבר אתה עצבני, מריר, חשדן וכועס. חבל.

לפתיחת עסק צריך אופטימיות, אנרגיות טובות, לארג'יות והמון מוטיבציה. צריך לחפש את האנשים שרוצים לעזור לך - ולהאמין קצת בבני אדם, כי אחרי כל איתם אתה רוצה לעבוד. להם אתה כל כך רוצה לתת שירות. והם צריכים להרגיש את זה ממך. או שזה בשבילך הכל רק עניין של להרוויח "כסף קל"...?

לעניינו.
כל הציוד שהזכרת עולה בערך כמו שאמרת. א-ב-ל....

שכחת "עוד כמה" דברים בדרך:
1. להוציא רשיון לעסק חדש יעלה לך 8,000-10,000 ש"ח, וגם זה אם הכל יילך כשורה. ומה לעשות בשביל זה תצטרך את שירותיו של אדריכל או מעצב רשום.
2. יש תקנות ברורות לגודל מטבח, מחסן ושטח הזמנות/שירות >> אם החלל ששכרת/קנית לא עומד בתקנות - כן, כן, תזדקק לאדריכל/מעצב כדי להפוך אותו לכזה + כסף על שיפוץ (לא ארחיק ואמר את המילה עיצוב...). כמה אתה חושב שזה יעלה? זה לפחות עוד 20,000-40,000 ש"ח
3. היתר פיקוח ווטרינרי.
4. היתר כשרות.
5. מיסים על שילוט (שגם הוא עולה לא מעט - או שאתה מתכוון לחסוך גם על זה...?) ולפעמים גם על הצבת ריהוט ברחוב.
6. קופה - עוד כ-1000-2000 ש"ח.
7. לפחות שני משטחי עבודה - כי זה מה שמחייב החוק.
8. ביטוח - למקרה של גניבה, שריפה ושאר הפתעות.
9. שכחת גם פרט ציוד לא זול שהוא חובה - מינדף, שחייב לחבר אותו לארובת טיהור שגם בשבילה צריך היתר, וגם בשבילו תצטרך איש מקצוע מהסוג, מה לעשות, מהסוג שהוזכר. וזה עוד כסף.
10. הוצאות הזמנת מזון - במה תמלא את המקררים? מה תמכור ללקוחות? מה גם שאוכל זו סחורה שמתכלה במהירות. אתה תבזבז הרבה כסף על הזמנות עוד לפני שתתחיל להרוויח ממנו. ו"שטויות" כמו כלים מקצועיים למטבח וכלים חד פעמיים ללקוחות שצריך להזמין בלקוחות...

תחשב בעצמך למה זה מגיע. לא המצאתי את הסכומים. במקום להטיח האשמות - תבדוק לעומק. בעצמך. שאלת פה שאלה בפורום כדי לקבל תשובות ופרספקטיבות - או כדי שיגידו לך "כן, כן, לך תפתח עסק ב-20,000 ש"ח" ?

ואם יש בכוונתך לפתוח מקום לא חוקי, בלי רשיון, בלי ביטוח, ובלי כל הציוד שמחוייב בחוק - אז כן, זה יעלה לך 20,000-25,000 הוצאות ראשוניות. בהצלחה.

אני מאד מאמינה שיש אנשים שיכולים "לעשות הכל לבד" - לחשוב על קונפסט (וקונספט הוא ממש לא גימיק), לבחור מקום, לדאוג לכך שהגימיק יבוא לידי ביטוי, לעשות אווירה במקום - אבל כבר מהגישה שלך ש"לא מדובר במעסדת גורמה", אני מבינה שלצערנו צפוי לנו "עוד דוכן פלאפל" בארץ. אולי בקרן רחוב שוקקת, כי לפחות אתה מבין שהמיקום חשוב, אבל לא יותר מזה.

לגבי עיצוב ומעצבים - העיצוב שאני מדברת עליו ממש לא מכוון לשנדלירים או לשיש מבריק על הדלפק. הוא נועד להמציא מקום חדש ורווחי, גם אם הוא בנישה קיימת. וכל זאת באמצעות פתרונות מיוחדים, שימוש בקיים, חידוש ריהוט מיד שניה ושלישית וכדומה - קיצור, בחסכון מקסימלי אבל במסגרת החוק והתקנות. מאיפה הדעה הזו על מעצבים? אם נכווית מתישהו מאיזה בעל מקצוע ואתה צריך אותו - לא תחפש מישהו אחר? אם יש לך בעיה באינסטלציה והאינסטלטור הקודם דפק אותך, תשב עם סתימה כי כבר היה לך את "העונג המיותר של אינסטלטור?" כמו בכל תחום, יש גם בתחום שלי הרבה אנשים שימצצו ממך כסף תמורת שירות גרוע, ואנשים שיתנו את הנשמה והכשרון שלהם תמורת מחירים סבירים. אין פה שחור לבן.

