עלון מס' 4 - תוכנית של חמישה צעדים

עלון מס' 4 - תוכנית של חמישה צעדים

- חלק א' - נשלח לכולכם. אתם מוזמנים לשרשר את רשמיכם מהקריאה ומהנושא. חג שמח!

סבלנות מתוקתי, לפני שנייה שלחתי

אותו, בטח עוד לא הספיק להגיע. בכל מקרה, את מופיעה ברשימת התפוצה, אז אם לא תקבלי אותו בתוך מספר דקות, שלחי אליי אימייל. חג שמח!

AIDA1

New member
תודה יעל , קבלתי ,קראתי ועשיתי ../images/Emo140.gif

בזמן הקריאה התברר לי למה לא הצלחתי למצוא דירה לשכירות (המטרה )כבר כמה חודשים . הנה החלק מהעלון שחידליק לי את האורות : "ארועים שיקרו בדרככם, שגרת היום-יום, מחשבות אחרות שיבואו, אנשים שיירפאו את ידיכם - כל אלו עשויים לגרום לכם לאבד את המניע שקיים עכשיו" עכשיו אני יודעת שצריכה לזהות ולמנוע עד כמה שאפשר את כל הדברים הקטנים העומדים בדרכי להגשמת המטרה . אני מתחילה את היום בעשית הדברים הרגילים ומתעייפת וכבר אין לי כוח לחפש דירה . עכשיו ,אחרי שקראתי את העלון מס.4 , פשוט משנה את סדר היום הרגיל שלי וקודם כל עושה את המשימות לכיוון השגת המטרה (ע"פ התוכנית ). אין לי מילים להודות לך מלאך שלי על כמה שהעבודה שלך עוזרת לי ומחולל בי הרבה שינויים גם באופי . אבל על זה אחר כך ...

mikel a

New member
חג שמח!

יעל האם תפרסמי את העלון במאמרים גם הפעם? אני מעוניינת להמשיך לעקוב אחרי התוכנית שלך..

החל מהשבוע העלונים נשלחים

בדואר אלקטרוני אבל לא יפורסמו במאמרי פורום. יהיה ניתן לקרוא את העלון באתר השנה שלי - אני עובדת כרגע על העלאתו של המאמר לשם ואפרסם את הכתובת ברגע שיהיה מוכן. (מקווה שבמשך היום, אם הכל יפעל כמו שצריך). בכל מקרה, אני אשמח לשלוח אלייך את העלון באימייל - שלחי אליי מסר עם כתובתך. חג שמח!

mikel a

New member
יעל ../images/Emo50.gif עם האתר

נהייתי סקרנית.. אשמח לקבל את העלון באימייל כבר שולחת לך מסר עם הכתובת. שוב - חג שמח!

עוד אל תפתחי ציפיות ../images/Emo4.gif ...

זה יהיה מאוד בסיסי בהתחלה, עד שאני אבין איך זה פועל.

mikel a

New member
לאן נעלמה האופטימיות שלך ../images/Emo13.gif

אני בטוחה שהאתר שלך יהיה מוצלח!

לילי10

New member
מהניסיון עם העלונים הקודמים

אם אני לא "מכינה את שיעורי הבית" מייד
- אז זה נמשך ונמשך ונמשך... בקיצור, הקדשתי זמן וקראתי בעיון את העלון המאוד מעניין (מצאת שגיאת כתיב, אם זה מעניין אותך) וביצעתי את מה שכתוב בו. ועכשיו אני אפופת סיפוק עצמי. בקיצור, נכון שמספיק לכתוב את התוכנית וכו' בפרטי פרטים ולפי כל הכללים שהתווית, ולא צריך גם לבצע אותה הלכה למעשה?

../images/Emo6.gif שעשעת אותי לילי -

נכון שכיף לכתוב בלי לבצע? איך יצאה התוכנית? ואיך את יצאת בעקבות הכתיבה שלה? כשאני סיימתי לכתוב את התוכנית הראשונה שלי, הרגשתי פשוט מעולה. הרגשה כזאת שהמטרה שלי פתאום התקרבה אליי בכמה צעדים, ואני יודעת מה לעשות בשביל להשיג אותה. גם אצלך זה ככה? וכן, אני אשמח שתכתבי לי איפה יש שגיאת כתיב שלא אעלה אותה לאתר עם שגיאות, ובקשר לאתר - אני בנתיים מסתדרת, אבל בשלב המסובך יותר בטוח אזדקק לקצת עזרה. תודה!

