עלויות של חומרים בלבד בבניה

bines

New member
עלויות של חומרים בלבד בבניה

מדובר על 4 דירות כל דירה כ 100 מ"ר בניה ,גג כ 200 מ"ר כאשר על הגג איטום מיריעות ביטומניות . חלונות -אלומיניום של קליל +ויטרינות יציאות למרפסות. חיפוי קירות חיצוניים מאבן . ריצוף-גרניט פורצל בלוקים איטונג אם אפשר לקבל פירוט של כמות החומרים העיקריים בבניה ,בלוקים,ברזל,מלט(בטון) ,טיח ,צבע,איטום ,ריצוף ,חיפוי ,קרמיקה לחדרים רטובים ,אבן,אלומיניום ,חשמל,אינסטלציה .האם שכחתי משהו? תודה על העזרה .

בינא

Member
כתב כמויות הוא פועל יוצא של תוכנית

1 - אין שום אפשרות לענות על השאלה כפי שנשאלה. 2 - עליכם לקחת מהנדס/הנדסאי מומחה לחישוב כמויות ולשלם לו על עבודתו כדי לקבל כתב כמויות. 3 - מפרט טכני, זה מה שכתבתם, אבל גם הוא לא מספיק מפורט.

bines

New member
שלום בינא

הקרקע עדיין לא נרכשה ,אני מאמין שניתן לתת הערכה קרובה מאחד שבקיא בבניה ,סה"כ כ 400 מ"ר בנוי . תודה

בינא

Member
ביקשת עלויות חומרים בלבד

בלתי אפשרי לתת הערכה למבנה ללא תוכניות וללא נתונים על דרישות העירייה מבחינת פתוח השטח והתשתיות הנדרשות כמו האם נדרשת שם חניה תת-קרקעית מתחת למבנה או מספיק שטחי חניה ברחוב לפני המבנה? האם למבנה דרושה מעלית או הכנה למעלית, על-פי תפיסתך? האם יבוצע מרחב מוגן קומתי או מרחב מוגן לכל דירה בנפרד? האם מדובר ב-2 דירות גן ו-2 דירות מעליהן? או בלובי כניסה עם 2 כניסות תחתונות ומהלך מדרגות משותף ל-2 הדירות למעלה או 4 כניסות נפרדות (2 מהלכי מדרגות)? יש מחסנים או אין? מה גודל השטחים הציבוריים? ועוד ועוד נתונים שהם פועל יוצא של התוכניות אבל אם אתה רוצה לקחת בחשבון עלויות של חומרים ועבודה, כולל מע"מ ופתוח עליך לקחת בחשבון לפחות 1,200 $/מ"ר...לדעתי.

bines

New member
נתקדם ברשותך

לא מתיימר להגיע לדיוק המרבי ולא משנה אם יהיה פער של כמה אלפים ,אפשר לציין גם שמדובר ב-2 דירות גן ו-2 דירות מעליהן ,בלי מעלית ומרחב מוגן לכל דירה בנפרד. תודה בינא.

fireman

New member
אתה מדבר על בניין דירות

למרות שהוא בן 2 קומות בסה"כ חלות עליו חובות ודרישות שלא קיימות בבית מגורים פרטי. שורה תחתונה של מספר לא תקבל כאן, גם לא מבינא וגם לא מאף גולש אחר באף אחד מהפורומים העוסקים בבניה כי אף אחד לא יכול לתת לך הערכה שכזו בשליפה מהמותן. זה לא מקצועי וזה לא רציני ואני מקווה מאוד שאתה לא מתכוון לבנות 4 דירות על סמך הערכות מחיר שתקבל באינטרנט.

bines

New member
שלום לך fireman

האומנם הרקע שלי מגיע מתחום אחר (שוק ההון ) ,אני חושב שניתן להגיע למספר כמויות ולשורה תחתונה של מספר . לדעתי, בעל ניסיון יכול לשער כמויות של חומר הנדרש ,לדוגמה בבית פרטי נדרש חומרי אינסטלציה (צנורות וכו')ניתן לגזור מזה ל 4 דירות .כנל בשלד ,טיח וכך הלאה .

fireman

New member
זה לא אותו הדבר וכאן הטעות שלך

כי ברגע שאתה מדבר על מבנה של מספר דירות מערכת הביוב צריכה להיות שונה ומותאמת למצב בפועל זה משנה את מיקום תאי הבקרה, שפועים וקטרי הצנרת מערכת החשמל מורכבת יותר וכוללת 4 לוחות חשמל ולוח ראשי לבניין טייח מתווסף לחד"מ, יש למבנה מבואה חניה גדולה יותר וחובת הכנת חניה לאורחים יותר שטח לפיתוח וכוליי וכוליי. במצב שלך שבו אתה ככל הנראה בוחן את כדאיות ההשקעה ראה בהוצאה לבעל מקצוע עבור חישוב כמויות והערכת מחיר לפרוייקט כעלות שקועה. היות ואתה בא משוק ההון אתה בטוח יודע על מה אני מדבר.

bines

New member
שלום fireman

אני יודע שזה שונה .אני מנסה להגיע לתמחור מסוים של פרוייקט וגם יש אלמנט של מחיר למגרש . אני אשאל אחרת,האם יש בונים שיודעים לכמות החומרים הנדרש לביתם ,לא כולל מוצרי גמר (אסלות,אמבטיות,חלונות ,דלתות,וכו'ׂ) תודה.

nob

New member
למה שלא תשלם לאיש מקצוע??

איזה מין רקע יש לך בשוק ההון, אם אתה מבסס חישובים שלך על סמך פיטפוט באינטרנט?

bines

New member
שלום לך nob

לפי שיפוטך, הרמה שלי נמוכה או של חברי הפורום ,או של כולם ? אני מבין שאתה מהנדס ,תן לי הצעת מחיר ! תודה

למעלה