עלות הסדרת חריגות בניה מול המנהל

איתן ג11

New member
עלות הסדרת חריגות בניה מול המנהל

שלום לכולם,

אני בתהליך רכישת נכס. לפי בדיקת מהנדס יש בנכס חריגת בניה "קלה" של כ8 מ"ר (הייתה קומת עמודים שנסגרה). בנוסף יש שינוי ייעוד של קומה זו שהייתה רשומה בהיתר המקורי כמחסן ומרתף ובפועל ישנו שם חדר שינה ומקלחת.
דברתי עם מספר עו"ד ואדריכלים בנוגע לעלות הסדרת חריגת הבניה הזו מול המנהל שם הנכס רשום. לא הצלחתי לקבל תשובות ברורות.
איך אפשר להעריך את הסדרת החריגה הזו? כל העלויות כולל תשלוםמים למנהל אם ישנם?
יש לציין כי החריגה היא ככל הנראה בת כ-15 שנה.
כמו כן, שטח הבית עבר פרצלציה במנהל בינואר השנה- האם זה אומר שיעבור בקרוב לטאבו? משמעויות?
המון תודה לטורחים ועונים!

aeonf

New member
תשובה

הסדרה כשזו הינה תהליך ארוך ויקר ויתכן שאף בלתי אפשרי, לא כל חריגה אפשר להסדיר.
תאלץ להתייעץ עם אדריכל ועו"ד שכן יתנו לך תשובות ברורות. זול זה לא יהיה.
עם השטח עבר פרצלציה בינואר (אגב מה זה אומר? פרצלציה הינו תהליך ארוך) זה עדיין יכול לקחת הרבה מאד זמן עד לרישום סופי בטאבו.
&nbsp

איתן ג11

New member
ארחיב קצת:

יש אחוזי בניה ואפשרות להגדלת השטח הבנוי על הנכס.
החריגה "קטנה" אבל נופלת בסדר מבחינת קווי בניין וכו'.
לכן שאלתי האמיתית- כמה ייגבה המנהל (אם בכלל)? לפני מה אני עומד?
גם עו"ד ואדריכלים לא ידעו לענות לי... האם זה באמת המצב שאין תשובות ברורות?
תודה!

aeonf

New member
אני חושב

לגבי העו"ד, תחליף עו"ד.
אני חושב שהרחבת בית עד גודל מסוים פטור מהיטל השבחה ומתשלום למנהל.
לגבי שינוי היעוד יתכן וזה סיפור אחר.
שמאי מקרקעין שמבין בזה יוכל לתת לך הערכת עלויות לכל הסיפור, מה הסיכוי להסדרה וטווחי זמנים.
&nbsp

חריגת בניה בבית צמוד קרקע - התייחסות.

אני מניח שמדובר על בית צמוד קרקע [דו או חד משפחתי...]
בחוק אין הגדרה לבניה ללא היתר קטנה או גדולה, חריגת הבניה שבוצעה הפכה שטח שרות [מרתף] לשטח עיקרי , לא ברור האם הועדה המקומית מודעת לשינוי שכן גם ללא אישרור השינוי בפועל התוספת אמורה להיות משולמת בארנונה, במקביל להליך משפטי נגד בעלי הבית. [ולא ברור האם בוצע הליך נגד הבעלים]

בהנחה שלא נוצלו כל זכויות הבניה המותרות -
צריך לבחון ממתי הוגדלו אחוזי הבניה או שאלה תמיד היו אך לא נוצלו. [יש משמעות לנדון]
אתה מציין שקומת העמודים היתה "פתוחה" בעבר אך נבנתה בתקופה לא ידועה עם קירות, אני שואל איך יתכן שקומת עמודים מפולשת משמשת כמרתף או כמחסן ?
האם בדקת את התב"ע של הבית

האם בדקת את התכניות אחת לאחת בתיק הבנין בארכיון המועצה/עיריה

אתה מציין שהנכס טרם נרשם בטאבו ולכן קיים רישום חכירה ברמ"י [בדומה לחברה משכנת] ובכן רמ"י אינה הבעייה שלך,חייבים להסדיר את האמור בועדה המקומית, ולאחר קבלת אישור כדין ניתן לבצע את הרישום המתוקן ברמ"י.

לגבי הליך פרצלציה שבוצע בבית וסביבתו - מה יותר פשוט משאילתה ברמ"י , לך לשם ושאל באופן ברור מתי הבית הולך לרישום בטאבו [אם בכלל] כי בהנחה שמדובר על בית צמוד קרקע, היה אמור הקבלן הבונה והבעלים לבצע את הרישום בטאבו ולא המנהל.
יתכן שביצוע הפרצלציה ע"י רמ"י מצביעה על הליך אחר של סיום החכירה ומעבר לבעלות מלאה במסגרת הרפורמה בנושא.

לסיכום...כפי ש"ראית" יש יותר שאלות מתשובות, ועליך לבדוק זאת במקביל לכך שבעלי הבית המוכרים "אמורים" למסור לך את כל המידע הנדרש וכל האמת.

למעלה