וכן - אני מאמינה שגם פלאפל יכול להיות לא סתם פלאפל. הנישה הזו מוצפת וכדי להצליח לא מספיק טעם או ניקיון - כי מה כבר אפשר לחדש פה? חסר פאלפלים עם טעם סביר ורמת הגיינה נורמאלית? אתה מחוייב לזה בחוק! ולא, לא מספיק שאברהם יספר למשה שיש לך פאלפל "סבבה". אלא אם כן רוצים רווחים ומוניטין כמו במקומות שאברהם מספר עליהם למשה. צריך להמציא נישה בצוך נישה. ואולי הלקוחות שלך הם בכלל לא משה ואברהם? אולי הפלפאל שלך הוא פאלפל גורמה? אולי ככה תרוויח פי 3או פי 5 מדוגני פאלפל אחרים? אולי ככה תפתח רשת פאלפל? מאיפה הראייה הצרה הזו? תחקור קצת מה קורה בעולם ובארץ בתחום המזון. אולי תקבל השראה. תמציא קונספט שיהפוך לטרנד ולא גימיק חולף. צר לי לאכזב אותך, אבל גימיקים כבר יש לנו מספיק.

בהצלחה, מכל הלב.
 

FOOTBALL FREAK

New member
אז ככה

תשימי לב שהערכתי את בדיקת הציוד העיקרי ב- 20,000-25,000 ש"ח וזאת לאחר בדיקת מחירים.
את מסכימה איתי שהמרחק בין 25,000 ש"ח ל- 200,000 ש"ח הוא עצום ? פי שמונה !
איך לכך כל הצדקה ושום הגיון !
כשפותחים עסק חדש לא קופצים ישר מעל הפופיק. מתייעלים עם הזמן במידה והעסק משגשג.
יש לי מתכון שף של קציצת פלאפל מאחת המסעדות המפורסמות בחיפה ואולי אפילו בארץ. המדד העיקרי עבור אנשים בדוכני הפלאפל למיניהם, הוא מידת הטעימות, ניקיון המקום ושירות אדיב. יש לי את שלושת המרכיבים העיקריים הללו. חסר לי כרגע רק דבר אחד- מיקום טוב.
ממש במקרה, לאחי יש עסק (לא קשור לתחום המזון) ואת יודעת כמה הוא השקיע בפרסום ? 0 ש"ח !
יש לציין שהעסק שלו כלל לא מקורי. ובכל זאת, הוא מצליח מאוד.
ספציפית כשזה נוגע לדוכן פלאפל, הפרסום הכי טוב הוא מפה לאוזן.
בדיוק כך אני בעצמי הגעתי לכל מנת פלאפל שאכלתי אי פעם.

יש לי מספר רעיונות שיווקיים עבור העסק המיועד שאמנע מלפרטם מסיבות ברורות, אך בואי נגיד שמדובר ברעיונות מקוריים, מעניינים ואני צופה שהם יסבו את תשומת לבו של קהל הלקוחות הפוטנציאלי.

את הכללת גם מספר הוצאות שוטפות, שכאמור נגזרות מההכנסות ולא מחושבות בהשקעה הראשונית.
תודה לך, בכל אופן.
 

טניה261

New member
לא מדוייק - אבל בהצלחה

מדגישה: 1-10 הן כן הוצאות ראשוניות - ולא שוטפות - שבלעדיהן אתה לא יכול לפתוח עסק. תבדוק!!! ברגע שיהיה לך מיקום - תבדוק בעיריה הרלוונטית. אולי רק על השלט אפשר לוותר - כי זה לא חובה, זו המלצה.

וכן, בלי שיווק ובלי עיצוב (למרות שתיווכח בעצמך בקרוב מאד שאתה עדיין צריך אדריכל/מעצב רשום כדי לטפל רישוי ובמקרה הצורך בתכנון מחדש של המקום) - יעלה לך פחות מ-200,000, אבל הרבה יותר מ-25,000.

