עלויות שיעורים

orikalid

New member
עלויות שיעורים

בוקר טוב לכולם. אני מתאמן בטאי צ'י וצ'י קונג מזה שנה. האם ברור למישהו מדוע עלויות השיעורים באומנויות אלו יותר גבוהות מאשר באומנויות לחימה אחרות? אני משלם 200 שקלים לחודש עבור שיעוי שבועי בודד של 75 דקות. על כל שיעור שבועי נוסף אני צריך להוסיף עוד 80 שקלים לחודש. בנוסף, שיעור פרטי עולה מינימום 180 שקלים לשעה אצל כל מורה ששאלתי. מכירים מקומות זולים יותר או שזו הנורמה? תודה, אורי

אין לי מושג, לא על המורה שלך ולא על

אמנויות אחרות. קח בחשבון, אבל, חתך סוציואקונומי של מתאמני טאי צ'י לעומת איגרוף, לדוגמא. תסכים בוודאי שיש הבדל בין המתאמן הממוצע בשני המקצועות? אני אגב לומד במקום בו יש חמישה שיעורים בשבוע (המכוסים על ידי התשלום היחיד) ושיעור פתוח וחינמי ביום שישי (שאינו מחייב ממך דבר). לגבי לימוד פרטני - זה תמיד היה ספורט לעשירים. למורה לוקח אותו זמן ללמד אותך או עשרה תלמידים - כמה שווה הזמן שלו? ועל כמה אנשים מתחלקת ההוצאה? בסופו של דבר זה שוק די חופשי - המורים דורשים את המקסימום שהם חושבים שיוכלו לקבל, אלא אם מעורבים אינטרסים אחרים בעניין. אתה חושב שטאי צ'י יקר בהרבה לעומת אמנויות אחרות, וכסף שיקול עקרוני יותר מהאמנות? תחליף אמנות. התאמנת שנה, הפקת מה שהפקת, אם אתה מסתכל על הכסף ולא רואה שהוא שווה את התמורה - אף אחד לא מכריח אותך להתאמן דווקא בטאי צ'י. מצטער שלא עזרתי לך, אבל לא הצלחתי לזהות בעיה בתאור שנתת.

למעלה