לילי10

New member
כן קל לכתוב, והאתגר הוא בביצוע

היומיומי. בעצם, גם תהליך הכתיבה לא היה קל לגמרי. כלומר, תהליך החשיבה וההרגשה שהיה מלווה בו, ההרגשה שאני טווה תוכנית מחייבת שאני מתכוונת לבצע. זה כמו כריתת חוזה עם עצמי, התחייבות. בכלל לא תהליך טריוויאלי... ומכל מקום, ברור שהרבה יותר קל מלבצע כל יום, בגשם ובחמסין, ביום חול ובחג וכו' וכו'. כן, והכתיבה המפורטת עוזרת. מחשבה: אולי כדאי לי להדפיס דף אחד ובו כלללללל הפרטים והתהליכים בצורה מרוכזת וכל יום לעיין בה. ולכתוב לעצמי תזכורת לעיין ברשימה
טעות הכתיב נמצאת מתחת לכותרת: "צעד ראשון - קביעת מטרה מוגדרת" ויותר ממוקד מתחת ל: "הסברים ודוגמאות" במשפט: " כל מטרה שתבחרו ניתנת לניסוח במספר דרכים. בחרו בדרך שתהיה *הממוקדמת* ביותר שתוכלו". צריך להיות: ממוקדת.

meshi4

New member
יעל.כל הכבוד לך על

ההשקעה,ההסבר המפורט והחדרת המוטיבציה לשינוי.כולי התפעלות. עשיה מביאה שינוי כמה נכון. יש לי חלומות שתלויים אך ורק בי-אז יותר קל לי לעבוד על שינוי. יש לי חלומות שתלויים בגורמים נוספים.לפעמים גם כספיים-אז עובדת על עצמי לא להיות מתוסכלת שלא הצלחתי לממש. למשל:חוגי העשרה שונים .יש לי זמן ורצון אבל חייבת לעשות שיקול כספי.אז בוחרת משהו אחד. דוגמא נוספת :יש לי חלום לשפץ את הבית .[קנינו אותו בנוי בצורה מסויימת-שינינו קצת בהתאם ליכולת הכספית שלנו.אבל איני מרוצה היום] היום הרבה יותר קשה לי לבצע את השינוי מהסיבה הכספית.אבל החלום מנקר בראשי כל הזמן.אני יודעת דבר אחד[שרק אהיה בריאה]אני אעשה את זה גם בלי לרשום לי תכנית לזה.צריכה רק סבלנות ולחסוך כסף למען המטרה הזאת. בהצלחה לכולנו.

משי תודה על הברכות החמות

באמת זה מכל הלב. ואחרי שקראת את המאמר של השבוע, תנסי להחליט מה מהחלומות האלו להפוך למטרות. אם זה שיפוץ הבית, אם זו סדנה שאת רוצה לקחת ולא יכולה להרשות לעצמך. תהפכי אחד מהם למטרה שלך, את זה שהכי חשוב לך, ומשם אני בטוחה שתתחילי להתקדם. מסכימה לנסות?

meshi4

New member
אהההההה.

יש לי עוד כמה מטרות בחיים.
כבר בחרתי לי מטרה אחת שמאוד חשובה לי.אשר משפיעה על מטרות נוספות שלי.

א ס י ת

New member
משי לי היה חלום בן 10 שנים.

שאני עוזבת את הפרוורים ועוברת לגור בדירה של דודתי בתל אביב. כמובן משפצת את הדירה. החלום הזה הוגשם היום אני גרה בדירת חלומותי בדיוק כפי שחלמתי עליה. השלב הבא הוא ציור.. ראיתי במתחם רידינג בחו"ל המועד סוכות, תערוכת מיניאטורות.. הנושא נראה לי מעניין.. אני חושבת שזה הכיוון. גם מתאים לדירה הקטנה, וגם לשולחן העבודה. וגם לגילי היום. אני רואהשאני בכיוון הנכוון. השלב הבא, פגישה עם יו"ר אגודת ציירי המיניאטורות. ונראה מה הלאה.

meshi4

New member
אסית.נהדר ../images/Emo39.gif

איזה סיפוק יש כשמגשימים את החלום.מחכה בסבלנות להגשים את חלומי-שיפוץ הבית.בינתיים מדמיינת לי איך אני רוצה שהשינוי יהיה.מכירה את זה? בהצלחה עם הציור.

א ס י ת

New member
משי בטח שאני מכירה את

הדמיונות של איך זה יהיה אחרי שאעשה את השינוי. הכל יצא מקסים. גם יש את כל הריהוט. הכל תלוי במקום כולל תמונות. הדירה מושלמת. עכשיו אני מתכוונת לעבוד על נושא הציור. כבר מצאתי פורמט מתאים. ציורים מיניאטורים. ואפילו מצאתי חברה שלמדה איתי במדרשה שעוסקת בזה. אני חושבת שהדברים מסתדרים בחיי.

למעלה