בקיצור - תעשה רק איך שתבחר לעשות את זה, העיקר תעשה טובה לעצמך ותוודא בדיוק כל סעיף וסעיף בהקמת עסק. תעשה את זה חוקי ותברר מראש כמה זה עולה. שלא יהיו לך הפתעות לא נעימות כמו קנסות או חלילה צו סגירה.

המון-המון בהצלחה!
 

amit2602

New member
את צודקת לגמרי

והחישובים שלך הם מציאותיים לחלוטין.

כנראה שחולה הכדורגל פה שרוצה לפתוח עוד דוכן פלאפל נחמד, לא רוצה להקשיב לאמת היקרה.

לפתוח דוכן פלאפל יעלה לך לפחות 100 אלף ש"ח. במידה והכל לפי החוק ובסטנדרטים אנושיים. זו עובדה ותמשיך להיות סקפטי כמה שאתה רוצה.
 

FOOTBALL FREAK

New member
100,000 זה לא 200,000

מסכים ?
אני חושב שלהקים דוכן בסכום של 50,000 זה לא ריאלי, אך באותה הנשימה נשמע לי מאוד מופרך שזה דורש השקעה של 200,000 ואף יותר.
לא יודע אם קראת את הכתבה, אבל תשים לב שנזרק לו סכום דמיוני אל חלל האוויר ללא שום פירוט.
היות ואני עדיין לא בתוך זה, כמובן שישנן הוצאות ראשוניות שסביר להניח שאני לא מודע להן אפילו. נראה לי ריאלי ביותר להקים עסק שכזה בסכום של 100,000-120,000 ש"ח.
ברור לי שאדם עצמאי לא מלקק דבש וצריך לטפח את העסק שלו מצאת החמה עד צאת הנשמה. זה לא גן של שושנים.
יחד עם כך, לאחר 32 שנות קיומי, הגעתי למסקנה הלא מעודדת שבישראל אם אינך אקדמאי או לסרוגין אין לך פרוטקציה בכדי להכנס למקום עבודה מסודר, הפרנסה הממוצעת תנוע בין הסכומים 4000-6000 ש"ח, כאמור שכר רעב.
ברור לי שהקמת דוכן פלאפל זה רעיון בנאלי לחלוטין והאמן לי שהמקוריות פחות רלוונטית בעיני.
קיים פוטנציאל להתרחב לרשת, למכור זכיונות וכו'.
אני לא בא להמציא את הגלגל, רק להתפרנס בכבוד.
בנוסף, להבדיל מעסקים רבים אחרים, במקרה הספציפי של הקמת דוכן פלאפל, ההשקעה לא כזאת מטורפת ולכן זה סיכון שאני מוכן לקחת.
יש לי רק בעיה אחת- הבירוקרטיה הארורה !
אין לי לא את הניסיון ולא את הידע בכדי להתמודד איתה.
כן יש לי טונות של מוטיבציה.
 
וכול השירשוא הזה

הוא עבור מנת פלאפל שעולה 10 ש"ח . לעשירים 15 ש"ח . כמה מנות הוא צריך לימכור להחזיר את ההשקע?
 

FOOTBALL FREAK

New member
בדקתי את זה

וכל דוכן פלאפל שמכבד את עצמו מוכר מנה ב- 15 ש"ח בממוצע.

עלות מנה עבורי בסביבות 5-6 ש"ח, מה שמשאיר אותי עם רווח של 9-10 ש"ח למנה.
על שתייה קלה הרווח הוא 100 אחוז. פחית / בקבוק חצי ליטר עולה לי 3-4 ש"ח ונמכר ב- 7-8 ש"ח.

הוצאות שוטפות:

שכירות
ארנונה
מים
חשמל
ביטוחים למיניהם
כבלים
אקו"ם

כמו כן, צריך לשלם מע"מ, מס הכנסה, ביטוח לאומי ודמי בריאות.
על פי הערכה גסה שעשיתי, אם אמכור רק 100 מנות ביום + 100 פחיות / בקבוקי שתייה ביום בממוצע + העובדה שאנהל את העסק עם שותף, כל אחד מאיתנו אמור להשאר עם 7000-8000 ש"ח נטו.
סכום נמוך עבור כל אחד ביחס לעבודה הקשה שהעסק יצריך מאיתנו, אבל אני עדיין טוען שזה שווה את זה.
ולהלן הסיבות:

1. אמנם לא ארוויח בהרבה יותר מאשר אדם שכיר שאינו אקדמאי, אבל לפחות אהיה בוס לעצמי ולא אצטרך לתת דין וחשבון לכל מנהל עלוב שקם על רגל שמאל באותו הבוקר.

