לא בדיוק
כן, יש קבלת בקשות. כן, יש ועדה שמטפלת בהן ומחליטה. חברי הועדה לא מקבלים תשלום עבור זה וכנ"ל אנשי הצוות המנהלי שעוזרים בעניין. זה חלק מהתפקיד: יש לנו מישהי בצוות המנהלי שזה חלק גדול מהתפקיד שלה: היא מטפלת כל הזמן בבקשות למלגות ופרסים- חלקם כאלו שהמחלקה מחלקת וחלקם חיצוניים שהמחלקה בוחרת להגיש אליהם מועמדים. ישנם דברים סטנדרטיים עם מועדי הגשה קבועים אבל יש גם כאלו שנוספים/ יורדים.ומדי פעם ישנם דברים מיוחדים כמו זה.
לגבי חברי סגל אקדמי: שירות הוא 20% מהתפקיד, בהגדרה (שאר ה 80% כוללים מחקר והוראה) ואצל נושאי תפקידים אדמיניסטרטיביים חלק השירות גדול יותר. יש צורות שונות של שירות וישיבה בוועדות שבוחרות מועמדים למלגות היא אחת מהן (התפקיד האדמיניסטרטיבי החדש שלי כולל להיות יו"ר של הרבה מהוועדות האלו, והשנה כחלק מההכנה לתפקיד ישבתי כבר ב 4 ועדות ובתחילת מאי תהיה עוד אחת).
וחוץ מזה, להזכירך: חברי סגל אקדמי מקבלים משכורת 12 חודשים בשנה והמשכורת הזו לא נפגעה. אבל הרבה חברי סגל לא מלמדים בסמסטר אביב וקיץ אלא מקדישים אותם למחקר. כרגע, חלק גדול מהמחקר מוקפא, כנסים שלרוב מתקיימים בקיץ בוטלו וכנ"ל נסיעות לצורך שיתופי פעולה מחקריים. אז בזמן הזה יש אנשים שיכולים להוסיף שירות כמו להיות חלק מוועדת מלגות (בנוסף לכתיבת מאמרים, הצעות מחקר, הנחיית סטודנטים שעדיין נמשכת, והכנת הקורסים לסתיו). זה חלק מהעבודה שעליה הם מקבלים שכר גם בתקופה הנוכחית. אם לא נעשה את הדברים האלו, אז מיכאל צודק- אין הצדקה לתנאים של המגזר הציבורי (או לפחות האקדמיה הציבורית).
ולא, זה לא כמה חברי סגל שהחליטו לתרום. ראש המחלקה החליטה וביחד עם המנהל האדמיניסטרטיבי מצאו דרך להקצות חלק מתקציב המחלקה לטובת סיוע נוסף לסטודנטים, ע"ח רזרוות תקציביות וקיצוץ מסויים בתקציב לדברים אחרים. בנוסף, חברי סגל ועובדים מוזמנים לתרום כראות עינם (המנגנון לגיוס תרומות כבר קיים. לא צריך להמציא שום דבר חדש- רק לעדכן כדי שהתרומה תנותב למקום הנכון)
בקיצור, יש תוספת עבודה, אבל הכל מתבסס על מנגנונים קיימים ואנשים שזה חלק מהתפקיד שלהם. וכולם מבינים את חשיבות העניין עבור הסטודנטים שנפגעו מהמצב- למשל יש סטודנטים שתלויים בעבודת קיץ כדי לממן את שנת הלימודים הבאה וכרגע קשה למצוא עבודות. וכאמור רוב המחקר שלנו מוקפא כרגע. המשמעות היא שישנם מסטרנטים ודוקטורנטים שיצטרכו להאריך את הלימודים מעבר לתקופה של מלגת הקיום שלהם. האוניברסיטה אולי תעניק פטור משכר לימוד לתקופה הנוספת (זו תהיה החלטה מרכזית של הנהלת האוניברסיטה), אבל הסטודנטים צריכים גם לחיות ממשהו.
ואגב, אני לא רואה בזה עניין של טוב לב אלא הגינות בסיסית: בזמן שהרבה סטודנטים סובלים מקושי כלכלי, יש משהו לא ראוי בזה שאני, שעובד במגזר הציבור ומקבל משכורת נאה ותנאים סוציאליים טובים, ולא נפגעתי מהמשבר, אקבל תוספת שכר (תחשבי ממשלה שמחליטה בתקופה הזאת לתת תוספת שכר לשרים). אני עדיין שוקל את העניין בגלל חוסר הוודאות לגבי העבודה של אשתי. אם ניאלץ לרדת למשכורת אחת התוספת הזאת לשכר שלי תהיה משמעותית.