עלות בניה של דק

egefen111

New member
עלות בניה של דק

אהלן לכולם ! אני רוצה לבנות "דק" שיבנה מן היציאה מן הסלון. הגודל: לערך 50 מ"ר הדק אמור להיות בנוי על תמיכה כלשהיא מאחר והבית מוגבה כ 60 סנטימטר מן הקרקע. איזה סוגי דק קיימים ומה העצות שלכם לגבי הסוגים השונים מבחינת תחזוקה,עלות , צבעים וכד'. תודה ויום טוב

fireman

New member
לבנות דק זה דבר פשוט מאוד

מבחינה עקרונית אם יש לך ידים טובות וכלים (משור עגול, מברגה\מקדחה, פטיש) בפורום עשה זאת במו ידיך יש אינסוף קישורים והודעות שעוסקות בבניה עצמית של דק כולל הכנת התשתית, אביזרים, איך לתכנן ואיך לחשב כמויות של חומרים. זה אחד הדברים שדווקא כן הייתי עושה בעצמי בגלל העלות שגובים אנשי המקצוע על העבודה. אם כל מה שכתבתי עד כה, לא רלוונטי תצטרך להזמין אנשי מקצוע ולקבל הצעות מחיר. לגבי סוגים, החומר הנפוץ לבניית דק הוא כמובן עץ, אך קיימת חלופה (ואני בטוח אפתיע רבים מכם) שהיא פלסטיק. ניתן היום לקנות קורות של פלסטיק בכל מיני מידות ואורכים המיוצרים מפלסטיק ממוחזר, חלקם עוברים גם טיפול המגן עליהם מפני קרני השמש, מאחר ומדובר בחומר שהוא מונוטוני הוא לא מצריך תחזוקה\צביעה ואינו דוהה. דקים מעץ באופן כללי צריך לתחזק באופן שוטף, שוב, פורום עשה זאת במו ידיך....טחנו שם את הנושא עד דק (פורום 774) בהצלחה.

איריסג

New member
סוגי דק

בגדול - מהסיבוב שאני עשיתי עולה ש... יש שלושה סוגי עץ עיקריים שאיתם בונים דקים בחוץ: אורן - הוא הזול ביותר. הוא עובר כמובן תהליך של "אימפרגנציה" - שזה בעצם תהליך שמונע ריקבון. המחיר שלו (ממה שאני ראיתי בדי הרבה מקומות) נע סביב ה - 70 - 50 דולר למטר, לא כולל מע"מ אבל כן כולל התקנה (רגילה, אני לא יודעת מה קורה במקרה שלך). הבעיה עם האורן שהוא מזדקן (לטעמי לפחות) רע מאד, הוא מתחרץ (נהיים לו חריצים והתבקעויות) ובעיה מרכזית נוספת שלו - שהוא ממשיך לייצר שרף. צריך לפחות פעם בשנה לצבוע אותו. הסוג הבא הוא האיפאה - בעיני הוא היפה ביותר - העלות שלו היא כ 100 דולר למטר (שוב, לא כולל מע"מ, כן כולל התקנה). הוא נשמר לאורך שנים יותר יפה (גם בו צריך לטפל כמובן, וצריך לצבוע, אבל אני חושבת שלא יהיה צורך בצביעה פעם בשנה). הסוג האחרון הוא עץ טיק - שהוא היקר ביותר (משמעותית יותר יקר מהאיפאה) - ולכן לא התעמקנו בו.... מבחינת צבעים - אפשר לצבוע את הדק באיזה צבע שאתה רוצה - החל מחום כהה ועד לבן - ואני חושבת שגם בצבעים נוספים.

Rשף

New member
לא אוהב את האיפאה

הוא נראה פלסטיקי מדי (עד כמה שאפשר להגיד את זה על עץ). אני עם איש האש לגבי התקנה עצמית- התקנתי לבד דק, אמנם על משטח בטון שהיה מוכן, של בערך 30 מ"ר עם אפס ניסיון וכלים פושטיים והתוצאה יצאה מצוינת. לגבי צבע- יש הבדל בין צביעה של ממש לבין לכות למינן.

Rשף

New member
דווקא ראיתי את הפלסטיק ולא שנאתי

במרכז הבנייה בחופית (M הדרך) ראיתי דק פלסטיק והוא נראה לא רע

ronchikit

New member
גם אנחנו פחות אהבנו את האיפאה

ולכן בחרנו באורן אגב מהנסיון שלנו במשפחה (יש דק איפאה אצל אחותי ואצל קרובת משפחה נוספת), אחרי שנה העץ נראה לא משהו בכלל צריך צביעה וכבר יש בו חריצים ודפורמציות...

eliav56

New member
אני עכשיו סיימתי לבצע דק בגינה ....

כך בחשבון עלות של 90 ש"ח למ"ר כולל הכל חומ ר בלבד ללא עבודה אני סיימתי 28 מ"ר ביומיים חשוב לעבוד עם מברגת אימפקט אם תרצה עוד עצות אשמח

למעלה