2. ייתכן מאוד שעם תחילת דרכי, אמכור אפילו פחות ממאה מנות ליום, אך השאיפה בעתיד, ואני בהחלט מאמין בעצמי, תהיה למכור לפחות 200 מנות ביום.
נכון, אף אחד לא מבטיח לי שאגיע ליעד הזה, אך במידה וכן אגיע, זה כבר ישאיר אותי עם רווח של 15,000-16,000 ש"ח נטו לחודש.
כאמור שכר שאני יכול רק לחלום עליו.

3. גם אם ההשקעה הראשונית תגיע לסכום דמיוני של 100,000-150,000 ש"ח, גם בתסריט הכי גרוע של רק 80-100 מנות ליום ומספר זהה של שתייה קלה, אני צפוי ביחד עם שותפי לעסק להחזיר את כל ההשקעה בתוך קצת פחות משנה.

4. במידה והעסק יצליח, תמיד קיים פוטנציאל להתרחב- למכור זכיונות, או לפתוח סניף נוסף שיהיה ברשותי.

תגיד לי אתה אילו אפשרויות נשארו לי בתור אדם שאינו אקדמאי, ללא מקצוע וללא קשרים במקומות עבודה עם תנאים טובים ?
 
חלום יפה כתבתה . הלוואי שיתקיים לך ב"ה

איך אומרים הכול בדי שמיים . להיות במקום הנכון ביום הנכון . כך בחשבון עוד דברים . לעשות חוזה שכירות ל10 שנים . ראיתי כבר מיסעדות קטנות שהלך להם בגדול . ניגמר החוזה הפכו את זה למשהוא אחר
בתחנת פז הסיירים ליד ראשון . הייתה מיני מיסעדה שהלך לה משהוא תור של נהגים . ניגמר לו החוזה . פז הפכו את זה לקיוסק של פז . אין לקוחות ואין כלום
תלוי איפו תשכיר ומה התנוע
בהצלחה לך
 
לגבי החזרה ההשקע היחשוב לא נכון !!!!!!!!!!!!!

כי
נניח יש לכם רווח נטו אחרי הוצאות 9 אלף ש"ח לחודש . שזה בשנה 100 אלך ש"ח . זה ההשקע . זה עאילו ההשקע . החישוב לא כך .
מיתוך הרווח 100 אלף ש"ח . קודם יורד מע"מ 18% אחרי זה מס הכנסה . ואחרי זה ביטוח לאומי . כך שביד נישאר לך כ50 אלף ש"ח . בשנה
ההשקע של ה100 אלף . מחושב כפחת ל6 שנים . זה רק על קצה המזלג של הטעיות שלך . ויש עוד הרבה .
אבל נאחל לך הצלחה לצאת לדרך
 
חוץ מיזה היום אוכלים פלאפל . בדוכן ??????????

היום אוכלים . סטק שניצל בדוכן ב20 ש"ח אתה מקבל שנצל בפיתה עם סלט . פעם הייתי בבת ים מכרו ב5 ש,ח מנה פלאפל . הרבה לא הייתה שווה . אבל אנשים קנו
ואכלו . מה תעשה אם הדכן יראה שהולך לך . וגם יפתח מולך . והיו דברים מעולם .
ואגב יש לך את המזומים להשקיע ?
בהצלחה
 

FOOTBALL FREAK

New member
יש לי את הכסף הדרוש להשקעה

ולדעתי האישית, מי שמוכר את עצמו בזול, כנראה שהוא באמת זול.
15 ש"ח למנה פלאפל זה המחיר הממוצע בדוכנים. נראה לי מחיר הוגן למדי עבור ארוחה משביעה וטעימה.
אם אצבור מוניטין במהלך הזמן, אקפיד על ניקיון המקום, אתן שירות אדיב ללקוחות וכמובן טעם ייחודי, הדבר האחרון שידאיג אותי זה מישהו שיפתח לידי דוכן נוסף.
אגב, צריך להיות די טיפש בשביל לפתוח דוכן מתחרה אל מול דוכן מצליח ובעל שם.
תקן אותי אם אני טועה, אבל אתה חיפאי, נכון ?
אז אני, בתור תושב חיפה, שכונת נווה שאנן, יכול לבשר לך שלפני מספר שנים נפתח פלאפל אוריון במרכז זיו מול פלאפל זהר המוצלח והפופולרי. אתה חושב שזהר נפגע מכך ? אנשים עומדים אצלו בשיירות ונראה שהעסק שלו משגשג מתמיד. למראית עין נראה שהוא מעיף לפחות 300 מנות ביום.
אגב, גם הוא מוכר מנה ב- 15 ש"ח, כיאה למקום שמכבד את עצמו ומודע לכך שהמוצר שלו טוב.
להבדיל מתחומים רבים, גם אם יהיו לי מתחרים שיחליטו למכור מנה במחיר רצפה של 12 ש"ח למשל, אם הטעם שלי יהיה יותר ייחודי, נאמנות הלקוחות שלי תשאר בעינה, כי בסופו של דבר, מדובר בסה"כ בשלושה ש"ח הבדל. לא משהו שימוטט את חשבון הבנק של איש מאיתנו, יהיה המצב רע ככל שיהיה.
לעומת זאת, להבדיל ממנה פלאפל והבדל זניח של 2-3 ש"ח שהינו זניח ביותר, אם הייתי רוצה לפתוח למשל חנות למוצרי חשמל ואלקטרוניקה, אז נאמנות הלקוחות הייתה שווה כקליפת השום, מכיוון שבתחום הזה ההפרשים במחיר בין מתחרה אחד לשני עשויים להגיע למאות ואף אלפי ש"ח. שם השיקול הכלכלי מובן, ברור ולגיטימי. לעומת זאת, אנשים לא יתפשרו על הטעם בשביל 2-3 ש"ח.
אגב, החישוב שעשיתי לכך שאשאר עם 7000-8000 נטו בחודש הוא לאחר מע"מ, מס הכנסה, ביטוח לאומי ודמי בריאות. האמן לי, לא שכחתי דבר.
 
איך עשיתה את החישוב ????????????????

השקע זה הוצאה מוכרת ל6 שנים . יש פחת כול שנה . אם תשקיע בעסק 100K אתה צריך להרויח בשנה הראשונה כ200K להוצאי את ההשקע .
והפלפיות שאתה כותב במרכז זיו בחיפה . כולו זה חדר קטן עים פירימוס שמחחמם את השמן . כול יום את אותו השמן . והתור לא כול כך גדול . ומוכרים גם שאוורמה . אכלתי פעם כאן ופעם כאן .
שיהייה לך בהצלחה . ההשקע שם יותר קטנה מ100K . מעניין ברחוב מרכזי כמו חניתה מוכרים שווראמה ללא פלאפל . למה ?
 

FOOTBALL FREAK

New member
אז ככה

התור לפלאפל זהר ועוד איך גדול. אני אוכל שם המון ותמיד צריך להמתין בתור. בכל פעם שאני חולף עם הרכב על פני המקום, הוא גדוש באנשים.
אגב, זהר ממש לא מוכר שווארמה, הוא מתעסק עם פלאפל בלבד.
ובחניתה יש דוכן פלאפל שקיים כבר מספר שנים ובאופן אישי אני חושב שהוא רחוק שנות אור מלהיות טעים. מולו נפתח יחסית לא מזמן דוכן שווארמה.
לגבי אוריון, שברוב טיפשותו פתח מול פלאפל זהר, תוכל לזהות במהרה שהמקום שומם לחלוטין. המזל שלו שהוא מוכר גם שווארמה בנוסף לפלאפל וכנראה שבזכות כך שורד.
ואם ההשקעה אכן יותר קטנה מ- 100,000 ש"ח, מבחינתי סיבה נוספת להיות אופטימי.
בכל אופן, החלטתי ללכת על מקום מעוצב. מקום מזמין. לא עוד דוכן פלאפל שמשדר "שוק". ולכן ייתכן שבמקרה שלי העלויות תהיינה גבוהות מן המקובל בתחום.
 
אני לא אוכל פלאפל . בדרך כלל אוכל בישיבה

ארוחה שלמה . בשרית . בחניתה לא מכיר את חנות הפלאפל . אני שם כול יום .
נאחל לך כול טוב . ובהצלחה עם רגל ימין
חג סוכות שמח
בי
 

FOOTBALL FREAK

New member
אוכל או לא

אזמין אותך למנה על חשבוני לרגל הפתיחה

דוכן הפלאפל בחניתה נמצא בשדרה של שלמה הירקן וחנות הפרחים לשעבר. אתה בטוח מכיר.
חג שמח גם לך
 
בבניין בנק הפועלים לשעבר מוכרים רק שוורמה

איפו אתה פותח? חיפה ת"א . תזמין אותי לבדרך לבנק כאשר תפקיד את המזומנים . יהייה יותר מעניין ליראות את ההצלחה שלך
 
למעלה